BREAKING NEWS

Zgjidhen anëtarët e rinj të KED për vitin 2022, reagon ambasadorja Yuri Kim dhe jep mesazhin e fortë

Zgjidhen anëtarët e rinj të KED për vitin 2022, reagon
x
BREAKING NEWS

Lajm i trishtë! Luftoi një muaj me virusin e rrezikshëm, ndërron jetë drejtori i këtij gjimnazi në Shqipëri (EMRI)

Lajm i trishtë! Luftoi një muaj me virusin e rrezikshëm,
x
BREAKING NEWS

Sali Berisha përgatitet për trazira, mobilizon të vetët për të nisur protestat pas 11 dhjetorit, tubime para Kryeministrisë dhe selisë së PD

Sali Berisha përgatitet për trazira, mobilizon të vetët
x
BREAKING NEWS

Berishës i vijnë sinjale të këqija, prokuroria në presion nga amerikanët për arrestimin e tij, dyshi i ambasadës vizitë blic në selinë e PD

Berishës i vijnë sinjale të këqija, prokuroria në
x
BREAKING NEWS

Heq dorë përfundimisht nga çmimi i madh/ Ky është banori i eleminuar nga “Big Brother VIP”

Heq dorë përfundimisht nga çmimi i madh/ Ky është
x

Guzhinë

Gatimi në letër kuzhine, ja të gjithë sekretet që nuk i dinit

Gatimi në letër kuzhine, ja të gjithë sekretet që nuk i

Është një mënyrë gatimi mjaft e veçantë duke i bërë ushqimet më me shije, të buta dhe me aromë fantastike. Para se t’i vini ushqimet në letër furre apo alumini lyejini me pak vaj ulliri. Sapo ta vendosni ushqimin në letër, shtojini lëng që mund të jetë ujë, verë, lëng limoni apo portokalli. Këto shtesa vlejnë sidomos për disa lloje mishi që kanë tendencë të thahen si pula pershembull. Në letër furre apo alumini mund të gatuhet mishi, peshku, perimet, madje dhe drithërat. Mund t’i mbushni me bimë aromatike si hudhër, qepë ose mund t’i vini sipër ndonjë flete jeshile sidomos nëse bëhet fjalë për peshk apo mish delikat. Ky lloj gatimi kërkon 15-30 minuta, në varësi të fortësisë së përbërësit.

Është një mënyrë gatimi mjaft e veçantë duke i bërë ushqimet më me shije, të buta dhe me aromë fantastike. Para se t’i vini ushqimet në letër furre apo alumini lyejini me pak vaj ulliri. Sapo ta vendosni ushqimin në letër, shtojini lëng që mund të jetë ujë, verë, lëng limoni apo portokalli. Këto shtesa vlejnë sidomos për disa lloje mishi që kanë tendencë të thahen si pula pershembull. Në letër furre apo alumini mund të gatuhet mishi, peshku, perimet, madje dhe drithërat. Mund t’i mbushni me bimë aromatike si hudhër, qepë ose mund t’i vini sipër ndonjë flete jeshile sidomos nëse bëhet fjalë për peshk apo mish delikat. Ky lloj gatimi kërkon 15-30 minuta, në varësi të fortësisë së përbërësit.