Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Fërgese me mish pule

Postuar: 24/06/2018 - 14:43

4 racione mish pule
1 qepë, 2 thelpinj hudhër
1 gotë verë të bardhë
2 kokrra domate
1 lgj pure domate
1 lk sheqer, ½ lk piper të kuq
Kripë, piper i zi
1 bustinë koncentrat pule
½ gotë ujë
3-4 lgj vaj ulliri
100 gr djathë kaçkavall
1 lgj miell

Në një tigan me vaj ulliri kaurdisim mishin e pulës për 2-3 minuta. Më pas shtojmë qepën të grirë imët dhe vazhdojmë kaurdisjen dhe për 2-3 minuta të tjera. Shtypim dy thelpinj hudhër ashtu siç janë dhe i vendosim të kaurdisen së bashku me mishin e pulës dhe qepët. I trazojmë mirë përbërësit dhe i shuajmë me verën e bardhë. Sapo të avullojë alkooli shtojmë domatet të prera në kubikë të vegjël, 1 lugë pure domate, 1 bustinë koncentrat pule dhe ½ gotë ujë. E rregullojmë gatimin me kripë, piper të zi, piper të kuq dhe pak sheqer dhe e lemë në temperaturë mesatare të ziejë për rreth 20 minuta. Ndërkohë djathin e bardhë e presim në kubikë mesatarë, i vendosim kubikët në një tas me ujë dhe më pas i kalojmë fetat e djathit në një enë me pak miell dhe i vendosim të skuqen në nëj tigan me 1 lugë vaj. Pasi gatimi të ketë përfunduar shtojmë kubikët e djathit, fikim sobën dhe e lemë të pushojë për rreth 10 minuta dhe më pas e kemi gati për ta servirur. Ky gatim shkon shumë të serviret me pak pilaf.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 12

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 20/07/2018 - 23:41

Pastiço është një nga recetat më të preferuara shqiptare. Ajo e gjen vendin në tryezat tona të paktën një herë në javë.

Postuar: 20/07/2018 - 19:34

Akullorja e shtëpisë është padyshim një delikatesë fantastike, e cila shijon pa masë, sidomos tan

Postuar: 20/07/2018 - 19:30

Pasta Flora në fakt është një tortë e përbërë nga një petë brumi e shkrifët e mbushur me reçelra

Postuar: 20/07/2018 - 16:39

4-5 kunguj të njomë

1 kokërr vezë

300 gr djath të bardhë

1 tufë majdanoz

Postuar: 19/07/2018 - 22:45

300 gr makarona spageti

400 gr fileto pule

100 gr majonezë

Postuar: 19/07/2018 - 07:42

 Përbërësit:

4-5 patëllxhanë

Postuar: 18/07/2018 - 23:16

Përbërja

4 -5 feta proshutë

2 qepë të njoma

1 tufë sallatë jeshile