BREAKING NEWS

“Më i izoluari”/ Artan Hoxha sjell në vëmendje ngjarjen e bujshme, jep mesazhin: Jeta vazhdon…

“Më i izoluari”/ Artan Hoxha sjell në vëmendje
x
BREAKING NEWS

“Do vijnë ‘tmerrshëm’”/ Frrok Çupi plas ‘bombën’ për Berishën e Metën dhe bën paralajmërimin e frikshëm: Këta janë betuar!

“Do vijnë ‘tmerrshëm’”/ Frrok Çupi plas
x
BREAKING NEWS

Ballkani, “fuçia e barutit” që mund ta hedhë në erë Evropën, ja “Dora e Zezë” serbe që nisi Luftën e Parë Botërore

Ballkani, “fuçia e barutit” që mund ta hedhë
x
BREAKING NEWS

“Renditemi në vendin e shtatë në botë për kultivimin e kanabisit”, eksperti i kriminalistikës jep alarmin: Shqipëria tranziti dhe përpunimi i drogërave të forta, grupet kriminale nuk kanë më interes me...

“Renditemi në vendin e shtatë në botë për
x
BREAKING NEWS

“Shteti u ngrit në këmbë për atentatin ndaj Tom Doshit”, Klodiana Lala akuzon rëndë politikanët: Kur duan e dërgojnë telefonin e autorit brenda natës në Izrael, vrasjen e Xhuvanit po e...

“Shteti u ngrit në këmbë për atentatin ndaj Tom
x
BREAKING NEWS

Vrasja e Pjerin Xhuvanit/ Lala: Policia gënjeu, u minua institucioni, tentativa për të manipuluar ngjarjen. Karamuço: Ja pse shkuan në vendngjarje dy zv.drejtorët

Vrasja e Pjerin Xhuvanit/ Lala: Policia gënjeu, u minua institucioni,
x
BREAKING NEWS

Vrasja e Pjerin Xhuvanit, Klodiana Lala zbulon çfarë u gjetën në ‘ML’: Si gënjeu publikisht Ardi Veliu për ngjarjen e Elbasanit

Vrasja e Pjerin Xhuvanit, Klodiana Lala zbulon çfarë u gjetën
x
BREAKING NEWS

“Ishte një ngjarje e rrezikshme, nuk iu falet”, Ervin Karamuço fajëson zyrtarët e policisë për vrasjen që tronditi vendin: Edhe gjyqtari ka shumë faj dhe përgjegjësi

“Ishte një ngjarje e rrezikshme, nuk iu falet”, Ervin
x

Guzhinë

Mos e bëni asnjëherë këtë gabim, ja cilat ushqime duhen larë me patjetër para se t’i konsumoni

Mos e bëni asnjëherë këtë gabim, ja cilat ushqime duhen

Larja e perimeve, frutave dhe barishteve është e një rëndësie thelbësore për sigurinë ushqimore.

Megjithatë, ka shumë njerëz që e neglizhojnë këtë aspekt.

Në këtë artikull do të mësoni për listën e ushqimeve që duhen larë patjetër përpara konsumit.

Avokado

Fakti që lëkura e avokados është e pangrënshme nuk do të thotë që ajo nuk duhet larë.

Nëse ka baktere në lëkurë, ato do të transferohen shumë shpejt në pjesën e tulit.

E njëjta llogjikë vlen edhe për portokallin dhe fruta të tjera si: molla, shalqini, pjepri, frutat e pyllit, limonin e verdhë dhe limonin jeshil.

Barishtet

Nëse blini sallata me barishte të paketuara, ekspertët këshillojnë t’i shpëlani por nëse i keni blerë direkt nga tufa në tezgat e shitësve atëherë duhet të siguroheni që t’i lani barishtet me ujë të rrjedhshëm dhe me pak uthull ose sodë buke.

Kësisoj do të mbroni veten dhe familjen si fillim nga helmimi e më pas nga probleme të tjera.

I njëjti rregull duhet të zbatohet edhe me erëzat e freskëta siç janë majdanozi, kopra, etj.

Patatet

Edhe nëse keni ndërmend ta qëroni pataten, ajo duhet larë.

Larja është e domosdoshme për të shmangur transferimin e baktereve nga lëkura në pjesën e brendshme të patates.

Legumet e Konservuara

Legumet e konservuara ku përfshihen edhe paketimet e fasuleve të ndryshme janë perfekte për një vakt të shpejtë por përpara se t’i hidhni direkt nga kavanozi në tenxhere, shpëlajini me ujë.

Lëngu ku konservohen këto legume mund të ketë shumë kripë dhe përbërës të tjerë që tjetërsojnë shijen e gatimit tuaj.

Orizi

Amvisat shqiptare e kanë pasur gjithnjë traditë shpëlarjen e orizit para gatimit të pilafit.

Përveç pastërtisë, shpëlarja e orizit ka si qëllim heqjen edhe të niseshtesë së tepërt dhe për të lejuar që kokrrizat të mos ngjiten me njëra tjetrën.

E njëjta llogjikë vlen edhe për kinoan dhe drithëra të tjerë përveç makaronave./AgroWeb.org