Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Lakror pranveror

Postuar: 21/05/2018 - 13:39

2 gota oriz Gold
3 gota qumësht
3-4 kokrra vezë
1 gotë ujë
1 tufë qepë të njoma
1 tufë majdanoz
2 tufa koper
Kripë, piper i zi
2 lgj gjalpë
2 lgj vaj ulliri 

Fillimisht kaurdisim në një tigan (për kaurdisje dhe për furrë) me gjalpë dhe vaj ulliri qepët e njoma të cilat i kemi grirë hollë. Sapo qepët e njoma të ulin volumin shtojmë erëzat dhe i lemë të zbuten së bashku me qepët e njoma.

 

I rregullojmë me kripë dhe piper të zi dhe më pas shtojmë orizin. I trazojmë mirë të gjithë përbërësit dhe më pas hedhim gjysmën e sasisë së qumështit dhe ujit. E vendosim gatimin në furrën e parangrohur për 5 minuta, më pas e largojmë nga furra dhe shtojmë vezët e rrahura me pjesën tjetër të qumështit. E vendosim përsëri në furrë për 35-40 minuta në temperaturën 180-200 gradë Celsius.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 16/01/2019 - 11:28

Makaronat janë një nga ato pjata të cilave nuk mund t'u thuashë kurrë JO.

Postuar: 15/01/2019 - 07:41

Vezët e rrahura janë më të thjeshtat dhe njëkohësisht më të shijshmet sidomos për kuzhinierët ama

Postuar: 08/01/2019 - 19:26

Që të gjithë ne jemi në dijeni për vetitë pozitive shëndetësore që ka molla.

Postuar: 08/01/2019 - 14:56

Kjo është një recetë fantastike, ideale për t’u përgatitur e shijuar në këto ditë të ftohta

Postuar: 07/01/2019 - 10:07

Në një ndër gatimet më autentike nga duart e amvisave shqiptare janë padyshim roshnicat.

Postuar: 31/12/2018 - 14:52

Për të bërë një kulaç, nuk duhet të jetë patjetër një festë.

Postuar: 30/12/2018 - 20:00

Për shkak të shkëmbimit të traditave, natën e ndërrimit të viteve, edhe famlijet që nuk i përka