Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Fasule me suxhuk

Postuar: 20/06/2018 - 13:21

Përbërësit

  • 500 gr fasule
  • 400 gr suxhuk,
  • 1 qepë e madhe,
  • 3 thelpinj hudhre,
  • 1 lugë e rrafshuar miell,
  • Pure domatesh,
  • Kripë,
  • Piper,
  • Majdanoz,
  • Vaj.

Udhëzime

Fasulet pastrohen,lahen,mbushet ena me ujë të ftohtë,mbulohet dhe kështu qëndron tërë natën. Vala e parë derdhet,hidhet ujë i nxehtë dhe vihet grosha të zihet në zjarr të ngadaltë. Pasi të jetë zbutur,por jo edhe të çahen kokrrat, groshës i shtohen qepa dhe hudhrat e fërguara me pak miell,ku shtohen një lugë specall dhe majdanoz i grirë hollë. Kriposet,piperoset,përzihet me kujdes dhe në enë dheu hidhet gjysma e groshës. Mbi groshë hidhen 3-4 lugë pure domatesh, e mbi domate radhitet suxhuku i prerë dhe në fund pjesa tjetër e groshës. Futet në furrë të nxehtë gjersa të shteret lëngu.

 

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 18

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 19/09/2018 - 13:57

Pa dyshim, jahnia shqiptare është ndër pjatat më të shijshme, të cilën amvisat kujdesen ta përgatisin përherë në familjet e tyre.

Postuar: 19/09/2018 - 12:41

Në shekullin e 10-të, mjekët arabë e përdornin sherebelën për të kthjelluar mendjen.

Postuar: 18/09/2018 - 09:28

Supa me hudhra dhe qepë është një recetë perfektë për të rritur mbrojtjen e trupit.

Postuar: 17/09/2018 - 12:16

Rizotoja me kungull të verdhë është një institucion i kuzhinës italiane

Postuar: 14/09/2018 - 21:14

Provoni diçka ndryshe sot.

Postuar: 14/09/2018 - 19:17

Provoni qofte me specat plot ngjyra.

Postuar: 14/09/2018 - 18:35

Një recetë e thjeshtë dhe shumë praktike për t'u përgatitur.