Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Kek me reçel pjeshke

Postuar: 13/08/2018 - 21:57

Përbërësit

2 gota miell

1 bustinë pluhur pjekës

2-3 gotë sheqer

3-4 kokrra vezë

100 gr gjalpë

Vanilje, liker për aromë

1 filxhan reçel pjeshke

1 filxhan sheqer pluhur

1 lgj qumësht

Fillimisht rrahim sheqerin me gjalpin dhe vezët.

Më pas shtojmë gradualisht miellin e trazuar me pluhurin pjekës dhe me vaniljen.

E punojmë mirë brumin dhe më pas ¾ e brumit i shtrojmë në një tavë ëmbëlsirash.

Vendosim më pas një shtresë me recelin e pjeshkës dhe në fund shpërndajmë vende-vende pak nga brumi i mbetur.

E vendosim kekun në furrën e parangrohur në temperaturën 170-180 gradë Celsius për 30-35 minuta.

Pasi keku të jetë pjekur e lemë të ftohet dhe më pas e servirim me pak sheqer pluhur të trazuar me qumësht.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 11

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 23/09/2018 - 21:37

Të ngrini dhe të shkrini biftekun përpara se ta gatuani atë, është mënyra më e mirë për ta bërë më të butë.

Postuar: 23/09/2018 - 18:35

Përbërësit

6 kokrra vezë

120 gr sheqer pluhur

150 ml lëng limoni

Postuar: 21/09/2018 - 13:56

Një traditë e ëmbël dhe mbi të gjitha shumë e shijshme.

Postuar: 21/09/2018 - 11:16

A do të hash e të bësh qejf?

Postuar: 21/09/2018 - 10:47

Hurma është një frut vjeshtak që mund të gjendet në treg që në fillim të muajit shtator.

Postuar: 21/09/2018 - 10:28

Fjala “ashura” vjen nga arabishtja dhe rrjedh nga rrënja “ashr” që në gju

Postuar: 20/09/2018 - 18:21

Kjo supë mund të konsumohet sa herë që ndiheni të uritur dhe do t’ju ndihmojë të digjni kil