BREAKING NEWS

Yuri Kim plas “bombën”: SPAK ka në dorë disa dosje të bujshme, po asistohet nga një agjent i FBI, ja si rrëzuam “puçin” kundër shefes së BKH

Yuri Kim plas “bombën”: SPAK ka në dorë disa dosje
x

Guzhinë

Buka tradicionale izrealite që mund ta bëni për 5 minuta në shtëpi (Receta)

Buka tradicionale izrealite që mund ta bëni për 5 minuta në

Kjo bukë është pjesë e kuzhinës izraelite dhe përgatitet vetëm me miell dhe ujë. Kjo bukë u kujton atyre eksodin e madh nga Egjipti, pasi kështu e përgatiten bukën ato ditë që po largoheshin, pasi nuk kishin kohë që të vinte brumi dhe e piqnin menjëherë. Një avantazh tjetër i kësaj buke ishte se ajo mund të ruhej gjatë dhe të konsumohej pjesë-pjesë. Ajo mund të jetë krokante ose jo në bazë të trashësisë që i japim. Këshillohet për ata persona që janë intolerantë ndaj majasë ose që nuk kanë dëshirë ta përdorin.

Koha e përgatitjes- 7/8 minuta
Koha e pjekjes - rreth 10 minuta

PËRBËRËSIT: 250 g miell integral (kaf) ose Tipi 00,  90 ml ujë në temperaturë ambienti ose shumë pak i vakët, 2 lugë vaj ulliri, 
5 g kripë (1 lugë e vogël), pak kripë kokërrmadhe sipas dëshirës ose asgjë, ashtu siç e do receta
PËRGATITJA: Me pak ndryshim ndaj recetës origjinale, mund ta përgatisim si më poshtë. Ndezim furrën në temperaturën 240° C. Në një tas (ose në
makinetën e bukës) hedhim miellin dhe fillojmë të shtojmë pjesë-pjesë ujin, ku kemi tretur më parë kripën dhe e kemi përzier me vajin. E punojmë me dorë me shumë energji për disa minuta derisa të shohim që mielli dhe uji janë bërë një masë unike dhe brumi të jetë bërë elastik. E ndajmë brumin në tre topa dhe i hapim me petës e pak miell, i vendosim në tavën e furrës ku kemi shtruar letër furre dhe i shpojmë me pirun, që të mos fryhen gjatë pjekjes. I spërkasim sipër me pak kripë dhe i pjekim në furrë për 10 minuta ose derisa të kenë marrë ngjyrë. Koha e pjekjes varet dhe në bazë të trashësisë së petës. Nëse dëshironi bukë krokante, hapeni brumin të hollë. I lëmë të ftohen dhe i shërbejmë menjëherë.