Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Keku me kakao, ja cila është receta ‘magjike’ për një shije perfekte

Postuar: 18/10/2018 - 18:47

PËRBËRËSIT për tavë me diametër 22/24 cm:

200g miell orizi ● 2 vezë (veç të bardhat nga të verdhat) ● 200g sheqer ● 50g kakao e hidhur ● 160ml ujë i valuar ● 80ml vaj luledielli ● 1 portokall bio (lëkura e grirë në rende dhe lëngu i shtrydhur) ● 10g sodë për ëmbëlsira ● një majë thike kripë

PËRGATITJA:

Ndezim furrën me 180° C

1 – Në një tas hedhim ujin e valuar dhe kakaon dhe i përziejmë me rrahësin e vezëve me dorë që të mos na krijohen kokrra. E lëmë mënjanë të ftohet plotësisht.

2 – Në një tas tjetër rrahim të verdhat e vezëve me sheqerin me rrahësin e vezëve me dorë derisa të bëhen si shkumë, shtojmë pjesë-pjesë vajin, kripën dhe ujin e nxehtë me kakaon, lëkurën e portokallit dhe lëngun e tij. Hedhim me sitë miellin e orizit dhe sodën. Përziejmë tani me spatula dhe e lëmë mënjanë.

3 – Rrahim të bardhat e vezëve me rrahësin elektrik deri sa të bëhen marengë dhe më pas i shtojmë te brumi pjesë-pjesë duke i përzier me spatul me lëvizje nga poshtë lart. Hedhim brumin në tavën e lyer me gjalpë e miell orizi dhe e pjekim në furrë për 40 minuta ose derisa kur të bëjmë provën me kruajtësen e dhëmbëve, ajo të dalë e pastër.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 12

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 13/11/2018 - 13:36

Një recetë speciale e pulës së pjekur me disa përbërës fantastik që lehtë gjenden në kuzhinë e që ofrojnë një shije të veçantë.

Postuar: 10/11/2018 - 11:04

Supë me bizele dhe spinaq është ajo çka i duhet trupit tuaj këto kohë.

Postuar: 10/11/2018 - 10:50

Tanimë për të shijuar tortillat nuk është e thënë të shkoni patjetër në restorant.

Postuar: 09/11/2018 - 14:07

Me barishte, erëza dhe agrume…Ka kaq shumë ide për t’i dhënë kripës në kuzhinë një &

Postuar: 09/11/2018 - 12:16

Një recetë fantastike, e thjeshtë dhe unike në shije e cila padyshim, pasi ta keni provuar njëher

Postuar: 09/11/2018 - 11:52

Revania është një ndër ëmbëlsira më të vjetra shqiptare.

Postuar: 09/11/2018 - 11:41

Orizi është një nga përbërësit kryesorë të gatimeve tona.