Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Byrek me petë të pjekura me dy lloje djathi

Postuar: 24/06/2018 - 11:15

1 pako petë të pjekura
150 gr gjalpë
6 kokrra vezë
800 ml qumësht
3 lgj vaj ulliri
200 gr djathë të bardhë
200 gr djathë të verdhë
Kripë, piper, arrë moskat

Fillimisht trazojmë qumështin me vezët, gjalpin e tretur, kripë, piper dhe arrë moskat. Lyejmë tavën me pak vaj ulliri. Shtrojmë dy peta, i spërkasim me masën e përgatitur me vezë dhe qumësht dhe më pas vendosim një shtresë me djathë të bardhë dhe djathë të verdhë. Vendosim përsëri dy petë të pjekura, i spërkasim me qumësht dhe vezë, shtrojmë një shtresë me djathë të bardhë, vendosim përsëri petë të spërkatura me qumësht dhe një shtresë me djathë të verdhë. Vendosim në fund petët e pjekura duke i spërkatur me masën e përgatitur me qumësht dhe vezë. E vendosim byrekun në furrën e parangrohur në temperaturën 180 -200 gradë Celsius për 45-50 minuta.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 16

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 19/09/2018 - 13:57

Pa dyshim, jahnia shqiptare është ndër pjatat më të shijshme, të cilën amvisat kujdesen ta përgatisin përherë në familjet e tyre.

Postuar: 19/09/2018 - 12:41

Në shekullin e 10-të, mjekët arabë e përdornin sherebelën për të kthjelluar mendjen.

Postuar: 18/09/2018 - 09:28

Supa me hudhra dhe qepë është një recetë perfektë për të rritur mbrojtjen e trupit.

Postuar: 17/09/2018 - 12:16

Rizotoja me kungull të verdhë është një institucion i kuzhinës italiane

Postuar: 14/09/2018 - 21:14

Provoni diçka ndryshe sot.

Postuar: 14/09/2018 - 19:17

Provoni qofte me specat plot ngjyra.

Postuar: 14/09/2018 - 18:35

Një recetë e thjeshtë dhe shumë praktike për t'u përgatitur.