Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Keni provuar ndonjëherë vorbë me uthull? Ja si gatuhet

Postuar: 23/08/2018 - 12:45

Recetë tradicionale që ngjan me çomlekun me qepujka, por në një variant ndryshe dhe në furrë

Përbërësit

400 gr mish qengji

2 kokërr qepë

500 gr domate (të grira)

300 gr qepujkë (të konservuara)

60 ml vaj ulliri

60 ml uthull

1 gr piper i zi

15 gr kripë

Përgatitja

Merrni qepët, grijini imët dhe hidhni në një tigan me vaj ulliri (4 lugë) derisa të skuqen (të marrin ngjyrë). Merrni domatet e grira dhe hedhjani qepëve. Shtoni erëzat, piper të zi, kripën dhe lërini të ziejnë për 20 minuta.

Në një tenxhere tjetër, zieni mishin e qengjit (ose të kecit) dhe lëreni të ziejë për 40-45 minuta.

Masës së domateve me qepë hidhini qepujkat (të konservuara) dhe lërini të ziejnë për 40 minuta të tjera derisa qepujkat të zbuten. Më pas, vërini në një tenxhere dhe sipër hidhini mishin e zierë me lëngun e vet. Lërini në zjarr për rreth 10 minuta.

Në fund, shtoni 4 lugë uthull dhe vorba është gati.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 16/01/2019 - 11:28

Makaronat janë një nga ato pjata të cilave nuk mund t'u thuashë kurrë JO.

Postuar: 15/01/2019 - 07:41

Vezët e rrahura janë më të thjeshtat dhe njëkohësisht më të shijshmet sidomos për kuzhinierët ama

Postuar: 08/01/2019 - 19:26

Që të gjithë ne jemi në dijeni për vetitë pozitive shëndetësore që ka molla.

Postuar: 08/01/2019 - 14:56

Kjo është një recetë fantastike, ideale për t’u përgatitur e shijuar në këto ditë të ftohta

Postuar: 07/01/2019 - 10:07

Në një ndër gatimet më autentike nga duart e amvisave shqiptare janë padyshim roshnicat.

Postuar: 31/12/2018 - 14:52

Për të bërë një kulaç, nuk duhet të jetë patjetër një festë.

Postuar: 30/12/2018 - 20:00

Për shkak të shkëmbimit të traditave, natën e ndërrimit të viteve, edhe famlijet që nuk i përka