Gati të fundoset grupi organizator i biznesit të armëve në Gërdec, prokurorët pritet të marrin në duar faktet nga Drejtësia Amerikane, nisen letër-porositë në SHBA, informacione do të merren edhe për Patrick Henryn, ja lidhja e tij me Delijorgjin dhe S...
Daut Gumeni: Ja pse socialistët dhe Gentiana Sula bllokuan hapjen e dosjes së spiunit të Ilir Metajt, presim që ‘shiringa me ujë deti’ që u injektoi zyrtari i lartë i DASH prokurorëve të SPAK të sjellë arrestimin e ‘peshave të rënda’
Plas skandali, Kuvendi i Shqipërisë vihet nën akuzë për votimin pa kuorum të ligjit për Investimet Strategjike, ja si u shkallmua Kushtetuta nga mazhoranca, zbardhet mashtrimi
Pasuria e dyshimtë e “sheikut” të Kuvendit Laert Duraj që sfidon “ujqërit” e vjetër në politikë, banesë 200 mijë euro, 11 llogari bankare, fitime marramendëse nga qeratë, 180 mijë euro shitje pasurish, si i ka justifikuar milionat nga puna si emigrant,...
Ja pazaret e PS dhe Rithemelimit, si po mbrojnë korrupsionin e Klodian Allajbeut dhe Vilma Nushit, vjedhjet me “Hemodializën”, “Check Up”-in, “Laboratorët” dhe “Sterilizimin” janë të faktuara, priten arrestimet nga SPAK
Rama-Berisha ngrenë komision për të shkatërruar SPAK dhe Reformën në Drejtësi, ja pazaret e reja të “non-gratës” me kryeministrin për të bllokuar arrestimet
Plas skandali i Portit të Vlorës, ja si iu falën Samir Manes 57 mijë metra katror tokë, të implikuar 2 ministra, SPAK merr në dorëzim padinë për megaoligarkun e qeverisë
Gazetarja e njohur paralajmëron arrestime të bujshme në ditët në vijim, ja disa nga dosjet “përvëluese” që po heton SPAK dhe skema që ndoqën agjentët e BKH për të arrestuar Jorgo Goron, kryebashkiaku në detyrë i Himarës u përgjua 4 muaj rresht me metod...
Ju ka shkuar mendja të bëni tortë me kumbulla? Meqë është koha e këtij fruti, ja si përgatitet
Shkruar nga SOT.COM.AL 31 Gusht 2018
Një tortë e shkrifët me një mbushje frutash të butë dhe aromatike... Meqë janë bërë kumbullat, sot do ta përgatisim me to, por mund ta përgatisni edhe me mollë, pjeshkë, fruta e pylli, etj. E servirur me akullore ose vanilje e bën akoma më të bukur vaktin tuaj.
Përbërësit:
300 gr miell
200 gr gjalpë në kubikë
100 gr ujë i ftohtë
¼ lugë kripe
Për mbushjen:
1 kg kumbulla
150 gr sheqer
1 lugë gjelle niseshte misri
Për finiturën:
pana ose qumësht
sheqer kane
Përgatitja:
Për të përgatitur brumin, hidhni miellin dhe kripën në planin e punës, shtoni kubat e gjalpit dhe me ndihmën e një thike priteni gjalpin në kuba më të vegjël, por kujdesuni që të mos shkrihet. Ky proces është i rëndësishëm, sepse ndryshe do të jetë një petë sfoliat.
Shtoni ujin i cili duhet të jetë po ashtu i ftohtë dhe bashkoni gjithçka pa e përzier, në mënyrë që të ruhen copat e gjalpit siç janë. Edhe pse brumi do të jetë jo homogjen, me anën e një petësi hapeni në një trashësi 1 cm dhe paloseni më tresh. Mblidheni me qese kuzhine dhe lëreni në frigorifer për gjysmë ore.
Ndërkohë përgatisni mbushjen. Lani kumbullat, thajini, pritini përgjysmë dhe hiquni bërthamat. Përziejini së bashku gjithë përbërësit e mbushjes derisa lagështia e frutave të thithet nga niseshteja e misrit. Merrni brumin dhe duke spërkatur pak miell, formoni një petë me diametër 40 cm.
Hapeni petën në një tepsi ku keni shtruar letër furre, shtroni sipër saj mbushjen, duke i lënë kufijtë prej 5 cm bosh. Rregulloni anët mbi mbushjen. Lyejini anët me qumësht ose pana dhe spërkatini me sheqer kane. Lëreni në frigorifer për të paktën gjysmë ore në furrë të parangrohur për 190 gradë për gati një orë, derisa të ketë marrë një ngjyrë të artë. Lëreni të vaket para se ta prisni.