Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Krem spinaqi në oriz

Postuar: 19/06/2018 - 14:57

Kremi i panës i shton më shumë shije një rizotoje me spinaq. Është një recetë e thjeshtë që mund të përgatisni në vaktin e drekës, por edhe në darkë, sepse është një gatim i shpejtë.
 

Përbërësit:

  • 200 gr oriz
  • 500 gr spinaq
  • 50 ml pana
  • 800 ml lëng mishi ose perimesh
  • 1 gotë vere e bardhë
  • 30 gr djathë i grirë
  • Gjalpë
  • Vaj ulliri
  • 1 qepë e vogël
  • Kripë
  • Piper i zi

Përgatitja:

  • Për të përgatitur kremin e spinaqit, në fillim zieni për 10 minuta spinaqin, me shumë pak ujë, deri sa të zihet plotësisht. Hiqeni nga zjarri dhe hidheni në mikser, bashkë me panën, për të bërë kremin e spinaqit. Më pas filloni përgatitjen e rizotos.
  • Merrni një tigan dhe vendosni qepën të skuqet lehtë, me pak gjalpë dhe vaj ulliri. Në tigan shtojmë 200 gramë oriz dhe e skuqim pak, bashkë me qepën.
  • Hedhim verën e bardhë për t’a shuar orizin dhe më pas 800 ml lëng mishi, ose lëng të gatshëm perimesh. Hidhni kripë dhe piper të zi.
  • Pasi të ketë zierë orizi, shtoni edhe spinaqin krem të përgatitur më herët. Në përfundim hidhni djathin e grirë, pak gjalpë dhe përziejini deri sa të lidhen bashkë.

 

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 8

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 16/07/2018 - 22:26

Tave me patate, proshute dhe pancete

Përbërësit

6 kokrra patate

300 gr djath të verdhë

200 gr pançetë

200 gr proshutë

2 kokrra vezë

1 gotë qumësht

Postuar: 16/07/2018 - 22:15

Përbërja

4 banane

2 lgj mjaltë

100 gr çokollatë

Pergatitja

Postuar: 16/07/2018 - 18:21

(Sasia e përbërësve përzgjidhet sipas preferencës mjafton që të respektohet raporti si më poshtë.

Postuar: 15/07/2018 - 11:47

Përbërësit:

Postuar: 13/07/2018 - 20:15

Një agjenci reklamash australiane ka përgtitur një koleksion me fotografi ushqimesh në nder të Fe

Postuar: 13/07/2018 - 12:54

Fantastike për t’i konsumuar në çdo kohë ashtu si edhe për t’i gatuar në mënyra të nd

Postuar: 12/07/2018 - 18:11

 Përbërësit