Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Keni provuar ndonjëherë speca të mbushur me sardele të thërrmuar? Ja receta

Postuar: 28/08/2018 - 21:10

Përbërësit

4 spec i kuq (të mëdhenj)

2 sardele

3 lugë gjelle ullinj (me fara të hequra, të copëtuar, të përgatitur)

2 lugë gjelle kaper (të kripur, të shpëlarë)

1 thelpi hudhër (i qëruar)

1/3 filxhan majdanoz (i freskët)

1/4 filxhan bajame (të qëruara, të copëtuara)

kripë

piper

1 spec djegës (i vogël, i kuq, sipas dëshirës)

vaj ulliri (ekstra i virgjër)

1 e gjysmë filxhanë thërrime buke (të freskëta)

Përgatitja

Nxehim paraprakisht furrën në 200 gradë C. Presim specat në katërsh dhe iu heqim farat dhe cipën.

Shtrijmë specat e prerë anash lart në fletën e pjekjes dhe i pjekim për 15 minuta. Ndërkohë që specat piqen, shtojmë sardelet, ullinjtë, hudhrën, majdanozin dhe bajamet në tasin e procesorit të ushqimit dhe i rrahim derisa të copëtohen imët.

I sezonojmë me kripë, piper dhe spec djegës nëse e përdorim.

I spërkasim me rreth 3/4 filxhan vaj ulliri dhe i rrahim derisa të përzihen.

Vendosim thërrimet e bukës në një tas të vogël dhe shtojmë rreth 1/3 deri në 1/2 filxhan përzierje sardelesh dhe i trazojmë që të përzihen mirë. E ruajmë pjesën tjetër të salcës së sardeleve për përdorim tjetër.

Heqim specat nga furra dhe mbi çdo spec spërkasim me përzierjen e thërrimeve.

I kthejmë në furrë edhe për 10-15 minuta të tjera.

I lemë të ftohen në temperaturën e dhomës përpara se t’i shërbejmë.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
You voted 5. Total votes: 11

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 21/09/2018 - 13:56

Një traditë e ëmbël dhe mbi të gjitha shumë e shijshme.

Postuar: 21/09/2018 - 11:16

A do të hash e të bësh qejf?

Postuar: 21/09/2018 - 10:47

Hurma është një frut vjeshtak që mund të gjendet në treg që në fillim të muajit shtator.

Postuar: 21/09/2018 - 10:28

Fjala “ashura” vjen nga arabishtja dhe rrjedh nga rrënja “ashr” që në gju

Postuar: 20/09/2018 - 18:21

Kjo supë mund të konsumohet sa herë që ndiheni të uritur dhe do t’ju ndihmojë të digjni kil

Postuar: 19/09/2018 - 13:57

Pa dyshim, jahnia shqiptare është ndër pjatat më të shijshme, të cilën amvisat kujdesen ta përgat

Postuar: 19/09/2018 - 12:41

Në shekullin e 10-të, mjekët arabë e përdornin sherebelën për të kthjelluar mendjen.