Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Kek me muhalebi

Postuar: 08/07/2018 - 14:43

Përbërësit:

2 kokrra vezë

½ gotë uji sheqer

½ gotë uji vaj luledielli

½ gotë uji galetë

½ gotë uji arra kokosi

½ gotë uji arra të grira

½ pako vanilje

½ pako pluhur fryrës

Për shërbetin:

½ gotë uji sheqer

1 gotë me ujë

Për muhalebinë:

500 ml qumësht

½ gotë uji niseshte

3,5 lugë gjelle sheqer

½ pako krem pastiçerie pluhur

½ pako vanilje

Përgatitja:

Si fillim përgatisni shërbetin. Në një tenxhere hidhni ujin dhe sheqerin.Lërini në zjarr derisa sheqeri  të jetë shkrirë plotësisht dhe pastaj lëreni shërbetin të ftohet në temperaturë ambienti.

Nga ana tjetër në një enë hidhni 2 kokrra vezë. Sipër shtojini sheqerin dhe përziejini me miksër derisa të krijohet shkumë. Pastaj shtoni vajin dhe vazhdoni përzierjen. Shtoni galetën, fryrësin, arrën e kokosit dhe vaniljen. Pasi është krijuar një masë kompakte hidheni në kallëp të posaçëm për pandispanjë dhe piqeni në temperaturë 170 gradë përreth 20-25 minuta.

Për muhalebinë; në një tenxhere hidhni qumështin, niseshten dhe sheqerin. Përzieni mirë derisa të trashet muhalebija. Pasi e hiqni nga zjarri e lini të ftohet. Pas ftohjes shtoni pluhurin e kremit të pastiçerisë dhe vaniljen dhe përziejini mirë me mikser derisa të formohet mirë kremi.

Pas nxjerrjes së pandispanjës nga furra hidhni  shërbetin dhe lëreni të ftohet totalisht.

Pasi pandispanja është ftohur shtoni sipër kremin dhe fruta të thata sipas dëshirës.

Ju bëftë mirë!

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 15

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 10/11/2018 - 11:04

Supë me bizele dhe spinaq është ajo çka i duhet trupit tuaj këto kohë.

Ja receta për përgatitjen e saj. Shijojeni! 

Përbërësit:

  • 200 g bizele 

  • 700 g spinaq

Postuar: 10/11/2018 - 10:50

Tanimë për të shijuar tortillat nuk është e thënë të shkoni patjetër në restorant.

Postuar: 09/11/2018 - 14:07

Me barishte, erëza dhe agrume…Ka kaq shumë ide për t’i dhënë kripës në kuzhinë një &

Postuar: 09/11/2018 - 12:16

Një recetë fantastike, e thjeshtë dhe unike në shije e cila padyshim, pasi ta keni provuar njëher

Postuar: 09/11/2018 - 11:52

Revania është një ndër ëmbëlsira më të vjetra shqiptare.

Postuar: 09/11/2018 - 11:41

Orizi është një nga përbërësit kryesorë të gatimeve tona.

Postuar: 05/11/2018 - 14:20

Është akoma vjeshtë dhe është fiks sezoni i gështenjave!