Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Byrek me petë të pjekura me dy lloje djathi

Postuar: 24/06/2018 - 11:15

1 pako petë të pjekura
150 gr gjalpë
6 kokrra vezë
800 ml qumësht
3 lgj vaj ulliri
200 gr djathë të bardhë
200 gr djathë të verdhë
Kripë, piper, arrë moskat

Fillimisht trazojmë qumështin me vezët, gjalpin e tretur, kripë, piper dhe arrë moskat. Lyejmë tavën me pak vaj ulliri. Shtrojmë dy peta, i spërkasim me masën e përgatitur me vezë dhe qumësht dhe më pas vendosim një shtresë me djathë të bardhë dhe djathë të verdhë. Vendosim përsëri dy petë të pjekura, i spërkasim me qumësht dhe vezë, shtrojmë një shtresë me djathë të bardhë, vendosim përsëri petë të spërkatura me qumësht dhe një shtresë me djathë të verdhë. Vendosim në fund petët e pjekura duke i spërkatur me masën e përgatitur me qumësht dhe vezë. E vendosim byrekun në furrën e parangrohur në temperaturën 180 -200 gradë Celsius për 45-50 minuta.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 19

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 10/11/2018 - 11:04

Supë me bizele dhe spinaq është ajo çka i duhet trupit tuaj këto kohë.

Ja receta për përgatitjen e saj. Shijojeni! 

Përbërësit:

  • 200 g bizele 

  • 700 g spinaq

Postuar: 10/11/2018 - 10:50

Tanimë për të shijuar tortillat nuk është e thënë të shkoni patjetër në restorant.

Postuar: 09/11/2018 - 14:07

Me barishte, erëza dhe agrume…Ka kaq shumë ide për t’i dhënë kripës në kuzhinë një &

Postuar: 09/11/2018 - 12:16

Një recetë fantastike, e thjeshtë dhe unike në shije e cila padyshim, pasi ta keni provuar njëher

Postuar: 09/11/2018 - 11:52

Revania është një ndër ëmbëlsira më të vjetra shqiptare.

Postuar: 09/11/2018 - 11:41

Orizi është një nga përbërësit kryesorë të gatimeve tona.

Postuar: 05/11/2018 - 14:20

Është akoma vjeshtë dhe është fiks sezoni i gështenjave!