Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Mish viçi me patate

Postuar: 11/07/2018 - 14:23

Përbërësit:

500 gr biftek

3 patate të mesme

5 lugë gjelle kos

2 lugë gjelle vaj ulliri

Kripë, rigon, spec djegës

Vaj luledielli

Për marinim:

1 qepë e vogël

2 thelpinj hudhër

4 lugë gjelle vaj ulliri

2 lugë gjelle uthull

Rigon, kumin

Për salcën:

3 domate të mesme

1 lugë gjelle salcë domate

1 lugë gjelle vaj ulliri

Kripë

Përgatitja:

Mishin e priteni në rripa të hollë ose kubikë (sipas dëshirës). Më pas filloni marinimin.

Grini imët hudhrën dhe qepën dhe hidhjani mishit sipër. Më pas shtoni vajin e ullirit, uthullën, rigonin, kuminin. Përziejini mirë dhe lërini minimumi 1 orë të pushojnë.

Për salcën e domateve; në një tigan hidhni vajin e ullirit dhe më pas shtoni 1 lugë gjelle salcë. Pasi salca është kaurdisur shtoni dhe purenë e domateve dhe lërini në zjarr përreth 5 minuta. Në fund rregullojeni me kripë.

Mishin e marinuar vendoseni në një tigan të gjerë dhe skuqeni mirë në vaj luledielli. Lerëni derisa të shterrojë lëngu që mishi ka lëshuar. Në fund shtoni kripën dhe erëzat.

Gjithashtu dhe patatet pasi i keni larë dhe grirë skuqini në tigan me vaj.

Në një tas rrahni mirë kosin dhe mund të shtoni hudhër sipas dëshirës.

Në pjatën e servirjes si fillim shtroni patatet e skuqura, sipër tyre kosin , më pas salcën e domateve dhe mishin e skuqur.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 10

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 10/11/2018 - 11:04

Supë me bizele dhe spinaq është ajo çka i duhet trupit tuaj këto kohë.

Ja receta për përgatitjen e saj. Shijojeni! 

Përbërësit:

  • 200 g bizele 

  • 700 g spinaq

Postuar: 10/11/2018 - 10:50

Tanimë për të shijuar tortillat nuk është e thënë të shkoni patjetër në restorant.

Postuar: 09/11/2018 - 14:07

Me barishte, erëza dhe agrume…Ka kaq shumë ide për t’i dhënë kripës në kuzhinë një &

Postuar: 09/11/2018 - 12:16

Një recetë fantastike, e thjeshtë dhe unike në shije e cila padyshim, pasi ta keni provuar njëher

Postuar: 09/11/2018 - 11:52

Revania është një ndër ëmbëlsira më të vjetra shqiptare.

Postuar: 09/11/2018 - 11:41

Orizi është një nga përbërësit kryesorë të gatimeve tona.

Postuar: 05/11/2018 - 14:20

Është akoma vjeshtë dhe është fiks sezoni i gështenjave!