Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Paluze me kanellë

Postuar: 14/06/2018 - 19:02

Përbërësit

5-6 kokrra mollë (vetëm lëkura dhe pjesa e brendshme e tyre – pjesa e farave)

4 gota ujë

4 lgj sheqer

2-3 lgj niseshte

Kanellë

Përgatitja

Vendosim në një enë me ujë lëkurat dhe pjesën e brendshme të mollëve të ziejnë mirë. Më pas kullojmë lëngun dhe e trazojmë me 4 lugë sheqer si dhe me niseshten të cilën e kemi tretur me pak nga lëngu i zierjes së mollëve. E lemë në zjarr për fare pak minuta derisa masa të fillojë të trashet dhe më pas e vendosim në forma të ndryshme.

E lemë në frigorifer të ftohet dhe më pas e servirim me pak kanellë dhe me disa copëza molle të prera në kubikë të vegjël.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 16/01/2019 - 11:28

Makaronat janë një nga ato pjata të cilave nuk mund t'u thuashë kurrë JO.

Postuar: 15/01/2019 - 07:41

Vezët e rrahura janë më të thjeshtat dhe njëkohësisht më të shijshmet sidomos për kuzhinierët ama

Postuar: 08/01/2019 - 19:26

Që të gjithë ne jemi në dijeni për vetitë pozitive shëndetësore që ka molla.

Postuar: 08/01/2019 - 14:56

Kjo është një recetë fantastike, ideale për t’u përgatitur e shijuar në këto ditë të ftohta

Postuar: 07/01/2019 - 10:07

Në një ndër gatimet më autentike nga duart e amvisave shqiptare janë padyshim roshnicat.

Postuar: 31/12/2018 - 14:52

Për të bërë një kulaç, nuk duhet të jetë patjetër një festë.

Postuar: 30/12/2018 - 20:00

Për shkak të shkëmbimit të traditave, natën e ndërrimit të viteve, edhe famlijet që nuk i përka