Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Për drekë, patëllxhan të mbushur me proshutë dhe djathë mocarela

Postuar: 04/09/2018 - 12:37

Në vend që të shtoni 1 kg me imam ballajdinë, provoni një version më të thjeshtë të patëllxhaneve të mbushura. Zgjidhni një djathë të njomë, me pak yndyrë dhe pjata do të jetë shumë e shijshme!

 
PËRBËRËSIT:
2 patëllxhanë të mëdhenj
150 g proshutë krudo në feta të holla
200 g Mozzarella (ose djathë pice)
3 lugë djathë Parmigiano i grirë ose djathë kaçkavall me cilësi
250 g salcë domatesh me copa
1 lugë vaj ulliri (na duhet për salcën) vaj kikiriku ose luledielli për të skuqur patëllxhanët
1/2 lugë e vogël sheqer kripë e piper sipas dëshirës pak borzilok.
 
PËRGATITJA: 
1.Patëllxhanët i presim për së gjati në feta të trasha 1 cm. I spërkasim me kripë të imët nga të dyja anët dhe i lëmë për 30 minuta në kullesën e makaronave me një peshë sipër, që të humbin lëngun e hidhur. Salcën e domateve e përziejmë me sheqerin, vajin e ullirit dhe pak kripë në një tas. E lëmë mënjanë.
2.Pas kësaj kohe ndezim furrën në temperaturën 250° C dhe presim djathin Mozzarella në feta të holla e të ngushta. Shpëlajmë me ujë patëllxhanët dhe i thajmë me një pecetë të pastër.
3.Skuqim patëllxhanët në një tigan me pak vaj, në zjarr të ngadaltë. I heqim dhe i vendosim në një pjatë me letër thithëse kuzhine.
4.Në çdo fetë patëllxhani vendosim një fetë proshutë, një copë djathi Mozzarella dhe I rrotullojmë si role. U vendosim nga një kruajtëse dhëmbësh që të ruajnë formën. I vendosim roletë në një tavë, u shpërndajmë sipër salcën e domateve si dhe djathin e grirë. I vëmë të piqen në furrë për 15/20 minuta, derisa të shohim që djathi është shkrirë.
 
    

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 17/07/2019 - 13:32

Koha e përgatitjes: 15 minuta –Koha e gatimit: 25 minuta

Përbërësit:

400 gram kungulleshka

50 gram gjalpë

2 lugë gjelle miell

2 gota kos

2 thelpi hudhër

Postuar: 15/07/2019 - 19:27

Biba me oriz në saç është një gatim që sundon me shijen e tij unike çdo tavoline amvise nikoqire

Postuar: 15/05/2019 - 10:47

1 kg spinaq

400 gr petë të gatshme

11 vezë

250 gr djathë

Postuar: 09/05/2019 - 09:04

Kjo bukë është pjesë e kuzhinës izraelite dhe përgatitet vetëm me miell dhe ujë.

Postuar: 22/04/2019 - 18:47

Mishi i grirë nuk është përbërësi i vetëm kryesor i qofteve !

Postuar: 19/04/2019 - 22:35

Sikurse disa çajra të tjerë bimorë, që kanë veti të mira për shëndetin e njeriut, edhe çaji i zi

Postuar: 19/04/2019 - 14:57

Nëse ka një kërkesë drejt nënave apo gjysheve për të gatuar diçka të mirë e të shijshme, padyshim