
Berisha e Meta në unison kundër bashkëqeverisjes PS-PD, mesazhe e paralajmërime Bashës të refuzojë ofertën e Ramës

Mos e bëni asnjëherë këtë gabim, ja cilat ushqime duhen larë me patjetër para se t’i konsumoni

Shkruar nga SOT.COM.AL 9 Qershor 2020

Larja e perimeve, frutave dhe barishteve është e një rëndësie thelbësore për sigurinë ushqimore.
Megjithatë, ka shumë njerëz që e neglizhojnë këtë aspekt.
Në këtë artikull do të mësoni për listën e ushqimeve që duhen larë patjetër përpara konsumit.
Avokado
Fakti që lëkura e avokados është e pangrënshme nuk do të thotë që ajo nuk duhet larë.
Nëse ka baktere në lëkurë, ato do të transferohen shumë shpejt në pjesën e tulit.
E njëjta llogjikë vlen edhe për portokallin dhe fruta të tjera si: molla, shalqini, pjepri, frutat e pyllit, limonin e verdhë dhe limonin jeshil.
Barishtet
Nëse blini sallata me barishte të paketuara, ekspertët këshillojnë t’i shpëlani por nëse i keni blerë direkt nga tufa në tezgat e shitësve atëherë duhet të siguroheni që t’i lani barishtet me ujë të rrjedhshëm dhe me pak uthull ose sodë buke.
Kësisoj do të mbroni veten dhe familjen si fillim nga helmimi e më pas nga probleme të tjera.
I njëjti rregull duhet të zbatohet edhe me erëzat e freskëta siç janë majdanozi, kopra, etj.
Patatet
Edhe nëse keni ndërmend ta qëroni pataten, ajo duhet larë.
Larja është e domosdoshme për të shmangur transferimin e baktereve nga lëkura në pjesën e brendshme të patates.
Legumet e Konservuara
Legumet e konservuara ku përfshihen edhe paketimet e fasuleve të ndryshme janë perfekte për një vakt të shpejtë por përpara se t’i hidhni direkt nga kavanozi në tenxhere, shpëlajini me ujë.
Lëngu ku konservohen këto legume mund të ketë shumë kripë dhe përbërës të tjerë që tjetërsojnë shijen e gatimit tuaj.
Orizi
Amvisat shqiptare e kanë pasur gjithnjë traditë shpëlarjen e orizit para gatimit të pilafit.
Përveç pastërtisë, shpëlarja e orizit ka si qëllim heqjen edhe të niseshtesë së tepërt dhe për të lejuar që kokrrizat të mos ngjiten me njëra tjetrën.
E njëjta llogjikë vlen edhe për kinoan dhe drithëra të tjerë përveç makaronave./AgroWeb.org
Më të lexuarat


Receta fantastike e byrekut me gjizë dhe qepë të njoma, ja mënyra si ta përgatisni në shtëpi, do lëpini gishtat nga shija e veçantë

Recetë shumë e thjeshtë/ Kjo është pica më e mirë në botë, do të lëpini gishtat pasi ta realizoni në shtëpi

Receta më e kërkuar në Google, si të bëni tiramisu në kushte shtëpie që të lëpini gishtat

I kemi gatuar gabim gjithë jetën, 4 hapa si të përgatisni makarona "të vërteta"

Do lëpini gishtat! Kjo është receta sekrete për t'i bërë petullat e fshira si gjyshet shqiptare, tani në dimër të shijojnë shumë

Mos i harroni kurrë/ Këto janë 3 gjërat themelore që duhet të dini sa herë që përdorni qepën kur gatuani

E shëndetshme dhe super e shijshme, kjo është supa fatsjellëse që nuk duhet të mungojë në tryezën tuaj natën e ndërrimit të viteve (RECETA)

Rigjallëron tërësisht organizmin, mësoni si të përgatisni supën më të shijshme që keni provuar ndonjëherë, por edhe me plotë vlera

Kjo është përgatitja e duhur e shërbetit të bakllavasë, sekretet dhe truket që duhet t'i dini me patjetër

Për ju që nuk pëlqeni bakllavanë/ Kjo është receta origjinale e sheqerpares Turke dhe që shikon shumë për festat e fundivitit
