
Zgjedhjet e 14 majit/ PS mbledh Kryesinë për të shpallur kandidatët përfundimtarë, shtyhet me dy orë, zbardhet arsyeja

Vazhdon ‘lufta’ brenda opozitës/ Alibeaj vetëm me 17 kandidatë në zgjedhje? Ja të gjithë EMRAT e bërë publikë deri më tani

KQZ merr vendimin e fundit dhe hedh shortin për përcaktimin e subjekteve zgjedhore

Arsimimi i qeverisjes Rama, Niko Peleshi ministri më “gdhë” me 13 vite studime për shkollën e lartë, Ogerta Manastirliu dhe Ulsi Manja “magjistarë” të doktoraturave plagjiaturë, Lindita Nikolla mesatare mbi 5, Taulant Balla ka nisur gjimnazin 18 vjeç...

PD e Lulzim Bashës vendos sot për zgjedhjet e 14 majit, ja kush janë 3 kandidat e propozuar për kryetar në Bashkinë e Tiranës

Ambasadorja Yuri Kim mesazh të fortë Berishës dhe politikës shqiptare: Duam kandidatë të pastër në zgjedhje, boll me shitblerje votash, të korruptuarit janë kërcënim për sigurinë e SHBA

Eksodi me gomone drejt Anglisë, Çuçi shpërthen me deklaratën shokuese dhe iu ‘pret’ shpresat shqiptarëve ilegal: Ndalojini dhe kthejini pasi janë të zgjuar dhe e manipulojnë sistemin kudo

SPAK trondit Arben Ahmetajn, sekuestron vilat e bashkëjetueses dhe ish-gruas së tij në Hamallaj e Palasë, bllokohen fatura dhe sende personale, ish-ministri socialist në ankth

Ju duhet vetëm djathë, domate dhe vaj ulliri, receta verore që do ua dashurojë gjithë familja

Shkruar nga SOT.COM.AL 1 Gusht 2020

Domatet janë më të preferuarat e verës dhe përdorimet e tyre në këtë stinë janë të larmishme.
Një prej mënyrave më të mira për të shijuar magjinë e domateve është pjekja e tyre me djathë të butë dhie bashkë me thërrime buke të përziera me erëza të ndryshme.
Receta e kësaj antipaste fantastike gjendet më poshtë:
Përgatitja e Domateve të Pjekura me Djathë
Përbërësit
4 domate
1 thelpi hudhre të grirë hollë
1 lugë gjelle me gjethe borziloku
2 tufa majdanoz të prera hollë
Kripë dhe piper,
Gjysëm luge çaji me rigon të thatë
1 lugë gjelle me vaj ulliri
20 gramë thërrime buke
100 gramë djathë të bardhë (ose kakavall nëse preferoni)
Përgatitja
Si fillim, AgroWeb.org ju udhëzon të ndizni furrën në 200 gradë.
Merrni tepsinë dhe lyejeni me vaj vegjetal.
Prijini domatet në feta të trasha dhe vendosini në tepsi.
Merrni një tigan dhe skuqini lehtë me gjalpë thërrimet e bukës deri sa të kenë marrë ngjyrë kafe.
Hidhini sipër tyre një shtresë të djathit të dhisë dhe plotësojeni me thërrime buke, hudhër, majdanoz, kripë, piper dhe rigon.
Më pas spërkateni secilën prej fetave me vaj ulliri.
Tepsinë futeni në furrë dhe domatet piqini për 20 minuta ose deri sa djathi të ketë zenë një kore të pjekur.
Pas pjekjes, domatet do të jenë zbutur dhe djathi do të ketë marrë një ngjyrë të kafenjtë.
Aroma e hudhrës në këtë rast plotëson mjaft mirë shijen e domates së pjekur.
Në fund, mbi secilën prej fetave të domateve mund të shtoni edhe pak thërrime buke për t’i bërë ato më krokante në çdo kafshatë.
Shtoni sërish pak vaj ulliri për shije dhe aromë përfundimtare.
Këtë pjatë mund ta konsumoni në vakt dreke ose darke duke shoqëruar gatime të tjera ose si një e vetme.
Domatet mund t’i piqni në furrë edhe të vetme dhe t’i kombinoni me djathra të ndryshëm në panine apo perime të pjekura.
Në këtë mënyrë, ju mund të shfrytëzoni vlerat e tyre në çdo vakt të ditës, sepse pjekja ruan ushqyesit dhe vitaminat e domateve./AgroWeb.org
Më të lexuarat


Përbërësi që duhet të shtoni kur bëni patate të pjekura

Ushqime që nuk duhet kategorikisht të ruhen në kuzhinë, ekspertët publikojnë listën

Kujdes, nga këto ushqime mund të bëhemi të varur

E mbushni gjelin e detit që gatuani për fundvit? Kujdes, ka disa arsye pse nuk duhet ta bëni

RECETA/ Ky është gatimi më i thjeshtë dhe i shijshëm!

RECETA/ Me siguri nuk e keni provuar kurrë, përbërësi shtesë që do t'i japë shije ndryshe lazanjës suaj

Pasi ta provoni do të mbetet gjithmonë ëmbëlsira e fundjavës suaj, si të përgatisni Tiramisu me Fistikë

Ju duhen vetëm 3 përbërës, provoni recetën më të thjeshtë të petullave që do lëpini gishtat

Do t’ju dalë njësoj si e pastiçerisë, kjo është receta e trileçes më e lehtë që keni parë ndonjëherë

E dinit këtë recetë? Ja si t'i bëni domatet e vogla turshi, kanë një shije të rrallë
