Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Kek me reçel pjeshke

Postuar: 13/08/2018 - 21:57

Përbërësit

2 gota miell

1 bustinë pluhur pjekës

2-3 gotë sheqer

3-4 kokrra vezë

100 gr gjalpë

Vanilje, liker për aromë

1 filxhan reçel pjeshke

1 filxhan sheqer pluhur

1 lgj qumësht

Fillimisht rrahim sheqerin me gjalpin dhe vezët.

Më pas shtojmë gradualisht miellin e trazuar me pluhurin pjekës dhe me vaniljen.

E punojmë mirë brumin dhe më pas ¾ e brumit i shtrojmë në një tavë ëmbëlsirash.

Vendosim më pas një shtresë me recelin e pjeshkës dhe në fund shpërndajmë vende-vende pak nga brumi i mbetur.

E vendosim kekun në furrën e parangrohur në temperaturën 170-180 gradë Celsius për 30-35 minuta.

Pasi keku të jetë pjekur e lemë të ftohet dhe më pas e servirim me pak sheqer pluhur të trazuar me qumësht.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 14

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 16/11/2018 - 19:40

Supa me hudhra dhe qepë është një recetë perfekte për të rritur mbrojtjen e trupit. Në fakt të dy përbërësit janë të pasur me vitamina, minerale dhe antioksidantë.

Postuar: 16/11/2018 - 15:49

Sot do të sjellim recetën e disa ëmbëlsirave me origjinë nga Savona e Gjenova të quajtura golobet

Postuar: 16/11/2018 - 15:39

Për të gjithë ju që jeni kuriozë të përgatisni vetëm masën e pandispanjës, me shurupin sipër, ju

Postuar: 16/11/2018 - 13:09

Marinimi përdoret për ta zbutur dhe për t’i dhënë akoma dhe më shumë shije mishit.

Postuar: 15/11/2018 - 14:57

Furra nuk është e domosdoshme për të përgatitur kekun tuaj të preferuar.

Postuar: 13/11/2018 - 13:36

Një recetë speciale e pulës së pjekur me disa përbërës fantastik që lehtë gjenden në kuzhinë e që

Postuar: 10/11/2018 - 11:04

Supë me bizele dhe spinaq është ajo çka i duhet trupit tuaj këto kohë.