Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Lakror pranveror

Postuar: 21/05/2018 - 13:39

2 gota oriz Gold
3 gota qumësht
3-4 kokrra vezë
1 gotë ujë
1 tufë qepë të njoma
1 tufë majdanoz
2 tufa koper
Kripë, piper i zi
2 lgj gjalpë
2 lgj vaj ulliri 

Fillimisht kaurdisim në një tigan (për kaurdisje dhe për furrë) me gjalpë dhe vaj ulliri qepët e njoma të cilat i kemi grirë hollë. Sapo qepët e njoma të ulin volumin shtojmë erëzat dhe i lemë të zbuten së bashku me qepët e njoma.

 

I rregullojmë me kripë dhe piper të zi dhe më pas shtojmë orizin. I trazojmë mirë të gjithë përbërësit dhe më pas hedhim gjysmën e sasisë së qumështit dhe ujit. E vendosim gatimin në furrën e parangrohur për 5 minuta, më pas e largojmë nga furra dhe shtojmë vezët e rrahura me pjesën tjetër të qumështit. E vendosim përsëri në furrë për 35-40 minuta në temperaturën 180-200 gradë Celsius.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 6

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 21/06/2018 - 11:35

Si thoni të freskohemi pak? Kjo sallatë me qiqra, ullinj dhe limon është plot e përplot me proteina bimore dhe mund të shërbehet e ftohtë ose e ngrohtë, sipas dëshirës suaj.

Përbërësit:

Postuar: 20/06/2018 - 13:21

Përbërësit

Postuar: 19/06/2018 - 14:57

Kremi i panës i shton më shumë shije një rizotoje me spinaq.

Postuar: 19/06/2018 - 14:21

Përbërësit

1 pjepër

Cipa dhe lëngu i 2 portokalleve

Postuar: 19/06/2018 - 13:28

Kremi i panës i shton më shumë shije një rizotoje me spinaq.

Postuar: 19/06/2018 - 08:03

Përbërësit

500 gr miell

2,5 decilitra ujë

Postuar: 18/06/2018 - 14:47

Përbërësit

500 gr mish viçi

300 gr lakër të bardhë

2-3 kokrra qepë