BREAKING NEWS

Koronavirusi në Shqipëri / 15 të vdekur në 24 orët e fundit, 594 raste të reja me Covid, shërohen 984 qytetarë

Koronavirusi në Shqipëri / 15 të vdekur në 24 orët e
x
BREAKING NEWS

Vrau policin në Lezhë, Aldi Rama niset me urgjencë drejt Tiranës, ja si paraqitet gjendja e tij shëndetësore

Vrau policin në Lezhë, Aldi Rama niset me urgjencë drejt
x
BREAKING NEWS

U raportua se vrau veten, policia jep njoftimin zyrtar për Aldi Ramën

U raportua se vrau veten,  policia jep njoftimin zyrtar për Aldi Ramën
x
BREAKING NEWS

SPAK zbarkon në këtë qytet, bastisen zyrat e Arsimit

SPAK zbarkon në këtë qytet, bastisen zyrat e Arsimit
x
BREAKING NEWS

Merr fund aksioni/ Prej 5 orësh po ndiqej nga policia, autori i ekzekutimit të oficerit të policisë në Lezhë bën aktin e rëndë

Merr fund aksioni/ Prej 5 orësh po ndiqej nga policia, autori i ekzekutimit
x
BREAKING NEWS

Jep dorëheqjen drejtori i "Shefqet Ndroqit", kjo është mjekja e njohur që zë vendin e tij (EMRI)

Jep dorëheqjen drejtori i "Shefqet Ndroqit", kjo është
x
BREAKING NEWS

Dëshmia që po ndryshon pistën e hetimeve/ Ishte me nënkomisarin e vrarë, Shefi i Krimeve në Policinë Lezhë jep detajet për ngjarjen tragjike: Po kërkonim të arrestonim dikë tjetër që kishte plagosur më herët... (EMRI)

Dëshmia që po ndryshon pistën e hetimeve/ Ishte me
x
BREAKING NEWS

Ekzekutimi i nën/komisarit të Policisë, reagon menjëherë Yuri Kim

Ekzekutimi i nën/komisarit të Policisë, reagon
x

Guzhinë

I keni hedhur gjellës shumë kripë? Ekspertët e kuzhinës iu mësojnë 5 truket që do t’i shpëtojnë nga kjo situatë

I keni hedhur gjellës shumë kripë? Ekspertët e kuzhinës

Me siguri ju ka ndodhur që të paktën një herë gjatë gatimit t’ju rrëshqasë dora me kripën, por nuk keni ditur si të veproni. Në këtë shkrim Agroweb.org ju tregon disa nga mënyrat më efikase për të rimarrë në dorë situatën në kuzhinën tuaj edhe pas ndonjë gabimi.

Uji

Uji mund të jetë një ndër zgjedhjet më të shpejta dhe të mira në rastet kur ju prishen gatimet. Sidomos tek supa apo gatimet e lëngshme pak ujë të ftohtë mund t’ju nxjerrë nga situata.

Bëni kujdes të mos shtoni shumë ujë pasi mund t’i hiqni shijen përbërësve të tjerë. Filloni duke hedhur një filxhan të vogël ose një filxhan çaji dhe gjithnjë trazojeni mirë. Vëreni përsëri në zjarr gatimin tuaj dhe në fund provoni një majë luge për të parë nëse shija është balancuar.

Uthulla

Limoni, uthulla apo lëngjet që kanë një masë aciditeti mund t’ju ndihmojnë të përmirësoni shijen e ushqimeve tejet të kriposura.

Mjafton pak limon i shtrydhur apo një lugë çaji uthull që të balancojë kripën e gjellës tuaj. Kjo mënyrë do të zbusë shijen e hidhur që lë kripa me një shije të re siç është ajo e limonit apo hudhrës.

Perfekte për ta përdorur tek patatet, mishi apo peshku megjithatë sigurohuni të hidhni sasi të vogla edhe të këtyre lëngjeve.

Zhytja në ujë

Nëse ju ndodh të blini shpesh mish apo ushqime të kripura që nga dyqani me siguri e dini se sa të hidhura mund të jenë. Për të hequr kripën e tepërt mjafton t’i fusni këto ushqime në ujë dhe lërini për disa orë. Më pas mund ta gatuani apo thani si normalisht.

Patatet

Nëse për të hequr ndjesinë e djegies tek supat përdorni niseshte për të hequr kripën e tepërt mjafton të zhysni në të një patate. Për ta bërë këtë lani mirë një patate mesatare dhe thjesht futeni që të gatuhet bashkë me përbërësit e tjerë. Ky proces do të largojë kripën tek gatimet e lëngshme siç është kripa.