Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Liker me arra në kushtet e shtëpisë

Postuar: 16/05/2018 - 21:29

Për të bërë liker me arra në kushtet e shtëpisë nuk është aspak një mision i pamundur. Mjafton të keni përbërësit e mëposhtëm dhe të ndiqni hap pas hapi udhëzimet tona.

Se harruam.... është një recetë që kërkon kohë dhe durim! 

Përbërësit:

  • 30 kokrra arra
  • 1 litër alkool
  • 1 litër ujë
  • 1 kg sheqer

Udhëzimet:

  • Merrni arrat, thyejini dhe lërini në alkool për rreth 20 ditë, pa e mbuluar tërësisht enën ku po i mbani. Mund ta mbroni vetëm me një napë të lehtë të bardhë.
  • Pasi të kenë kaluar 20 ditët, shkrini në zjarr të ulët sheqerin në ujë.
  • Filtroni alkoolin me arrat dhe shtojini ujin e sheqerosur.
  • Përziejeni me kujdes dhe lëreni të qetësohet për rreth 2 orë.
  • Lëngun e përftuar futeni në shishe.

KUJDES! 
Duke qenë se bëhet fjalë për një prodhim të bërë në shtëpi dhe pa asnjë konservues artificial, duhet konsumuar shpejt.

 

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 16

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 14/08/2018 - 23:21

Kur përgatitni mish viçi në këtë mënyrë, e gjitha që ju mbetet është që të zgjidhni, salcë të mirë, pikante, ta shërbeni dhe ta shijoni!

Përbërësit:

– 2 copë ramstek

– 1 lugë erëza

Postuar: 14/08/2018 - 22:48

Përbërësit

6 kokrra patate

300 gr djath të verdhë

200 gr pançetë

Postuar: 14/08/2018 - 22:45

Përbërësit

4-5 kunguj të njomë

1 kokërr vezë

300 gr djath të bardhë

Postuar: 14/08/2018 - 22:42

Përbërësit

1 kg mish qingji (pjesa e kofshës)

2 thelpinj hudhër

Postuar: 13/08/2018 - 22:01

Patëllxhani është një perime që bie gjithmonë në sy në stendat e fruta perimeve në kryeqytet dhe

Postuar: 13/08/2018 - 21:57

Përbërësit

2 gota miell

1 bustinë pluhur pjekës

2-3 gotë sheqer

Postuar: 12/08/2018 - 16:56

Të shijshme, të lehta, të ëmbla e të kripura, krepa ka rrëmbyer zemrat e gjithë shqiptarëve me sh