Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Krem spinaqi në oriz

Postuar: 19/06/2018 - 14:57

Kremi i panës i shton më shumë shije një rizotoje me spinaq. Është një recetë e thjeshtë që mund të përgatisni në vaktin e drekës, por edhe në darkë, sepse është një gatim i shpejtë.
 

Përbërësit:

  • 200 gr oriz
  • 500 gr spinaq
  • 50 ml pana
  • 800 ml lëng mishi ose perimesh
  • 1 gotë vere e bardhë
  • 30 gr djathë i grirë
  • Gjalpë
  • Vaj ulliri
  • 1 qepë e vogël
  • Kripë
  • Piper i zi

Përgatitja:

  • Për të përgatitur kremin e spinaqit, në fillim zieni për 10 minuta spinaqin, me shumë pak ujë, deri sa të zihet plotësisht. Hiqeni nga zjarri dhe hidheni në mikser, bashkë me panën, për të bërë kremin e spinaqit. Më pas filloni përgatitjen e rizotos.
  • Merrni një tigan dhe vendosni qepën të skuqet lehtë, me pak gjalpë dhe vaj ulliri. Në tigan shtojmë 200 gramë oriz dhe e skuqim pak, bashkë me qepën.
  • Hedhim verën e bardhë për t’a shuar orizin dhe më pas 800 ml lëng mishi, ose lëng të gatshëm perimesh. Hidhni kripë dhe piper të zi.
  • Pasi të ketë zierë orizi, shtoni edhe spinaqin krem të përgatitur më herët. Në përfundim hidhni djathin e grirë, pak gjalpë dhe përziejini deri sa të lidhen bashkë.

 

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 18/02/2019 - 07:54

Ky do të jetë kulaçi më i shijshëm që keni provuar.

Ia vlen që ta përgatisni për t’i mahnitur me një shije unike familjarët dhe të dashurit tuaj.

Postuar: 11/02/2019 - 19:54

Për brumin:
200g miell 

Postuar: 10/02/2019 - 23:27

Kafeja turke është e famshme në të gjithë botën jo vetëm për shijen dhe stilin e veçantë të përga

Postuar: 10/02/2019 - 20:14

Hollimi i petëve të byrekut vet në shtëpi është një traditë, me të cilën padyshim krenohen gjithë

Postuar: 10/02/2019 - 19:06

Nëse doni të konsumoni diçka të shijshme për të plotësuar oreksin por edhe për ta kënaqur atë, zg

Postuar: 06/02/2019 - 22:35

Na qëllon të gjithëve që në situata të caktuara, të përfundojmë duke ngrënë për darkë një salla

Postuar: 05/02/2019 - 14:55

Tava e pulës së pjekur me patate është ndër recetat më të preferuara të shqiptarëve.