Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Fërgese me mish pule

Postuar: 14/06/2018 - 19:32

4 racione mish pule

1 qepë, 2 thelpinj hudhër

1 gotë verë të bardhë

2 kokrra domate

1 lgj pure domate

1 lk sheqer, ½ lk piper të kuq

Kripë, piper i zi

1 bustinë koncentrat pule

½ gotë ujë

3-4 lgj vaj ulliri

100 gr djathë kaçkavall

1 lgj miell

Në një tigan me vaj ulliri kaurdisim mishin e pulës për 2-3 minuta. Më pas shtojmë qepën të grirë imët dhe vazhdojmë kaurdisjen dhe për 2-3 minuta të tjera. Shtypim dy thelpinj hudhër ashtu siç janë dhe i vendosim të kaurdisen së bashku me mishin e pulës dhe qepët. I trazojmë mirë përbërësit dhe i shuajmë me verën e bardhë. Sapo të avullojë alkooli shtojmë domatet të prera në kubikë të vegjël, 1 lugë pure domate, 1 bustinë koncentrat pule dhe ½ gotë ujë. E rregullojmë gatimin me kripë, piper të zi, piper të kuq dhe pak sheqer dhe e lemë në temperaturë mesatare të ziejë për rreth 20 minuta. Ndërkohë djathin e bardhë e presim në kubikë mesatarë, i vendosim kubikët në një tas me ujë dhe më pas i kalojmë fetat e djathit në një enë me pak miell dhe i vendosim të skuqen në nëj tigan me 1 lugë vaj. Pasi gatimi të ketë përfunduar shtojmë kubikët e djathit, fikim sobën dhe e lemë të pushojë për rreth 10 minuta dhe më pas e kemi gati për ta servirur. Ky gatim shkon shumë të serviret me pak pilaf.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 4

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 17/06/2018 - 21:12

Jo vetëm simbol i bollëkut dhe pasurisë, thjerrëzat janë të pasura edhe me vitamina, fibra, kripëra minerale dhe substanca të tjera ushqyese, të rëndësishme për shëndetin. Ja benefitet dhe disa kundër indikacione:

Postuar: 17/06/2018 - 21:01

Nëse jeni të lodhur nga shijet e njëjta të çokollatave në raftet e supermarketeve, kërkoni dicka

Postuar: 17/06/2018 - 20:26

Përbërësit:
Pjepër
Fileto Salmoni
Pomodorini
Fara susami

Postuar: 17/06/2018 - 14:43

Përbërësit

Postuar: 17/06/2018 - 13:50

Përbërësit

8 patëllxhanë

Postuar: 15/06/2018 - 14:20

Është koha e misrave të njomë e të ëmbël, të cilët gjatë verës kthehen në shijen tonë t

Postuar: 15/06/2018 - 13:28

Ushqimet që konsumojmë çdo ditë janë të ndryshme.