Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Për drekë, patëllxhan të mbushur me proshutë dhe djathë mocarela

Postuar: 04/09/2018 - 12:37

Në vend që të shtoni 1 kg me imam ballajdinë, provoni një version më të thjeshtë të patëllxhaneve të mbushura. Zgjidhni një djathë të njomë, me pak yndyrë dhe pjata do të jetë shumë e shijshme!

 
PËRBËRËSIT:
2 patëllxhanë të mëdhenj
150 g proshutë krudo në feta të holla
200 g Mozzarella (ose djathë pice)
3 lugë djathë Parmigiano i grirë ose djathë kaçkavall me cilësi
250 g salcë domatesh me copa
1 lugë vaj ulliri (na duhet për salcën) vaj kikiriku ose luledielli për të skuqur patëllxhanët
1/2 lugë e vogël sheqer kripë e piper sipas dëshirës pak borzilok.
 
PËRGATITJA: 
1.Patëllxhanët i presim për së gjati në feta të trasha 1 cm. I spërkasim me kripë të imët nga të dyja anët dhe i lëmë për 30 minuta në kullesën e makaronave me një peshë sipër, që të humbin lëngun e hidhur. Salcën e domateve e përziejmë me sheqerin, vajin e ullirit dhe pak kripë në një tas. E lëmë mënjanë.
2.Pas kësaj kohe ndezim furrën në temperaturën 250° C dhe presim djathin Mozzarella në feta të holla e të ngushta. Shpëlajmë me ujë patëllxhanët dhe i thajmë me një pecetë të pastër.
3.Skuqim patëllxhanët në një tigan me pak vaj, në zjarr të ngadaltë. I heqim dhe i vendosim në një pjatë me letër thithëse kuzhine.
4.Në çdo fetë patëllxhani vendosim një fetë proshutë, një copë djathi Mozzarella dhe I rrotullojmë si role. U vendosim nga një kruajtëse dhëmbësh që të ruajnë formën. I vendosim roletë në një tavë, u shpërndajmë sipër salcën e domateve si dhe djathin e grirë. I vëmë të piqen në furrë për 15/20 minuta, derisa të shohim që djathi është shkrirë.
 
    

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 16/01/2019 - 11:28

Makaronat janë një nga ato pjata të cilave nuk mund t'u thuashë kurrë JO.

Postuar: 15/01/2019 - 07:41

Vezët e rrahura janë më të thjeshtat dhe njëkohësisht më të shijshmet sidomos për kuzhinierët ama

Postuar: 08/01/2019 - 19:26

Që të gjithë ne jemi në dijeni për vetitë pozitive shëndetësore që ka molla.

Postuar: 08/01/2019 - 14:56

Kjo është një recetë fantastike, ideale për t’u përgatitur e shijuar në këto ditë të ftohta

Postuar: 07/01/2019 - 10:07

Në një ndër gatimet më autentike nga duart e amvisave shqiptare janë padyshim roshnicat.

Postuar: 31/12/2018 - 14:52

Për të bërë një kulaç, nuk duhet të jetë patjetër një festë.

Postuar: 30/12/2018 - 20:00

Për shkak të shkëmbimit të traditave, natën e ndërrimit të viteve, edhe famlijet që nuk i përka