Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Kallamarë me spinaq

Postuar: 21/07/2018 - 18:17

1 kg kallamare

1 kg spinaq

1 gotë verë të bardhë

2-3 qepë të njoma

1 tufë majdanoz

1 kokërr domate

1 koncentrat pule

1 filxhan kafe oriz

Kripë, piper

Pastrojmë fillimisht kallamaret duke hequr tentakulat të cilat i presim hollë. Në një tigan me vaj ulliri kaurdisim qepët e njoma, më pas shtojmë tentakulat e kallamarëve të grira hollë. I kaurdisim për disa minuta dhe më pas e shuajmë gatimin me verë të bardhë. Sapo alkooli i verës të avullojë shtojmë domatet të grira në rende ose të prera në kubikë të vegjël. Shtojmë dhe buljonin e pulës dhe e lemë salcën të ziejë për 5 minuta. E rregullojmë me kripë, pak sheqer dhe piper të zi. Në fund shtojmë orizin, spinaqin dhe majdanozin dhe i lemë për pak minuta derisa përbërësit të lidhen me njëri-tjetrin. Me masën e përgatitur mbushim kallamarët, i vendosim në një tavë dhe i fusim në furrën e parangrohur në temperaturën 180 gradë Celsius për 25-30 minuta.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 39

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 10/12/2018 - 08:27

Nëse ka një recetë të traditës shqiptare që është e plotë në shije, e me të cilën nuk ngopesh asnjëherë, ajo është receta e byrekut me mish të grirë, qepë dhe domate.

Postuar: 09/12/2018 - 10:25

Nëse je një nga njerëzit që nuk ulen kurrë në tavolinë për të ngrënë mëngjes, sepse koha nuk të p

Postuar: 07/12/2018 - 12:28

Dikur ishin ëmbëlsirat më magjepsëse për fëmijë e të rritur.

Postuar: 06/12/2018 - 13:26

Një sfidë e vërtetë është për amvisat pjekja e mishit në shtëpi.

Postuar: 05/12/2018 - 14:24

Në raste festash familjare apo edhe festa të ndryshme përherë amvisat përgatisin shëndetlie.

Postuar: 03/12/2018 - 14:58

Torta me peta dhe krem qumështi është e famshme në të gjithë botën dhe është një ndër ëmbëlsirat

Postuar: 29/11/2018 - 14:22

E ka emrin supa e Sulltanit sepse ka qenë ndër recetat e veçanta që përgatitej më shpesh e shtroh