
Muharrem Xhafa rrëfen të pathënat: Ja si Ramiz Alia në fshehtësi të plotë e me dredhi, i orientuar, i udhëzuar, dhe i detyruar prej agjenturave të huaja organizoi lëvizjen e Dhjetorit ’90, nga infiltrimi i spiunëve të ish-Sigurimit të Shtetit, te pazar...

Ja sekretet e errëta që fsheh “Foltorja”, Evi Kokalari u plas skandalet Shkëlzenit, Ilir Metës, Albana Vokshit, Flamur Nokës, Edi Palokës dhe Abi Malltezit: Si më kanë kërcënuar njerëzit e Sali Berishës, ju tregoj të gjitha pazaret e tyre të pista...

Britania “mesazh” SPAK-ut për Sali Berishën, ambasadori King Smith kërkon të nisë hetimi penal ndaj të korruptuarve dhe paralajmëron një tjetër listë me “non-grata”, Londra e përkushtuar të çmontojë lidhjet mes krimit, korrupsionit dhe politikës...

SPAK i ka futur nën hetim, zbardhet pasuria e Damian Gjiknurit dhe Olta Xhaçkës, nga apartamentet, garazhet, te llogaritë bankare, ja dokumentet

Ja pse Edi Rama sulmoi amerikanët dhe SPAK në Kongres, zbardhet lista me deputetë, ish-deputetë, ministra, ish-ministra dhe kryebashkiakë që presin radhën për në qelinë e burgut

Nga Azem Hajdari, Shinasi Rama, Sali Berisha, Aleksandër Meksi, Gramoz Pashko, te Sabri Godo dhe Remzi Lani, Ilir Demalia nxjerr listën “bombë” të personazheve “VIP” që ishin pjesë e ish-Sigurimit të Shtetit dhe Partisë së Punës, ja pseudonimet...

Olsi Rama i përfshirë në trafiqe, Gazment Bardhi kërcënon Edi Ramën dhe pritet të bëjë publike më 14 dhjetor 2023 dosjen e vëllait të kryeministrit

Gjysma e qeverisë në burg dhe gjysma nën hetim, Edi Rama mbledh Kongresin e PS dhe nis sulm frontal kundër SHBA dhe SPAK, në panik nga republika e prokurorëve

Omletë në furrë, receta për një mëngjes të shpejtë, të shëndetshëm dhe shumë e shijshme

Shkruar nga SOT.COM.AL 3 Prill 2020

Omleta është një ndër ushqimet më të shijshme që ju shoqëron çdo mëngjes dhe ka me dhjetëra mënyra gatimi.Për të përgatitur një omletë ju mund të përdorni një shumëllojshmëri përbërësish që mjafton t’i përziesh me vezën dhe t’i skuqësh.
Sigurisht kjo është mënyra tradicionale e përgatitjes së saj, por sot përgatisninjë metodë të re të shijimit të kësaj recete.
Ne ju këshillojmë mënyrën më të shëndetëshme dhe të thjeshtë të gatimit të omletës në furrë.
Omleta në furrë ka të paktën dy avantazhe së pari nuk ju duhet ta ktheni disa herë për ta skuqur dhe nuk duhet të përdorni aq shumë vaj.
Duke e bërë kështu përveçse një nga ushqimet tuaja të preferuara edhe një alternativë shumë të shëndetëshme.
Përbërësit
3-4 vezë
15 gjethe borzilok
120gr djathë kaçkavall
50gr salsiçe
kripë
piper
vaj ulliri
Përgatitja
Ngrohni furrën në temperatueën 180 gradë para se të filloni me përgatitjen e omletës.
Më pas në një enë të thellë hidhni të gjitha vezët duke i rrahur me pirun, derisa të jenë bashkuar totalisht me njëra tjetrën.
Duke trazuar hidhni edhe gjethet e borzilokut të cilat duhet t’i prisni në gjysmë.
Shtoni djathin dhe copat e salsiceve apo mishit nëse dëshironi.
Ju mund të zgjidhni të shtoni edhe perime të tjera sipas dëshirës mjafton t’i prisni në kubikë të vegjël.
Shtoni kripë dhe piper dhe filloni të bëni gati tavën.
Për tavën zgjidhni një masë mesatare rreth 20 -30 cm dhe shtojeni me letër pjekje në të gjithë sipërfaqen e saj.
Lyejeni letrën e pjekjes me pak vaj ulliri.
Hidhni me kujdes omletën dhe vendoseni në furrë me 180 gradë për 40 minuta duke e kontrolluar herë pas here nëse është pjekur.
Pasi omleta të ketë marrë një pamje të verdhë të artë, nxirreni nga furra dhe hiqeni nga tava.
Bëni kujdes ta zhvishni nga letra e pjekjes para se ta shërbeni.
Kjo recetë përveçse mund të konsumohet ashtu siç është, mund të përdoret edhe si mbushje për të bërë një sanduiç të shijshëm.
Vendosni omletën në mes të bukës dhe mund ta konsumoni gjatë gjithë ditës.
Këtë mënyrë gatimi mund ta përshtasni në çdo recetë omlete që ju dëshironi, proçedura do të jetë e njëjtë.
Më të lexuarat


Përbërësi që duhet të shtoni kur bëni patate të pjekura

Ushqime që nuk duhet kategorikisht të ruhen në kuzhinë, ekspertët publikojnë listën

Kujdes, nga këto ushqime mund të bëhemi të varur

E mbushni gjelin e detit që gatuani për fundvit? Kujdes, ka disa arsye pse nuk duhet ta bëni

RECETA/ Ky është gatimi më i thjeshtë dhe i shijshëm!

RECETA/ Me siguri nuk e keni provuar kurrë, përbërësi shtesë që do t'i japë shije ndryshe lazanjës suaj

Pasi ta provoni do të mbetet gjithmonë ëmbëlsira e fundjavës suaj, si të përgatisni Tiramisu me Fistikë

Ju duhen vetëm 3 përbërës, provoni recetën më të thjeshtë të petullave që do lëpini gishtat

Do t’ju dalë njësoj si e pastiçerisë, kjo është receta e trileçes më e lehtë që keni parë ndonjëherë

E dinit këtë recetë? Ja si t'i bëni domatet e vogla turshi, kanë një shije të rrallë
