BREAKING NEWS

Ilir Meta plas bombën: Basha ka bërë dopio lojë me marrëveshjen e detit me Greqinë

Ilir Meta plas bombën: Basha ka bërë dopio lojë me
x
BREAKING NEWS

Basha flet për përjashtimin e Berishës: Një vendim i pashmangshëm për dy arsye të rëndësishme

Basha flet për përjashtimin e Berishës: Një vendim i
x
BREAKING NEWS

30 qershori legjitim, Meta: Vendimin për zgjedhjet në 6 bashki do ta jap kur të...

30 qershori legjitim, Meta: Vendimin për zgjedhjet në 6 bashki do ta
x
BREAKING NEWS

Blendi Gonxhe del me njoftimin e rëndësishëm: Para 31 dhjetorit duhet të dorëzoni këto dokumente

Blendi Gonxhe del me njoftimin e rëndësishëm: Para 31 dhjetorit
x
BREAKING NEWS

Rama jep lajmin fantastik, zbulon shumën e lekëve bonus për pensionistët për vitet 2022-2024

Rama jep lajmin fantastik, zbulon shumën e lekëve bonus për
x
BREAKING NEWS

Rritet numri i rasteve të reja, Ministria e Shëndetësisë: Në 24 orët e fundit ka humbur jetën 3 qytetarë në Shqipëri

Rritet numri i rasteve të reja, Ministria e Shëndetësisë:
x
BREAKING NEWS

Detaje të reja nga ekzekutimi i Pashko Ujkës/ 30 mijë euro u bënë shkak, si e vrau 20-vjeçari ish-deputetin, cili ishte roli i bashkëpunëtorit në atentat

Detaje të reja nga ekzekutimi i Pashko Ujkës/ 30 mijë euro u
x
BREAKING NEWS

Mbyllen hetimet, SPAK i jep goditjen e fundit Enkelejda Hoxhës dhe Aldo Tabakut, zbardhet vendimi

Mbyllen hetimet, SPAK i jep goditjen e fundit Enkelejda Hoxhës dhe Aldo
x

Guzhinë

Ju duhet vetëm djathë, domate dhe vaj ulliri, receta verore që do ua dashurojë gjithë familja

Ju duhet vetëm djathë, domate dhe vaj ulliri, receta verore që do

Domatet janë më të preferuarat e verës dhe përdorimet e tyre në këtë stinë janë të larmishme.

Një prej mënyrave më të mira për të shijuar magjinë e domateve është pjekja e tyre me djathë të butë dhie bashkë me thërrime buke të përziera me erëza të ndryshme.

Receta e kësaj antipaste fantastike gjendet më poshtë:

Përgatitja e Domateve të Pjekura me Djathë

Përbërësit

4 domate

1 thelpi hudhre të grirë hollë

1 lugë gjelle me gjethe borziloku

2 tufa majdanoz të prera hollë

Kripë dhe piper,

Gjysëm luge çaji me rigon të thatë

1 lugë gjelle me vaj ulliri

20 gramë thërrime buke

100 gramë djathë të bardhë (ose kakavall nëse preferoni)

Përgatitja

Si fillim, AgroWeb.org ju udhëzon të ndizni furrën në 200 gradë.

Merrni tepsinë dhe lyejeni me vaj vegjetal.

Prijini domatet në feta të trasha dhe vendosini në tepsi.

Merrni një tigan dhe skuqini lehtë me gjalpë thërrimet e bukës deri sa të kenë marrë ngjyrë kafe.

Hidhini sipër tyre një shtresë të djathit të dhisë dhe plotësojeni me thërrime buke, hudhër, majdanoz, kripë, piper dhe rigon.

Më pas spërkateni secilën prej fetave me vaj ulliri.

Tepsinë futeni në furrë dhe domatet piqini për 20 minuta ose deri sa djathi të ketë zenë një kore të pjekur.

Pas pjekjes, domatet do të jenë zbutur dhe djathi do të ketë marrë një ngjyrë të kafenjtë.

Aroma e hudhrës në këtë rast plotëson mjaft mirë shijen e domates së pjekur.

Në fund, mbi secilën prej fetave të domateve mund të shtoni edhe pak thërrime buke për t’i bërë ato më krokante në çdo kafshatë.

Shtoni sërish pak vaj ulliri për shije dhe aromë përfundimtare.

Këtë pjatë mund ta konsumoni në vakt dreke ose darke duke shoqëruar gatime të tjera ose si një e vetme.

Domatet mund t’i piqni në furrë edhe të vetme dhe t’i kombinoni me djathra të ndryshëm në panine apo perime të pjekura.

Në këtë mënyrë, ju mund të shfrytëzoni vlerat e tyre në çdo vakt të ditës, sepse pjekja ruan ushqyesit dhe vitaminat e domateve./AgroWeb.org