Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Patate të mbushura me djathë dhe salcë kosi

Postuar: 15/05/2018 - 18:06

Kur s’keni kohë të gatuani receta të gjata, mund ta kënaqni familjen tuaj edhe me një recetë të shpejtë, por të shijshme si kjo e patateve të mbushura

Përbërësit:

  • 4-6 patate mesatare
  • 2 lugë gjelle vaj ulliri
  • 1 lugë çaji kripë
  • 2 lugë gjelle gjalpë i shkrirë
  • 3 kupa djath çedar i grirë
  • 6 feta proshutë
  • 1 kupë salcë kosi
  • ¼ kupe qepë të njoma të grira

Përgatitja:

  • Parangrohni furrën në 200 gradë. Patatet e lara mirë dhe të thara lyejini me një furçë me vaj ulliri dhe bëjuni disa prerje me thikë në lëkurë. Piqini për 30-45 minuta ose derisa të jenë zbutur.
  • Kur patatet të jenë ftohur aq sa mund t’i duroni në dorë, pritini përgjysmë në sens gjatësie. Më pas hiquani meset me lugë duke u lënë mure me trashësi 1 cm. Rikthejini në letrën e pjekjes.
  • Spërkatini me kripë dhe kalojuni një furçë gjalpë të shkrirë. Pastaj mbushini me djathin e grirë dhe proshutën. Futini në furrë për 6-8 minuta, derisa të shkrijë djathii.
  • Në fund shtoni salcën e kosit dhe qepët e njoma të grira dhe shërbejini të nxehta!

 

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 9

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 14/08/2018 - 23:21

Kur përgatitni mish viçi në këtë mënyrë, e gjitha që ju mbetet është që të zgjidhni, salcë të mirë, pikante, ta shërbeni dhe ta shijoni!

Përbërësit:

– 2 copë ramstek

– 1 lugë erëza

Postuar: 14/08/2018 - 22:48

Përbërësit

6 kokrra patate

300 gr djath të verdhë

200 gr pançetë

Postuar: 14/08/2018 - 22:45

Përbërësit

4-5 kunguj të njomë

1 kokërr vezë

300 gr djath të bardhë

Postuar: 14/08/2018 - 22:42

Përbërësit

1 kg mish qingji (pjesa e kofshës)

2 thelpinj hudhër

Postuar: 13/08/2018 - 22:01

Patëllxhani është një perime që bie gjithmonë në sy në stendat e fruta perimeve në kryeqytet dhe

Postuar: 13/08/2018 - 21:57

Përbërësit

2 gota miell

1 bustinë pluhur pjekës

2-3 gotë sheqer

Postuar: 12/08/2018 - 16:56

Të shijshme, të lehta, të ëmbla e të kripura, krepa ka rrëmbyer zemrat e gjithë shqiptarëve me sh