Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Ju duhen vetëm pak përbërës për të bërë një picë me shije fantastike

Postuar: 12/09/2018 - 18:59

Nëse jeni mësuar që të bëni një brumë tradicional pice, ne ju japim një alternativë tjetër. Mund të duket krejt pa rëndësi çfarë brumë përdorni, por në fakt, përveç përbërësve, brumi ka një rol në shijen e picës. Me këtë recetë do ta kuptoni ndryshimin!

Përbërësit:

2 patate të mëdha

1 vezë

Bukë të grirë

Kripë

Piper

Gjalpë

Për mbushjen:

Proshutë

Djathë mocarela

Borzilok të freskët

Domate me feta

Përgatitja:

Ndizeni furrën që të ngrohet, para se të nisni me recetën. Patatet vendosini të ziejnë. Më pas, pastrojini nga lëkura. Shtypini në një tas.

Shtoni përbërësit e tjerë të brumit, 1 vezë, bukë të grirë, kripë dhe përziejini mire me patatet. Masën që përgatitët hapeni në tepsinë ku keni vendosur një letër pjekjeje.

Piqeni në furrën e ngrohur deri sa brumi i patates të marrë ngjyrë të artë.

Kur brumi është gati, nxirreni nga furra dhe vendosni fetat e proshutës, djathit mocarela, domates dhe borzilokun e freskët. Futeni dhe pak minuta në furrë, që të piqen përbërësit mbi picë. Ju bëftë mirë!

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
You voted 1. Total votes: 4

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 21/09/2018 - 13:56

Një traditë e ëmbël dhe mbi të gjitha shumë e shijshme.

Postuar: 21/09/2018 - 11:16

A do të hash e të bësh qejf?

Postuar: 21/09/2018 - 10:47

Hurma është një frut vjeshtak që mund të gjendet në treg që në fillim të muajit shtator.

Postuar: 21/09/2018 - 10:28

Fjala “ashura” vjen nga arabishtja dhe rrjedh nga rrënja “ashr” që në gju

Postuar: 20/09/2018 - 18:21

Kjo supë mund të konsumohet sa herë që ndiheni të uritur dhe do t’ju ndihmojë të digjni kil

Postuar: 19/09/2018 - 13:57

Pa dyshim, jahnia shqiptare është ndër pjatat më të shijshme, të cilën amvisat kujdesen ta përgat

Postuar: 19/09/2018 - 12:41

Në shekullin e 10-të, mjekët arabë e përdornin sherebelën për të kthjelluar mendjen.