Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Paluze me kanellë

Postuar: 14/06/2018 - 19:02

Përbërësit

5-6 kokrra mollë (vetëm lëkura dhe pjesa e brendshme e tyre – pjesa e farave)

4 gota ujë

4 lgj sheqer

2-3 lgj niseshte

Kanellë

Përgatitja

Vendosim në një enë me ujë lëkurat dhe pjesën e brendshme të mollëve të ziejnë mirë. Më pas kullojmë lëngun dhe e trazojmë me 4 lugë sheqer si dhe me niseshten të cilën e kemi tretur me pak nga lëngu i zierjes së mollëve. E lemë në zjarr për fare pak minuta derisa masa të fillojë të trashet dhe më pas e vendosim në forma të ndryshme.

E lemë në frigorifer të ftohet dhe më pas e servirim me pak kanellë dhe me disa copëza molle të prera në kubikë të vegjël.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 15/05/2019 - 10:47

1 kg spinaq

400 gr petë të gatshme

11 vezë

250 gr djathë

100 gr parmezan

1 kokë qepë

 miell

majdanoz

50 gr margarinë

Postuar: 09/05/2019 - 09:04

Kjo bukë është pjesë e kuzhinës izraelite dhe përgatitet vetëm me miell dhe ujë.

Postuar: 22/04/2019 - 18:47

Mishi i grirë nuk është përbërësi i vetëm kryesor i qofteve !

Postuar: 19/04/2019 - 22:35

Sikurse disa çajra të tjerë bimorë, që kanë veti të mira për shëndetin e njeriut, edhe çaji i zi

Postuar: 19/04/2019 - 14:57

Nëse ka një kërkesë drejt nënave apo gjysheve për të gatuar diçka të mirë e të shijshme, padyshim

Postuar: 16/04/2019 - 12:44

Qoftet janë gjithnjë një ushqim shumë i preferuar.

Postuar: 09/04/2019 - 09:27

Omleta është një ndër ushqimet më të shijshme që ju shoqëron çdo mëngjes dhe ka me dhjetëra mënyr