Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Fasule me suxhuk

Postuar: 20/06/2018 - 13:21

Përbërësit

  • 500 gr fasule
  • 400 gr suxhuk,
  • 1 qepë e madhe,
  • 3 thelpinj hudhre,
  • 1 lugë e rrafshuar miell,
  • Pure domatesh,
  • Kripë,
  • Piper,
  • Majdanoz,
  • Vaj.

Udhëzime

Fasulet pastrohen,lahen,mbushet ena me ujë të ftohtë,mbulohet dhe kështu qëndron tërë natën. Vala e parë derdhet,hidhet ujë i nxehtë dhe vihet grosha të zihet në zjarr të ngadaltë. Pasi të jetë zbutur,por jo edhe të çahen kokrrat, groshës i shtohen qepa dhe hudhrat e fërguara me pak miell,ku shtohen një lugë specall dhe majdanoz i grirë hollë. Kriposet,piperoset,përzihet me kujdes dhe në enë dheu hidhet gjysma e groshës. Mbi groshë hidhen 3-4 lugë pure domatesh, e mbi domate radhitet suxhuku i prerë dhe në fund pjesa tjetër e groshës. Futet në furrë të nxehtë gjersa të shteret lëngu.

 

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 25

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 10/11/2018 - 11:04

Supë me bizele dhe spinaq është ajo çka i duhet trupit tuaj këto kohë.

Ja receta për përgatitjen e saj. Shijojeni! 

Përbërësit:

  • 200 g bizele 

  • 700 g spinaq

Postuar: 10/11/2018 - 10:50

Tanimë për të shijuar tortillat nuk është e thënë të shkoni patjetër në restorant.

Postuar: 09/11/2018 - 14:07

Me barishte, erëza dhe agrume…Ka kaq shumë ide për t’i dhënë kripës në kuzhinë një &

Postuar: 09/11/2018 - 12:16

Një recetë fantastike, e thjeshtë dhe unike në shije e cila padyshim, pasi ta keni provuar njëher

Postuar: 09/11/2018 - 11:52

Revania është një ndër ëmbëlsira më të vjetra shqiptare.

Postuar: 09/11/2018 - 11:41

Orizi është një nga përbërësit kryesorë të gatimeve tona.

Postuar: 05/11/2018 - 14:20

Është akoma vjeshtë dhe është fiks sezoni i gështenjave!