
BREAKING NEWS
Rrebeshe, breshër dhe rrufe/ Ja çfarë do të ndodhë me motin me 10 gusht

x
BREAKING NEWS
Çfarë po fshihet? Detaje tragjike nga vdekja e aktorit shqiptar dhe gruas së tij/ Autoritetet amerikane po hetojnë nëse kishte konflikt mes çiftit! Në apartament u gjetën shenja…

x
BREAKING NEWS
Ngjarja tragjike në Shkodër/ Zbardhen detaje të reja, ja kush e qëlloi me armë zjarri 12-vjeçarin

x
BREAKING NEWS
E rëndë/ Vritet me çifte 12-vjeçari në Shkodër, dyshimet e para

x
BREAKING NEWS
Aktori dhe bashkëshortja ranë nga kati i 6-të i pallatit në New-York/ Zbardhen detaje të reja, hetimet: Në apartament gjenden disa shenja

x
BREAKING NEWS
Spartak Ngjela lëshon ‘bombën’, zbulon çfarë po lë pa gjumë Berishën e Metën dhe tregon goditjen e fortë që do marrin së shpejti: Prisni dhe shikoni...

x
BREAKING NEWS
“Jemi në një betejë me këtë qeveri”, Berisha plas deklaratën e fortë: Një pronar peshkarexhe kontrabandon naftë, takohet shpesh edhe me Ramën

x
BREAKING NEWS
Viti i ri Akademik / Universiteti i Tiranës jep njoftimin e rëndësishëm, ja kur nis shkolla e lartë (Dokumenti)

x
Ju duhen vetëm 3 përbërës, provoni recetën më të thjeshtë të petullave që do lëpini gishtat

Shkruar nga SOT.COM.AL 13 Prill 2022

Petullat janë një nga alternativat e preferuara në vendin tonë për të konsumuar mëngjesin dhe jo vetëm. Me të ëmbla apo me të kripura, ato mund t’i shoqëroni me çfarë të doni.
Recetat për petulla janë të shumta, por këtu do të gjeni petullat e Lumës së Kukësit, nga zonja Albana.
Petulla vetëm me 3 përbërës
Përbërësit:
1 gotë miell
Pak kripë
Vaj për skuqje
Sheqer sipas dëshirës
Përgatitja:
Në një tas hedhim miell, kripë dhe ujë të vakët. E përziejmë mirë derisa masa të bëhet kremoze dhe të jetë si në trashësinë e kosit. E lemë brumin të qëndrojë mbuluar me membranë kuzhine për rreth 30 minuta dhe më pas skuqim petullat në vaj të nxehtë dhe i servirim spërkatur me sheqer pluhur.
Më të lexuarat


Pasi ta provoni do të mbetet gjithmonë ëmbëlsira e fundjavës suaj, si të përgatisni Tiramisu me Fistikë

Ju duhen vetëm 3 përbërës, provoni recetën më të thjeshtë të petullave që do lëpini gishtat

Do t’ju dalë njësoj si e pastiçerisë, kjo është receta e trileçes më e lehtë që keni parë ndonjëherë

E dinit këtë recetë? Ja si t'i bëni domatet e vogla turshi, kanë një shije të rrallë

A duhet ta lajmë orizin para se ta gatuajmë? Ekspertët i japin fund dilemës së amvisave

Një truk i thjeshtë si të pastroni enët nga ushqimi i djegur

Ëmbëlsira më e shëndetshme që keni ngrënë ndonjëherë: Sfera kokosi vetëm me dy përbërës!

Paskemi vepruar gjithmonë gabim/ 3 mënyrat e sakta të shkrirjes së mishit të pulës

Truk për gatimin e simiteve të shijshme që do lëpini gishtat: Si t’ia arrini ta bymeni përherë brumin

I keni hedhur gjellës shumë kripë? Ekspertët e kuzhinës iu mësojnë 5 truket që do t’i shpëtojnë nga kjo situatë
