Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Njihuni me recetën fantastike/ Patëllxhanët në furrë ose “tortë e kripur”

Postuar: 10/09/2018 - 18:12

Kjo recetë quhet ndryshe edhe ‘tortë e kripur’ me patëllxhanë. Do t’ju bëjë për vete menjëherë sepse ka një shije rustike dhe mund të servilet si antipastë ose si një pjatë e dytë me bazë perimesh.

Një të ngjashme mund ta përgatisni dhe me kunguj!

Përbërësit:

1 petë sfoliat drejtkëndore

400 gr patëllxhanë të gjatë

250 gr djathë Scamorza

100 gr djathë parmixhano i grirë

100 gr domate të thata

kripë

piper

vaj ulliri

Pergatitja:

Lani patëllxhanët, hiquni ekstremitetit, më pas pritini në feta rrethore me trashësi 4 mm.

Prisni dhe djathin scamorza në feta të holla si dhe domatet e thata në copa të mëdha.

Merrni një tavë drejkëndore me përmasa 30X20 cm dhe lyejeni me vaj. Pastaj hapni me kujdes petën sfoliat dhe shtrojeni në tavë.

Bëjini disa vrima me anë të një piruni që të mos fryhet gjatë pjekjes. Shtroni mbi petë gjysmën e fetave të patëllxhanëve duke u kujdesur të mos lini hapësira bosh, hidhuni kripë e piper, shtoni gjysmën e domateve të thata, gjysmën e parmixhanos së grirë dhe mbulojeni me feta djathi scamorza; përsëriteni procedurën me fetat e mbetura të patëllxhanëve, kripën, piperin, domatet e thata, parmixhanon e djathin scamorza.

Rregulloni anët e petës sfoliat dhe piqeni në 180 gradë derisa të ketë marrë ngjyrë të artë.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 11/02/2019 - 19:54

Për brumin:
200g miell 
2 vezë 

Postuar: 10/02/2019 - 23:27

Kafeja turke është e famshme në të gjithë botën jo vetëm për shijen dhe stilin e veçantë të përga

Postuar: 10/02/2019 - 20:14

Hollimi i petëve të byrekut vet në shtëpi është një traditë, me të cilën padyshim krenohen gjithë

Postuar: 10/02/2019 - 19:06

Nëse doni të konsumoni diçka të shijshme për të plotësuar oreksin por edhe për ta kënaqur atë, zg

Postuar: 06/02/2019 - 22:35

Na qëllon të gjithëve që në situata të caktuara, të përfundojmë duke ngrënë për darkë një salla

Postuar: 05/02/2019 - 14:55

Tava e pulës së pjekur me patate është ndër recetat më të preferuara të shqiptarëve.

Postuar: 02/02/2019 - 23:23

 Supa me avokado dhe spinaq është një pjatë mjaft ushqyese, e përshtatshme veçanërisht në pe