Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Hilja gjeniale: Për gështenja super të shijshme, ja ç’duhet të bëni përpara se t’i piqni

Postuar: 05/11/2018 - 14:20

Është akoma vjeshtë dhe është fiks sezoni i gështenjave! Mishi i tyre i ëmbël, me energji dhe kalori ka nevojë të gatuhet mirë që të shijohet mirë. Dhe pse ndoshta duket e pabesueshme kripa është përbërësi kryesor që gështenjat të piqen më mirë.

Por pse t’i pjekim në kripë? Sepse kripa i mbron ato nga djegia dhe i mban të njoma.

Përgatitja e tyre bëhet kaq thjeshtë me këto hapa:

-Si fillim nëse kemi 500 gr gështenja na duhet 1 kg kripë deti e trashë dhe pak gjalpë i kripur për servirje.

– Pastaj ngrohim furrën në 175 ° C dhe shtojmë kripën në tavë.

-Pas kësaj çdo gështenjë e presim thellë me thikë në mes pa dëmtuar mishin e tyre.

-Gështenjat e prera i vendosim mbi kripë  dhe i futim në furrë për 30 minuta.

-Shërbehen të ngrohta!

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 10/08/2019 - 12:33

 Përbërësit dhe përgatitja:

500 g oriz carnaroli

Postuar: 09/08/2019 - 11:23

Përbërësit: 2 kunguj • 1 kokërr vezë • 4 lugë bukë e thekur e grirë (sipas nevojës, sep

Postuar: 08/08/2019 - 12:25

Përbërësit për 4 persona:

500g oriz Carnaroli •

150g djathë dhie i freskët

Postuar: 22/07/2019 - 08:14

Jemi në stinën prefekte për këtë recetë, e cila është jo vetëm e shijshme, por edhe shumë e shënd

Postuar: 17/07/2019 - 13:32

Koha e përgatitjes: 15 minuta –Koha e gatimit: 25 minuta

Përbërësit:

Postuar: 15/07/2019 - 19:27

Biba me oriz në saç është një gatim që sundon me shijen e tij unike çdo tavoline amvise nikoqire