Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Byrek me petë të pjekura me dy lloje djathi

Postuar: 24/06/2018 - 11:15

1 pako petë të pjekura
150 gr gjalpë
6 kokrra vezë
800 ml qumësht
3 lgj vaj ulliri
200 gr djathë të bardhë
200 gr djathë të verdhë
Kripë, piper, arrë moskat

Fillimisht trazojmë qumështin me vezët, gjalpin e tretur, kripë, piper dhe arrë moskat. Lyejmë tavën me pak vaj ulliri. Shtrojmë dy peta, i spërkasim me masën e përgatitur me vezë dhe qumësht dhe më pas vendosim një shtresë me djathë të bardhë dhe djathë të verdhë. Vendosim përsëri dy petë të pjekura, i spërkasim me qumësht dhe vezë, shtrojmë një shtresë me djathë të bardhë, vendosim përsëri petë të spërkatura me qumësht dhe një shtresë me djathë të verdhë. Vendosim në fund petët e pjekura duke i spërkatur me masën e përgatitur me qumësht dhe vezë. E vendosim byrekun në furrën e parangrohur në temperaturën 180 -200 gradë Celsius për 45-50 minuta.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 5

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 20/07/2018 - 23:41

Pastiço është një nga recetat më të preferuara shqiptare. Ajo e gjen vendin në tryezat tona të paktën një herë në javë.

Postuar: 20/07/2018 - 19:34

Akullorja e shtëpisë është padyshim një delikatesë fantastike, e cila shijon pa masë, sidomos tan

Postuar: 20/07/2018 - 19:30

Pasta Flora në fakt është një tortë e përbërë nga një petë brumi e shkrifët e mbushur me reçelra

Postuar: 20/07/2018 - 16:39

4-5 kunguj të njomë

1 kokërr vezë

300 gr djath të bardhë

1 tufë majdanoz

Postuar: 19/07/2018 - 22:45

300 gr makarona spageti

400 gr fileto pule

100 gr majonezë

Postuar: 19/07/2018 - 07:42

 Përbërësit:

4-5 patëllxhanë

Postuar: 18/07/2018 - 23:16

Përbërja

4 -5 feta proshutë

2 qepë të njoma

1 tufë sallatë jeshile