Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Ëmbëlsirë greke me arra

Postuar: 23/05/2018 - 19:34

Kjo tortë greke me arra është shumë e pasur dhe nëse shoqërohet me kafe, verëra, liker e çaj të ftohtë, shijon më shumë!

Përbërësit për 6 persona:

  • 200 gram thelpinj arrash
  • 4 vezë
  • 215 gram sheqer
  • 1 lugë maja pluhur
  • pak kripë
  • 1 shkop kanelle
  • 125 gram miell
  • 90 gram gjëlpë
  • 1 bustinë vanilje
  • 2 limona
  • 1 shkop vanilje
  • 2 lugë raki ose brandy

 

Përgatitja:

  • Zbusni gjalpin,  në 70 gram prej tij shtoni bustinën e vaniljes dhe 90 gram sheqer, pastaj shtoni 4 të verdha vezësh duke lënë mënjanë të bardhat. Rriheni këtë përzierje derisa të merrni një masë shkumoze.
  • Bashkoni miellin e situr me majanë, 150 gram arra të grira imët, lëkurën e një prej limonëve. Rrihni 4 të bardhat e vezëve me pak kripë. Shtojini tek masa e brumit dhe hidheni  masën në një tepsi me diametër 22 cm të cilën e keni lyer me gjalpë.
  • Piqeni ëmbëlsirën  në 180 gradë për 1 orë. Përgatisni shurupin. Vendosni 2,5 dl ujë të ziejë me 120 gr sheqer, 1 shkop vanilje dhe 1 shkop kanelle. Ziejeni në zjarr të ulët për 10 minuta. Lëreni të ftohet shurupin, shtoni lëngun e gjysme  limoni, 2 lugë raki ose brandy  dhe kullojeni pastaj.
  • Hiqni ëmbëlsirën nga soba dhe spërkateni me sherbet sa është ende e ngrohtë. Lëreni të ftohet dhe priteni në kuadrate. Shërbejeni duke e spërkatur me arrat e mbetura.

 

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 16/01/2019 - 11:28

Makaronat janë një nga ato pjata të cilave nuk mund t'u thuashë kurrë JO.

Postuar: 15/01/2019 - 07:41

Vezët e rrahura janë më të thjeshtat dhe njëkohësisht më të shijshmet sidomos për kuzhinierët ama

Postuar: 08/01/2019 - 19:26

Që të gjithë ne jemi në dijeni për vetitë pozitive shëndetësore që ka molla.

Postuar: 08/01/2019 - 14:56

Kjo është një recetë fantastike, ideale për t’u përgatitur e shijuar në këto ditë të ftohta

Postuar: 07/01/2019 - 10:07

Në një ndër gatimet më autentike nga duart e amvisave shqiptare janë padyshim roshnicat.

Postuar: 31/12/2018 - 14:52

Për të bërë një kulaç, nuk duhet të jetë patjetër një festë.

Postuar: 30/12/2018 - 20:00

Për shkak të shkëmbimit të traditave, natën e ndërrimit të viteve, edhe famlijet që nuk i përka