Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Byrek me speca, kremviçe dhe djathë

Postuar: 23/05/2018 - 13:20

1 pako peta
3-4 speca të kuq
7 kremviçe
150 gr djathë dhie
150 gr djathë kaçkavall
Kripë, piper i zi
1 kokërr vezë
6-8 lgj vaj ulliri 
Kripë

Fillimisht ngrohim furrën në temperaturën 200 gradë Celsius. Për të përgatitur byrekun zgjedhim një tavë keku me formë në mes. Lyejmë tavën me yndyrë – me pak gjalpë ose vaj sipas dëshirës. Djathin e bardhë, specat dhe djathin kaçkavall i presim në kubikë të vegjël. Kremviçet i presim hollë në rrathë. Në një tas trazojmë djathin e dhisë me specat e kuq. Në një tas tjetër përziejmë kremviçet me djathin kaçkavall.

Vendosim në tavë dy peta të rrudhura duke lënë anët e petëve të dalin jashtë tavës. Shpërndajmë më pas në të një shtresë me speca dhe djath të bardhë. I mbulojmë ato me një petë përsëri të rrudhosur dhe e spërkasim me yndyrë ose me një salcë të përgatitur me vaj, vezë, pak qumësht dhe kripë, pasi kjo ndihmon që petët e byrekut të mbeten të buta. Vendosim dhe një petë tjetër të rrudhur dhe shpërndajmë kremviçet me djathin kaçkavall, kështu na formohen dy shtresa me mbushje të ndryshme.

 

Përsëri mbulojmë mbushjen e dytë me petë të rrudhur, 1 ose 2 petë si të dëshironi. I spërkasim petët me yndyrë dhe vazhdojmë mbushjen e rradhës me spec dhe djathë dhie, përsëri vendosim 1-2 petë dhe mbushjen e fundit me kremviçe dhe djathë kaçkavall. Kthejmë në fund anët e petëve dhe do të formohet një byrek me pamjen e një keku. E vendosim byrekun në furrë në temperaturën 200 gradë Celsius për 30-35 minuta. E lemë pak të ftohet dhe më pas e presim në feta dhe pamja e tij kur të pritet do të jetë shumë dekorative dhe me një shije shumë të mirë.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 17/03/2019 - 20:34

Kjo recetë do t’ju ofrojë shijen më të përkryer dhe të lehtë që keni provuar.

Të përgatitura në mënyrë perfekte duke ruajtur një butësi marramendëse në brendësi.

Postuar: 14/03/2019 - 18:17

Përbërësit për një tavë me diametër 24-26 cm:

Postuar: 14/03/2019 - 12:19

Kjo ëmbëlsirë e thjeshtë dhe me shije të mrekullueshme i ka rrënjët në traditën e lashtë Arbëresh

Postuar: 14/03/2019 - 07:55

Shija dhe aroma e kulaçit të sapo pjekur nuk zhgënjen asnjëherë për të sjellë pranë tryezës të gj

Postuar: 13/03/2019 - 12:23

Një studim i fundit mbi efektet e makaronave, nxjerr në pah një tjetër të vërtetë.

Postuar: 12/03/2019 - 12:04

Pjatë vërtet e mirë dhe e përzemërt, perfekte për ditë të veçanta.

Postuar: 11/03/2019 - 18:37

Vitet e fundit, ballokumet, simboli i Ditës së Verës, janë gatuar e tregtuar gjithandej nëpër Shq