Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Njihuni me recetën fantastike/ Patëllxhanët në furrë ose “tortë e kripur”

Postuar: 10/09/2018 - 18:12

Kjo recetë quhet ndryshe edhe ‘tortë e kripur’ me patëllxhanë. Do t’ju bëjë për vete menjëherë sepse ka një shije rustike dhe mund të servilet si antipastë ose si një pjatë e dytë me bazë perimesh.

Një të ngjashme mund ta përgatisni dhe me kunguj!

Përbërësit:

1 petë sfoliat drejtkëndore

400 gr patëllxhanë të gjatë

250 gr djathë Scamorza

100 gr djathë parmixhano i grirë

100 gr domate të thata

kripë

piper

vaj ulliri

Pergatitja:

Lani patëllxhanët, hiquni ekstremitetit, më pas pritini në feta rrethore me trashësi 4 mm.

Prisni dhe djathin scamorza në feta të holla si dhe domatet e thata në copa të mëdha.

Merrni një tavë drejkëndore me përmasa 30X20 cm dhe lyejeni me vaj. Pastaj hapni me kujdes petën sfoliat dhe shtrojeni në tavë.

Bëjini disa vrima me anë të një piruni që të mos fryhet gjatë pjekjes. Shtroni mbi petë gjysmën e fetave të patëllxhanëve duke u kujdesur të mos lini hapësira bosh, hidhuni kripë e piper, shtoni gjysmën e domateve të thata, gjysmën e parmixhanos së grirë dhe mbulojeni me feta djathi scamorza; përsëriteni procedurën me fetat e mbetura të patëllxhanëve, kripën, piperin, domatet e thata, parmixhanon e djathin scamorza.

Rregulloni anët e petës sfoliat dhe piqeni në 180 gradë derisa të ketë marrë ngjyrë të artë.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 13

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 16/11/2018 - 19:40

Supa me hudhra dhe qepë është një recetë perfekte për të rritur mbrojtjen e trupit. Në fakt të dy përbërësit janë të pasur me vitamina, minerale dhe antioksidantë.

Postuar: 16/11/2018 - 15:49

Sot do të sjellim recetën e disa ëmbëlsirave me origjinë nga Savona e Gjenova të quajtura golobet

Postuar: 16/11/2018 - 15:39

Për të gjithë ju që jeni kuriozë të përgatisni vetëm masën e pandispanjës, me shurupin sipër, ju

Postuar: 16/11/2018 - 13:09

Marinimi përdoret për ta zbutur dhe për t’i dhënë akoma dhe më shumë shije mishit.

Postuar: 15/11/2018 - 14:57

Furra nuk është e domosdoshme për të përgatitur kekun tuaj të preferuar.

Postuar: 13/11/2018 - 13:36

Një recetë speciale e pulës së pjekur me disa përbërës fantastik që lehtë gjenden në kuzhinë e që

Postuar: 10/11/2018 - 11:04

Supë me bizele dhe spinaq është ajo çka i duhet trupit tuaj këto kohë.