
Gazetari zbardh detaje të reja për autorët e sulmit ndaj Top Channel: Janë ndihmuar nga persona të tjerë

Janë drejt përfundimit, gazetari Hoxha zbërthen dosjet që do të përvëlojnë politikën shqiptare: Shumë shpejt do të ketë lëvizje të forta

Gazetari zbulon detaje nga sulmi ndaj Top CHannel: Ishin 3 atentatorë. Ja lëvizja e autorëve para se të qëllonin

"Diku kërciti dajaku në mbledhje në 1 të natës", Berisha tregon të vërtetat e thirrjes së kandidatëve në SPAK : U zgjodhën nga padrino i mafies më të fuqishme në Europë

Ervin Karamuço zbulon detajet e para nga sulmi ndaj Top Channel pak pas mesnate: Ka lidhje me...

Sulmi i rëndë ndaj Top Channel/ Gazetari i njohur reagon me tone të ashpra: Ministri Bledi Çuçi duhet të vendoste gishtin

Kolegji Zgjedhor rrëzon ankimimin e bërë nga Berisha, reagon analisti dhe tregon arsyen e vërtetë të përçarjes së PD-së

Kolegji Zgjedhor i jep goditjen e radhës Berishës

Do të lëpini gishtat/ Si të përgatisni me oriz, byrekun më të shijshëm që keni provuar ndonjëherë (RECETA)

Shkruar nga SOT.COM.AL 11 Dhjetor 2019

Nuk e kishit menduar ndonjëherë, por me oriz mund të bëjmë një byrek super të shijshme dhe për këtë na duhen 15 minuta për t’u përgatitur dhe 40 është koha e gatimit.
INGREDIENTËT
1 pako peta byreku
1 filxhan çaji oriz
1 qepë të thatë
2-3 qepë të njoma
1 tufë koper
1 tufë majdanoz
150 gram djathë të bardhë
100 gram djathë çedar
3-4 kokrra vezë
1 gotë qumësht
1 gotë ujë
Kripë, piper
UDHËZIMET
1-Vendosim një tigan te madh me vaj të ngrohet dhe kaurdisim fillimisht qepën e thatë të grirë imët.
2-Shtojmë më pas qepët e njoma të grira imët. I spërkasim me kripë dhe piper dhe vazhdojmë kaurdisjen derisa qepët të ulin vëllimin dhe të zbuten.
3-Shtojmë më pas majdanozin, koperin, orizin dhe gjysmë filxhani ujë. E trazojmë për disa minuta dhe në fund shtojmë djathin e bardhë të thërrmuar.
4-Trazojmë vezët me qumështin dhe me pak ujë të ngrohtë. Vendosim tavën në tryezën e punës dhe vendosim 4 petë byreku ku secilën e kemi spërkatur me pak vaj.
5-Në mes të 2 petëve kemi bërë dhe një spërkatje të lehtë me djathë çedar të grirë në rende.
6-Pasi kemi shtruar 4 petët vendosim mbushjen me qepë dhe oriz. Mbi mbushje hedhim një garuzhde nga vezët e trazuara me qumështin.
7-E spërkasim përsëri me pak djathë të verdhë mbushjen dhe më pas vendosim petët e tjera të cilat i kemi spërkatur me pak vaj dhe djathë të verdhë.
8-E presim byrekun në racione dhe e vendosim në furrë të parangrohur në temperaturën 180 gradë Celsius për 40 minuta.
Më të lexuarat


Përbërësi që duhet të shtoni kur bëni patate të pjekura

Ushqime që nuk duhet kategorikisht të ruhen në kuzhinë, ekspertët publikojnë listën

Kujdes, nga këto ushqime mund të bëhemi të varur

E mbushni gjelin e detit që gatuani për fundvit? Kujdes, ka disa arsye pse nuk duhet ta bëni

RECETA/ Ky është gatimi më i thjeshtë dhe i shijshëm!

RECETA/ Me siguri nuk e keni provuar kurrë, përbërësi shtesë që do t'i japë shije ndryshe lazanjës suaj

Pasi ta provoni do të mbetet gjithmonë ëmbëlsira e fundjavës suaj, si të përgatisni Tiramisu me Fistikë

Ju duhen vetëm 3 përbërës, provoni recetën më të thjeshtë të petullave që do lëpini gishtat

Do t’ju dalë njësoj si e pastiçerisë, kjo është receta e trileçes më e lehtë që keni parë ndonjëherë

E dinit këtë recetë? Ja si t'i bëni domatet e vogla turshi, kanë një shije të rrallë
