Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Krem spinaqi në oriz

Postuar: 19/06/2018 - 14:57

Kremi i panës i shton më shumë shije një rizotoje me spinaq. Është një recetë e thjeshtë që mund të përgatisni në vaktin e drekës, por edhe në darkë, sepse është një gatim i shpejtë.
 

Përbërësit:

  • 200 gr oriz
  • 500 gr spinaq
  • 50 ml pana
  • 800 ml lëng mishi ose perimesh
  • 1 gotë vere e bardhë
  • 30 gr djathë i grirë
  • Gjalpë
  • Vaj ulliri
  • 1 qepë e vogël
  • Kripë
  • Piper i zi

Përgatitja:

  • Për të përgatitur kremin e spinaqit, në fillim zieni për 10 minuta spinaqin, me shumë pak ujë, deri sa të zihet plotësisht. Hiqeni nga zjarri dhe hidheni në mikser, bashkë me panën, për të bërë kremin e spinaqit. Më pas filloni përgatitjen e rizotos.
  • Merrni një tigan dhe vendosni qepën të skuqet lehtë, me pak gjalpë dhe vaj ulliri. Në tigan shtojmë 200 gramë oriz dhe e skuqim pak, bashkë me qepën.
  • Hedhim verën e bardhë për t’a shuar orizin dhe më pas 800 ml lëng mishi, ose lëng të gatshëm perimesh. Hidhni kripë dhe piper të zi.
  • Pasi të ketë zierë orizi, shtoni edhe spinaqin krem të përgatitur më herët. Në përfundim hidhni djathin e grirë, pak gjalpë dhe përziejini deri sa të lidhen bashkë.

 

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 20

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 10/11/2018 - 11:04

Supë me bizele dhe spinaq është ajo çka i duhet trupit tuaj këto kohë.

Ja receta për përgatitjen e saj. Shijojeni! 

Përbërësit:

  • 200 g bizele 

  • 700 g spinaq

Postuar: 10/11/2018 - 10:50

Tanimë për të shijuar tortillat nuk është e thënë të shkoni patjetër në restorant.

Postuar: 09/11/2018 - 14:07

Me barishte, erëza dhe agrume…Ka kaq shumë ide për t’i dhënë kripës në kuzhinë një &

Postuar: 09/11/2018 - 12:16

Një recetë fantastike, e thjeshtë dhe unike në shije e cila padyshim, pasi ta keni provuar njëher

Postuar: 09/11/2018 - 11:52

Revania është një ndër ëmbëlsira më të vjetra shqiptare.

Postuar: 09/11/2018 - 11:41

Orizi është një nga përbërësit kryesorë të gatimeve tona.

Postuar: 05/11/2018 - 14:20

Është akoma vjeshtë dhe është fiks sezoni i gështenjave!