Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Keni provuar ndonjëherë vorbë me uthull? Ja si gatuhet

Postuar: 23/08/2018 - 12:45

Recetë tradicionale që ngjan me çomlekun me qepujka, por në një variant ndryshe dhe në furrë

Përbërësit

400 gr mish qengji

2 kokërr qepë

500 gr domate (të grira)

300 gr qepujkë (të konservuara)

60 ml vaj ulliri

60 ml uthull

1 gr piper i zi

15 gr kripë

Përgatitja

Merrni qepët, grijini imët dhe hidhni në një tigan me vaj ulliri (4 lugë) derisa të skuqen (të marrin ngjyrë). Merrni domatet e grira dhe hedhjani qepëve. Shtoni erëzat, piper të zi, kripën dhe lërini të ziejnë për 20 minuta.

Në një tenxhere tjetër, zieni mishin e qengjit (ose të kecit) dhe lëreni të ziejë për 40-45 minuta.

Masës së domateve me qepë hidhini qepujkat (të konservuara) dhe lërini të ziejnë për 40 minuta të tjera derisa qepujkat të zbuten. Më pas, vërini në një tenxhere dhe sipër hidhini mishin e zierë me lëngun e vet. Lërini në zjarr për rreth 10 minuta.

Në fund, shtoni 4 lugë uthull dhe vorba është gati.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 8

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 19/09/2018 - 13:57

Pa dyshim, jahnia shqiptare është ndër pjatat më të shijshme, të cilën amvisat kujdesen ta përgatisin përherë në familjet e tyre.

Postuar: 19/09/2018 - 12:41

Në shekullin e 10-të, mjekët arabë e përdornin sherebelën për të kthjelluar mendjen.

Postuar: 18/09/2018 - 09:28

Supa me hudhra dhe qepë është një recetë perfektë për të rritur mbrojtjen e trupit.

Postuar: 17/09/2018 - 12:16

Rizotoja me kungull të verdhë është një institucion i kuzhinës italiane

Postuar: 14/09/2018 - 21:14

Provoni diçka ndryshe sot.

Postuar: 14/09/2018 - 19:17

Provoni qofte me specat plot ngjyra.

Postuar: 14/09/2018 - 18:35

Një recetë e thjeshtë dhe shumë praktike për t'u përgatitur.