Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Pispili me presh

Postuar: 10/07/2018 - 11:10

Një recetë tradicionale shqiptare, shumë e shijshme dhe e lehtë në përgatitje

Përbërësit

3 presh

500 gr miell misri

300 gr djathë i bardhë

3 vezë

1 gotë kos

1 lugë sodë

vaj ulliri

kripë

piper

Përgatitja

Prejini preshtë në feta të holla. Skuqini për disa minuta në një tigan me vaj, kripë dhe piper.

Në një tas mesatar shtoni vezët dhe rrihini me një rrahëse kuzhine. Shtoni 1 gotë kos, kripë, vaj ulliri. Hidhni 1 lugë çaji sodë, miellin e misrit dhe përziejini mirë.

Kombinoni preshtë me djathin e bardhë. Shtoni gjysmën e brumit në një tavë. Hidhni mbi të masën me presh dhe djathë. Shtoni brumin e mbetur.

Piqeni në temperaturën 200 gradë Celcius për 30 minuta.

Vendosni 2 copa në një pjatë për servirje dhe dekorojini me majdanoz.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 2

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 20/07/2018 - 23:41

Pastiço është një nga recetat më të preferuara shqiptare. Ajo e gjen vendin në tryezat tona të paktën një herë në javë.

Postuar: 20/07/2018 - 19:34

Akullorja e shtëpisë është padyshim një delikatesë fantastike, e cila shijon pa masë, sidomos tan

Postuar: 20/07/2018 - 19:30

Pasta Flora në fakt është një tortë e përbërë nga një petë brumi e shkrifët e mbushur me reçelra

Postuar: 20/07/2018 - 16:39

4-5 kunguj të njomë

1 kokërr vezë

300 gr djath të bardhë

1 tufë majdanoz

Postuar: 19/07/2018 - 22:45

300 gr makarona spageti

400 gr fileto pule

100 gr majonezë

Postuar: 19/07/2018 - 07:42

 Përbërësit:

4-5 patëllxhanë

Postuar: 18/07/2018 - 23:16

Përbërja

4 -5 feta proshutë

2 qepë të njoma

1 tufë sallatë jeshile