Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Pite me patate

Postuar: 19/06/2018 - 08:03

Përbërësit

500 gr miell

2,5 decilitra ujë

80 gr gjalpë

2 kokë qepë

800 gr patate

0,5 decilitra vaj

kripë

biber

Hapat
1 -Në një enë të thellë bashkohen mielli, uji, pak kripë dhe brumi ngjishet me dorë derisa të fillojë të ndahet nga gishtërinjtë.

2-Brumi ndahet në dy kuleç, kuleçtë lihen të pushojë 20 minuta.

3-Qepët qërohen dhe priten në katrorka, qërohen edhe patatet por ato grihen trash nerende.

4-Në pak vaj kaurdisen qepët, e pastaj shtohen patatet dhe mëlmesa sipas shijës, patatet kaurdisen derisa të zbuten.

5-Kuleçtë e brumit t’hollohen dhe lyhen me gjysmën e gjalpit, lihen të pushojnë edhe 2 minuta, peta zgjatet me dorë nga të gjitha anët.

6-Në petën e shtrirë derdhet gjysma e mbushjës së përgatitur dhe me sofravez mbështillet peta.

7-Kjo procedurë përsëritet edhe një herë, tava e rrumbullakët lyhet me pak gjalpë dhe petët e mbushura palosen në formë të rrumbullakët.

8-Pitja piqet derisa të skuqet, në furrën e nxehtë në temperaturë 200 gradë celsius.

9 –Ju bëftë mirë!

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 19

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 16/07/2018 - 22:26

Tave me patate, proshute dhe pancete

Përbërësit

6 kokrra patate

300 gr djath të verdhë

200 gr pançetë

200 gr proshutë

2 kokrra vezë

1 gotë qumësht

Postuar: 16/07/2018 - 22:15

Përbërja

4 banane

2 lgj mjaltë

100 gr çokollatë

Pergatitja

Postuar: 16/07/2018 - 18:21

(Sasia e përbërësve përzgjidhet sipas preferencës mjafton që të respektohet raporti si më poshtë.

Postuar: 15/07/2018 - 11:47

Përbërësit:

Postuar: 13/07/2018 - 20:15

Një agjenci reklamash australiane ka përgtitur një koleksion me fotografi ushqimesh në nder të Fe

Postuar: 13/07/2018 - 12:54

Fantastike për t’i konsumuar në çdo kohë ashtu si edhe për t’i gatuar në mënyra të nd

Postuar: 12/07/2018 - 18:11

 Përbërësit