Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Ja si të gatuajmë kofshë pule krokante

Postuar: 03/09/2018 - 20:41

Kofshët janë pjesa më e përdorshme dhe e pëlqyer e pulës, të rezervuara për "vendin e nderit", sidomos për fëmijët. Përveçse të shijshme, ato janë edhe shumë ushqyese për trupin e njeriut pasi përmbajnë hekur.

Gatuhen lehtë, ndaj dhe përdoren për përgatitjen e shumë recetave. Njëra prej tyre është ajo e kofshëve të pulës në furrë me erëza, ullinj dhe limon.

Si gatuhen kofshët e pulës?

Kofshët e pulës mund të kriposen mirë dhe të aromatizohen me erëza si rozmarinë, trumz dhe sherebelë dhe të piqen në tigan ose në furrë me pak vaj ulliri ose gjalpë.

Një recetë e thjeshtë, vendosini kofshët e pulës në një tavë pjekje (mund të zgjidhni t'i kavërdisni më parë në një tigan me vaj ulliri) dhe mbulojeni me një masë të përbërë nga lëng portokalli / limoni, vaj ulliri/ gjalpë, salcë pikante me spec të kuq, kripë, ullinj, piper, rozmarinë.

I gatuani në 180 gradë celsius për rreth 40 minuta. Ju bëftë mirë!

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 17/07/2019 - 13:32

Koha e përgatitjes: 15 minuta –Koha e gatimit: 25 minuta

Përbërësit:

400 gram kungulleshka

50 gram gjalpë

2 lugë gjelle miell

2 gota kos

2 thelpi hudhër

Postuar: 15/07/2019 - 19:27

Biba me oriz në saç është një gatim që sundon me shijen e tij unike çdo tavoline amvise nikoqire

Postuar: 15/05/2019 - 10:47

1 kg spinaq

400 gr petë të gatshme

11 vezë

250 gr djathë

Postuar: 09/05/2019 - 09:04

Kjo bukë është pjesë e kuzhinës izraelite dhe përgatitet vetëm me miell dhe ujë.

Postuar: 22/04/2019 - 18:47

Mishi i grirë nuk është përbërësi i vetëm kryesor i qofteve !

Postuar: 19/04/2019 - 22:35

Sikurse disa çajra të tjerë bimorë, që kanë veti të mira për shëndetin e njeriut, edhe çaji i zi

Postuar: 19/04/2019 - 14:57

Nëse ka një kërkesë drejt nënave apo gjysheve për të gatuar diçka të mirë e të shijshme, padyshim