Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Kërpudha me qepë të njoma dhe mustardë

Postuar: 23/05/2018 - 14:16

500 gr kërpudha
Kripë, piper i zi
1 kg miell 
3-4 qepë të njoma
½ gotë verë të bardhë
1 lgj mustardë
1 lgj majdanoz
Vaj ulliri 

Pergatitja

Në një tigan të thellë ngrohim vajin e ullirit dhe shtojmë në të kërpudhat dhe i kaurdisim ato derisa të zverdhen pak, shtojmë pak kripë, piper të zi si dhe qepët e njomë të prera në unaza. I kaurdisim duke i trazuar vazhdimisht, më pas shtojmë 1 lugë çaji miell. I trazojmë mirë të gjithë përbërësit dhe i shuajmë më pak verë të bardhë. Vendosim më pas kapakun dhe i lemë kërpudhat me qepët e njomë të ziejnë për 7-8 minuta. Në fund shtojmë 1 lugë mustardë

E largojmë tenxheren duke e spërkatur me pak majdanoz të grirë hollë dhe e servirim.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 7

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 16/08/2018 - 21:57

Problemi që haset më shumë kur mishi i pulës gatuhet në furrë, është se bëhet shumë i thatë.

Postuar: 14/08/2018 - 23:21

Kur përgatitni mish viçi në këtë mënyrë, e gjitha që ju mbetet është që të zgjidhni, salcë të mir

Postuar: 14/08/2018 - 22:48

Përbërësit

6 kokrra patate

300 gr djath të verdhë

200 gr pançetë

Postuar: 14/08/2018 - 22:45

Përbërësit

4-5 kunguj të njomë

1 kokërr vezë

300 gr djath të bardhë

Postuar: 14/08/2018 - 22:42

Përbërësit

1 kg mish qingji (pjesa e kofshës)

2 thelpinj hudhër

Postuar: 13/08/2018 - 22:01

Patëllxhani është një perime që bie gjithmonë në sy në stendat e fruta perimeve në kryeqytet dhe

Postuar: 13/08/2018 - 21:57

Përbërësit

2 gota miell

1 bustinë pluhur pjekës

2-3 gotë sheqer