Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Mish qingji i përgatitur me nenexhik dhe hudhër

Postuar: 14/08/2018 - 22:42

Përbërësit

1 kg mish qingji (pjesa e kofshës)

2 thelpinj hudhër

½ tufë nenexhik

2-3 lgj vaj ulliri

Cipa dhe lëngu i 1 limoni

Kripë, piper i zi

Piper i kuq kokërr

½ gotë ujë

1 bustinë koncentrat perime

Vendosim në blender vajin e ullirit, nenexhikun dhe hudhrat dhe i grijmë duke realizuar një salcë kremoze. Largojmë kockën e kofshës së mishit të qingjit dhe i bëjmë një prerje në gjysëm. E marinojmë nga brenda dhe jashtë mishin e qingjit me kripë, piper të zi dhe piper të kuq kokërr. Më pas e lyejmë mirë me salcën e përgatitur dhe në fund e spërkasim me lëngun dhe cipën e limonit. Mundohemi që ta kthjemë mishin nga të gjitha anët në mënyrë që të marinohet në çdo anë. E palosim më pas mishin duke e kthyer në gjendjen fillestare dhe e lidhim me fije kuzhine ose stikadent. E vendosim më pas në një tavë ku shtojmë ½ gotë ujë me një bustinë koncentrat perime të thërrmuar. E vendosim mishin e qingjit të piqet fillimisht në temperaturën 200 gradë Celsius për 20 minuta, më pas ulim temperaturën në 170 gradë dhe e lemë të piqet për 1 orë e 30 minuta.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 10

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 21/09/2018 - 13:56

Një traditë e ëmbël dhe mbi të gjitha shumë e shijshme.

Postuar: 21/09/2018 - 11:16

A do të hash e të bësh qejf?

Postuar: 21/09/2018 - 10:47

Hurma është një frut vjeshtak që mund të gjendet në treg që në fillim të muajit shtator.

Postuar: 21/09/2018 - 10:28

Fjala “ashura” vjen nga arabishtja dhe rrjedh nga rrënja “ashr” që në gju

Postuar: 20/09/2018 - 18:21

Kjo supë mund të konsumohet sa herë që ndiheni të uritur dhe do t’ju ndihmojë të digjni kil

Postuar: 19/09/2018 - 13:57

Pa dyshim, jahnia shqiptare është ndër pjatat më të shijshme, të cilën amvisat kujdesen ta përgat

Postuar: 19/09/2018 - 12:41

Në shekullin e 10-të, mjekët arabë e përdornin sherebelën për të kthjelluar mendjen.