Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Një dorë miell, pak reçel dhe shihni ç'ëmbëlsira shtëpie do të bëni

Postuar: 16/11/2018 - 15:49

Sot do të sjellim recetën e disa ëmbëlsirave me origjinë nga Savona e Gjenova të quajtura golobetti. Do t’ju tregojmë mbushjen me reçel kajsie, por mund t’i përgatisni edhe me reçel molle e ftoi.

Përbërësit:

  • 250 gr miell 00

  • 150 gr gjalpë i ftohtë

  • 50 gr sheqer

  • 1-2 të verdha vezësh

  • Për mbushjen:

    • reçel kajsie

    • sheqer pluhur

    Përgatitja:

    • Si fillim, përgatisni brumin: Në një enë hidhni miellin dhe gjalpin e ftohtë të prerë në copa. Zëreni brumin me duar dhe pastaj shtoni sheqerin dhe të verdhën e vezës. Vazhdoni të punoni brumin me duar derisa të përzihen gjithë përbërësit, më pas kalojeni brumin në një plan pune dhe krijoni një top.

    • Mbështilleni me qese ushqimesh dhe lëreni në frigorifer për gati një orë. Pastaj hapeni në formë pete në një sipërfaqe me miell dhe priteni brumin me format ku dhe do t’i piqni. Me një formë më të vogël prisni disa rrathë të tjerë brumi për t’ua vendosur sipër. Lyeni format metalike me yndyrë dhe në to rregulloni disqet e brumit duke puthitur mirë anët dhe bazën.

    •  Në qendër të secilës hidhni një lugë e gjysmë reçel dhe mbylleni me një nga rrathët më të vegjël të prerë nga peta e brumit. Shtypini mirë anët. Vendosini format në një tepsi dhe piqini në furrë të parangrohur në 180 gradë për gati 30 minuta. Sapo të piqen, lërini të vaken dhe më pas me majën e një thike ndihmojini për të dalë nga format. Spërkateni sipërfaqen e tyre me sheqer pluhur para se t’i servirni.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 20

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 09/12/2018 - 10:25

Nëse je një nga njerëzit që nuk ulen kurrë në tavolinë për të ngrënë mëngjes, sepse koha nuk të premton asnjëherë, këtë radhë të duhen vetëm 5 minuta për një mëngjes të shëndetshëm dhe super të shpejtë.

Postuar: 07/12/2018 - 12:28

Dikur ishin ëmbëlsirat më magjepsëse për fëmijë e të rritur.

Postuar: 06/12/2018 - 13:26

Një sfidë e vërtetë është për amvisat pjekja e mishit në shtëpi.

Postuar: 05/12/2018 - 14:24

Në raste festash familjare apo edhe festa të ndryshme përherë amvisat përgatisin shëndetlie.

Postuar: 03/12/2018 - 14:58

Torta me peta dhe krem qumështi është e famshme në të gjithë botën dhe është një ndër ëmbëlsirat

Postuar: 29/11/2018 - 14:22

E ka emrin supa e Sulltanit sepse ka qenë ndër recetat e veçanta që përgatitej më shpesh e shtroh

Postuar: 29/11/2018 - 13:04

Kjo është një recetë me shijë të mrekullueshme që padyshim mbush gjithë shtëpinë me aromën e saj