Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Krepa me nutella dhe luleshtrydhe

Postuar: 08/10/2018 - 12:10

Për 12 krepa:

3 vezë

250 gr. miell

40 gr. gjalpë

500 ml. qumësht

Pak kripë

Nutella

Luleshtrydhe

Sheqer pluhur.

Pergatitja:

Në një enë të bollshme me anë të larta shtoni miellin, pak kripë dhe qumështin.

Rrihini mirë me telin e kuzhinës derisa të keni një masë lisho.

Pastaj shtoni gjalpin e shkrirë dhe në fund shtoni vezët një nga një.

Rrihini derisa masa të jetë një krem i lëngshëm dhe homogjen.

Mbulojeni me qese kuzhine enën dhe lëreni të pushojë në frigorifer për  30 minuta.

Ngrohni mirë një tigan me fund që nuk ngjit.

Përzieni përsëri brumin e krepave dhe shtoni në tigan një garuzhe.

Rrotullojeni tiganin në mënyrë që të shpërndani gjithë brumin në sipërfaqen e tiganit.

Lëreni pak sekonda sa të mpikset dhe të marri ngjyrën e artë dhe kthejeni petën e krepit.Vazhdoni kështu për gjithë pjesën tjetër të mbetur.

Lyeni me Nutella, vendosni luleshtrydhet e prera, paloseni.

Dekorojeni sipër me Nutella, luleshtrydhe dhe sheqer pluhur.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 11/02/2019 - 19:54

Për brumin:
200g miell 
2 vezë 

Postuar: 10/02/2019 - 23:27

Kafeja turke është e famshme në të gjithë botën jo vetëm për shijen dhe stilin e veçantë të përga

Postuar: 10/02/2019 - 20:14

Hollimi i petëve të byrekut vet në shtëpi është një traditë, me të cilën padyshim krenohen gjithë

Postuar: 10/02/2019 - 19:06

Nëse doni të konsumoni diçka të shijshme për të plotësuar oreksin por edhe për ta kënaqur atë, zg

Postuar: 06/02/2019 - 22:35

Na qëllon të gjithëve që në situata të caktuara, të përfundojmë duke ngrënë për darkë një salla

Postuar: 05/02/2019 - 14:55

Tava e pulës së pjekur me patate është ndër recetat më të preferuara të shqiptarëve.

Postuar: 02/02/2019 - 23:23

 Supa me avokado dhe spinaq është një pjatë mjaft ushqyese, e përshtatshme veçanërisht në pe