BREAKING NEWS

Yuri Kim i dha mesazhin e fortë, Lulzim Basha bën lëvizjen urgjente

Yuri Kim i dha mesazhin e fortë, Lulzim Basha bën lëvizjen
x

Guzhinë

Mbajeni mend! Këto janë pesë ushqimet që nuk duhet ti lani para gatimit

Mbajeni mend! Këto janë pesë ushqimet që nuk duhet ti lani

Nëse keni zakon të përgatitni gjithçka dhe ti lani  ushqimet para gatimit, duke menduar se do ti pastroni nga bakteret, mendohuni përsëri.

Këto ushqime nuk duhet të vijnë në kontakt me ujin para përdorimit.
 
Pula
 
Zakonisht, para gatimit, lani mishin e pulës? Ky është një zakon i keq, pasi mund të kontaminoni mishin.
 
Mishi i kuq
 
Lagështia shtesë në çdo pjesë të mishit të kuq mund të ndryshojë shijen. Ngjashëm me mishin e pulës, mos e lani para gatimit.
 
Sallata
 
Nëse zgjidhni zarzavate të paketuara dhe në to shkruan se është gati për përdorim, atëherë bëni të njëjtën gjë edhe në kuzhinë. Ju kurseni kohë, ujë dhe nuk do të arrini asgjë duke larë më shumë. Ekspertët e përgatitjes së ushqimit thonë se duke përzier me produkte të tjera të larjes, ju do të rrezikoni vetëm higjienën e një produkti të pastër. Kërpudhat
 
Ashtu si mishi, edhe kërpudhat ndryshojnë strukturën dhe shijen nëse i lani. Kur i blini në treg, sipërfaqja e tyre tashmë është e pastër.  Kërpudhat jashtëzakonisht thithin lëngun dhe kur i zhytni ato në ujë bëhen si gomë dhe ndryshojnë shijen.
 
Vezët
 
Disa njerëz lajnë vezët para se të vlojnë. Prodhuesit kujdesen për higjienën e tyre dhe nuk ka nevojë për t'i larë ato.