Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Fërgese me mish pule

Postuar: 14/06/2018 - 19:32

4 racione mish pule

1 qepë, 2 thelpinj hudhër

1 gotë verë të bardhë

2 kokrra domate

1 lgj pure domate

1 lk sheqer, ½ lk piper të kuq

Kripë, piper i zi

1 bustinë koncentrat pule

½ gotë ujë

3-4 lgj vaj ulliri

100 gr djathë kaçkavall

1 lgj miell

Në një tigan me vaj ulliri kaurdisim mishin e pulës për 2-3 minuta. Më pas shtojmë qepën të grirë imët dhe vazhdojmë kaurdisjen dhe për 2-3 minuta të tjera. Shtypim dy thelpinj hudhër ashtu siç janë dhe i vendosim të kaurdisen së bashku me mishin e pulës dhe qepët. I trazojmë mirë përbërësit dhe i shuajmë me verën e bardhë. Sapo të avullojë alkooli shtojmë domatet të prera në kubikë të vegjël, 1 lugë pure domate, 1 bustinë koncentrat pule dhe ½ gotë ujë. E rregullojmë gatimin me kripë, piper të zi, piper të kuq dhe pak sheqer dhe e lemë në temperaturë mesatare të ziejë për rreth 20 minuta. Ndërkohë djathin e bardhë e presim në kubikë mesatarë, i vendosim kubikët në një tas me ujë dhe më pas i kalojmë fetat e djathit në një enë me pak miell dhe i vendosim të skuqen në nëj tigan me 1 lugë vaj. Pasi gatimi të ketë përfunduar shtojmë kubikët e djathit, fikim sobën dhe e lemë të pushojë për rreth 10 minuta dhe më pas e kemi gati për ta servirur. Ky gatim shkon shumë të serviret me pak pilaf.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 10

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 19/10/2018 - 11:53

PËRBËRËSIT

4 mollë të mëdha të verdha

100 gr sheqer kaf

65 gr arra të copëtuara

40 gr rrush i thatë

50 gr gjalpë

½ lugë çaji kanellë

Postuar: 18/10/2018 - 18:47

PËRBËRËSIT për tavë me diametër 22/24 cm:

Postuar: 18/10/2018 - 13:16

Me siguri edhe juve ju ka ndodhur që nga copa shumë e mirë e mishit të zgjedhur, pas fërgimit të

Postuar: 18/10/2018 - 13:12

Përbërësit

1 lugë gjelle vaj ulliri

1-2 kilogramë mish viçi

Postuar: 18/10/2018 - 13:07

Koha e përgatitjes: 10 min –          Koha e g

Postuar: 18/10/2018 - 12:59

Kjo është konsideruar si një ndër supërat më të shijshme, por edhe me efekte shëndetësore shumë t

Postuar: 13/10/2018 - 17:10

Trupi i njeriut mbledh sasi të mëdha toksinash çdo ditë.