BREAKING NEWS

Rama merr fjalën në Kuvendin historik Shqipëri-Kosovë, deputetët e PD-së marrin vendimin e papritur! Çfarë ndodhi?

Rama merr fjalën në Kuvendin historik Shqipëri-Kosovë,
x
BREAKING NEWS

“Duhet të jemi më shpesh bashkë!”, mesazhi Albin Kurti ‘thumbon’ Ramën në 110-vjetorin e pavarësisë: Të përfshihemi në çështjet e njëri-tjetrit, por jo për të penguar

“Duhet të jemi më shpesh bashkë!”, mesazhi Albin
x
BREAKING NEWS

Mbledhja e përbashkët të dy kuvendeve, Mediu ngre alarmin dhe bën thirrjen e fortë: Serbia po blen armatime, të ndalojmë menjëherë influencën ruse dhe kineze

Mbledhja e përbashkët të dy kuvendeve, Mediu ngre alarmin dhe
x
BREAKING NEWS

FOTO/ Prej disa kohësh mungesë, mbledhja Shqipëri-Kosovë ‘bën të gjallë’ Bashën

FOTO/ Prej disa kohësh mungesë, mbledhja Shqipëri-Kosovë
x
BREAKING NEWS

110-vjetori i Pavarësisë, mblidhen dy parlamentet Shqipëri-Kosovë, nis seanca e përbashkët

110-vjetori i Pavarësisë, mblidhen dy parlamentet
x
BREAKING NEWS

Surpriza e motit për ditën e sotme, ja zonat ku do të ketë reshje bore, çfarë pritet të ndodhë me temperaturat

Surpriza e motit për ditën e sotme, ja zonat ku do të ketë
x
BREAKING NEWS

Aksionerë serbë në Portin e Durrësit? Alabbar zbulon se kush 'fshihet' pas kompanisë 'Eagle Hills'

Aksionerë serbë në Portin e Durrësit? Alabbar zbulon se kush
x
BREAKING NEWS

Pse vendosi të investojë në Shqipëri? Alabbar nuk 'hesht' më dhe e tregon hapur: Në Francë, Gjermani apo në Angli...

Pse vendosi të investojë në Shqipëri? Alabbar nuk
x

Guzhinë

Doni të gatuani si shef pasticerie, ja ku e keni recetën për ta bërë pandispanjën

Doni të gatuani si shef pasticerie, ja ku e keni recetën për ta

Baza e çdo torte apo keku të shijshëm është pikërisht pandispanja e butë e plot shije. Brumi karakteristik i saj është i njohur në mbarë botën tashmë.

Për të qëndruar gjithnjë të shëndetëshëm e në formë nuk ka nevojë t’i braktisni tërësisht ëmbëlsirat, mjafton t’i gatuani ato me produkte integrale.

Kështu në recetëm e sotëme do ju mësojmë si të përgatisni pandispanjën e shijshme e të shëndetëshme e miell integral.

Përgatitja
Për të nisur me përgatitjen e kësaj recete hidhno vezët në një enë të thellë dhe përziejini me rrahësen si zakonisht.

Shtoni po aty sheqerin, mjaltin, lëkurën e gjysmës së limonit dhe një majë luge çaji kripë.

Përzieni me shpejtësi të gjithë përbërësit derisa verzët të kenë krijuar shkumën e tyre karakteristike dhe sheqeri të jetë shkrirë, përreth 10-15 minuta.

Më pas me anë të një site të hollë shtoni miellin integral pak nga pak dhe përzieni me anë të një luge nga poshtë lart.

Kur të keni përfituar një masë homogjene e shumë kremoze hidheni në një tavë rrethore 20-22 cm të shtruar me letër pjekje dhe futeni në furrë të piqet.

Furra duhet të jetë e ngrohtë ndërsa pandispanjën tuaj piqeni ne temperaturë 180 gradë për 45 minuta. Kur të ketë marrë ngjyrë të artë keku është gati dhe mund ta nxirrni nga furra Lëreni të ftohet e më pas hiqni nga tava ku e keni vendosur. Më pas mund ta përdorni në torta apo ëmbëlsira të ndryshme sipas dëshirës tuaj. Mund ta lagni me sherbet apo ta lyeni me krem duke e ndarë përsëgjati në gjysmë.