Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Kek me dardhë dhe bajame

Postuar: 17/05/2018 - 18:12

Ky kek është i përshtatshëm për të gjithë ata që kanë intolerancë nga gluteni sepse përgatitet me miell bajamesh.

Përbërësit e këtij keku janë shumë të shëndetshëm duke e kthyer këtë ëmbëlsirë në kekun tuaj të preferuar.

Përbërësit:

  • 200 gr gjalpë
  • 550 gr sheqer kaf
  • 4 vezë
  • 220 gr miell 
  • 30 gr xhenxhefil
  • 1 bustinë vanilje
  • 4 dardha
  • 50 gram bajame

Përgatitja:

  • Për karamelizimin e dardhave, qërojini, pritini imët  dhe shtoni pluhurin e xhenxhefilit. Shtoni vaniljen dhe hidhini në një tigan. Hidhni 400 g sheqer dhe 700 ml ujë.
  • Vendoseni të ziejë për disa minuta. Me një lugë trazoni dardhat në shurupin e ngrohtë dhe lërini për 10 minuta.
  • Hiqni dardhat nga shurupi dhe lërini mënjanë të ftohen.
  • Përzieni 150 g sheqer dhe 100 ml ujë në një tenxhere dhe vendosini në nxehtësi të lartë dhe lërini 15 minuta derisa uji të vlojë.
  • Shtoni gjalpin dhe prisni të trashen dhe të karamelizohen.
  • Pasi janë karamelizuar shtoni dardhët e prera.
  • Parangrohni furrën në 180 gradë Celsius, dhe ndërkohë në një tas rrihni gjalpin dhe sheqerin me një rrahës elektrik.
  • Shtoni vezët në një kohë dhe përziejini mirë. Shtoni bajamet e bluara.
  • Masën hidheni në një tavë dhe sipër shtoni masën e dardhëve të karamelizuara.
  • Futeni në furrë 30-35 minuta derisa të piqet.

 

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 20/03/2019 - 09:36

Pispilia është padyshim ndër gatimet më speciale në kuzhinën shqiptare.

Postuar: 19/03/2019 - 10:48

Gatimet me mish pule janë të lehta, të shijshme e të shëndetshme.

Postuar: 17/03/2019 - 20:34

Kjo recetë do t’ju ofrojë shijen më të përkryer dhe të lehtë që keni provuar.

Postuar: 14/03/2019 - 18:17

Përbërësit për një tavë me diametër 24-26 cm:

Postuar: 14/03/2019 - 12:19

Kjo ëmbëlsirë e thjeshtë dhe me shije të mrekullueshme i ka rrënjët në traditën e lashtë Arbëresh

Postuar: 14/03/2019 - 07:55

Shija dhe aroma e kulaçit të sapo pjekur nuk zhgënjen asnjëherë për të sjellë pranë tryezës të gj

Postuar: 13/03/2019 - 12:23

Një studim i fundit mbi efektet e makaronave, nxjerr në pah një tjetër të vërtetë.