
Berisha e Meta në unison kundër bashkëqeverisjes PS-PD, mesazhe e paralajmërime Bashës të refuzojë ofertën e Ramës

Doni të gatuani si shef pasticerie, ja ku e keni recetën për ta bërë pandispanjën

Shkruar nga SOT.COM.AL 30 Shtator 2020

Baza e çdo torte apo keku të shijshëm është pikërisht pandispanja e butë e plot shije. Brumi karakteristik i saj është i njohur në mbarë botën tashmë.
Për të qëndruar gjithnjë të shëndetëshëm e në formë nuk ka nevojë t’i braktisni tërësisht ëmbëlsirat, mjafton t’i gatuani ato me produkte integrale.
Kështu në recetëm e sotëme do ju mësojmë si të përgatisni pandispanjën e shijshme e të shëndetëshme e miell integral.
Përgatitja
Për të nisur me përgatitjen e kësaj recete hidhno vezët në një enë të thellë dhe përziejini me rrahësen si zakonisht.
Shtoni po aty sheqerin, mjaltin, lëkurën e gjysmës së limonit dhe një majë luge çaji kripë.
Përzieni me shpejtësi të gjithë përbërësit derisa verzët të kenë krijuar shkumën e tyre karakteristike dhe sheqeri të jetë shkrirë, përreth 10-15 minuta.
Më pas me anë të një site të hollë shtoni miellin integral pak nga pak dhe përzieni me anë të një luge nga poshtë lart.
Kur të keni përfituar një masë homogjene e shumë kremoze hidheni në një tavë rrethore 20-22 cm të shtruar me letër pjekje dhe futeni në furrë të piqet.
Furra duhet të jetë e ngrohtë ndërsa pandispanjën tuaj piqeni ne temperaturë 180 gradë për 45 minuta. Kur të ketë marrë ngjyrë të artë keku është gati dhe mund ta nxirrni nga furra Lëreni të ftohet e më pas hiqni nga tava ku e keni vendosur. Më pas mund ta përdorni në torta apo ëmbëlsira të ndryshme sipas dëshirës tuaj. Mund ta lagni me sherbet apo ta lyeni me krem duke e ndarë përsëgjati në gjysmë.
Më të lexuarat


Receta fantastike e byrekut me gjizë dhe qepë të njoma, ja mënyra si ta përgatisni në shtëpi, do lëpini gishtat nga shija e veçantë

Recetë shumë e thjeshtë/ Kjo është pica më e mirë në botë, do të lëpini gishtat pasi ta realizoni në shtëpi

Receta më e kërkuar në Google, si të bëni tiramisu në kushte shtëpie që të lëpini gishtat

I kemi gatuar gabim gjithë jetën, 4 hapa si të përgatisni makarona "të vërteta"

Do lëpini gishtat! Kjo është receta sekrete për t'i bërë petullat e fshira si gjyshet shqiptare, tani në dimër të shijojnë shumë

Mos i harroni kurrë/ Këto janë 3 gjërat themelore që duhet të dini sa herë që përdorni qepën kur gatuani

E shëndetshme dhe super e shijshme, kjo është supa fatsjellëse që nuk duhet të mungojë në tryezën tuaj natën e ndërrimit të viteve (RECETA)

Rigjallëron tërësisht organizmin, mësoni si të përgatisni supën më të shijshme që keni provuar ndonjëherë, por edhe me plotë vlera

Kjo është përgatitja e duhur e shërbetit të bakllavasë, sekretet dhe truket që duhet t'i dini me patjetër

Për ju që nuk pëlqeni bakllavanë/ Kjo është receta origjinale e sheqerpares Turke dhe që shikon shumë për festat e fundivitit
