Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Mish viçi me patate

Postuar: 11/07/2018 - 14:23

Përbërësit:

500 gr biftek

3 patate të mesme

5 lugë gjelle kos

2 lugë gjelle vaj ulliri

Kripë, rigon, spec djegës

Vaj luledielli

Për marinim:

1 qepë e vogël

2 thelpinj hudhër

4 lugë gjelle vaj ulliri

2 lugë gjelle uthull

Rigon, kumin

Për salcën:

3 domate të mesme

1 lugë gjelle salcë domate

1 lugë gjelle vaj ulliri

Kripë

Përgatitja:

Mishin e priteni në rripa të hollë ose kubikë (sipas dëshirës). Më pas filloni marinimin.

Grini imët hudhrën dhe qepën dhe hidhjani mishit sipër. Më pas shtoni vajin e ullirit, uthullën, rigonin, kuminin. Përziejini mirë dhe lërini minimumi 1 orë të pushojnë.

Për salcën e domateve; në një tigan hidhni vajin e ullirit dhe më pas shtoni 1 lugë gjelle salcë. Pasi salca është kaurdisur shtoni dhe purenë e domateve dhe lërini në zjarr përreth 5 minuta. Në fund rregullojeni me kripë.

Mishin e marinuar vendoseni në një tigan të gjerë dhe skuqeni mirë në vaj luledielli. Lerëni derisa të shterrojë lëngu që mishi ka lëshuar. Në fund shtoni kripën dhe erëzat.

Gjithashtu dhe patatet pasi i keni larë dhe grirë skuqini në tigan me vaj.

Në një tas rrahni mirë kosin dhe mund të shtoni hudhër sipas dëshirës.

Në pjatën e servirjes si fillim shtroni patatet e skuqura, sipër tyre kosin , më pas salcën e domateve dhe mishin e skuqur.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 6

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 19/09/2018 - 13:57

Pa dyshim, jahnia shqiptare është ndër pjatat më të shijshme, të cilën amvisat kujdesen ta përgatisin përherë në familjet e tyre.

Postuar: 19/09/2018 - 12:41

Në shekullin e 10-të, mjekët arabë e përdornin sherebelën për të kthjelluar mendjen.

Postuar: 18/09/2018 - 09:28

Supa me hudhra dhe qepë është një recetë perfektë për të rritur mbrojtjen e trupit.

Postuar: 17/09/2018 - 12:16

Rizotoja me kungull të verdhë është një institucion i kuzhinës italiane

Postuar: 14/09/2018 - 21:14

Provoni diçka ndryshe sot.

Postuar: 14/09/2018 - 19:17

Provoni qofte me specat plot ngjyra.

Postuar: 14/09/2018 - 18:35

Një recetë e thjeshtë dhe shumë praktike për t'u përgatitur.