BREAKING NEWS

Gati lirimi i Sali Berishës dhe Jamarbër Malltezit nga burgu, ja çfarë përmban marrëveshja e Edi Ramës me “Rithemelimin”, nga shkatërrimi i SPAK dhe rrëzimi i ligjit të dekriminalizimit, te ngritja e komisionit anti-reformë

Gati lirimi i Sali Berishës dhe Jamarbër Malltezit nga burgu, ja
x
BREAKING NEWS

Ja çeta e grabitjes së pronave të ushtrisë, nga presidenti Bajram Begaj, te Xhaçka dhe Belinda Balluku, zbardhen shkeljet e rënda penale për interesat e oligarkëve, si u vendos në rrezik siguria kombëtare, operacionaliteti i Forcës Detare dhe detyrimet...

Ja çeta e grabitjes së pronave të ushtrisë, nga presidenti
x
BREAKING NEWS

Katër atentate e plagosje në katër ditë ministrit të suksesshëm Taulant Balla, policia mbledh gëzhojat e ekzekutimeve

Katër atentate e plagosje në katër ditë ministrit të
x
BREAKING NEWS

Spartak Ngjela: Serbët u infiltruan në Shqipëri në vitet ’92-’97 me ndihmën e qeverisë “Berisha” dhe u investuan për të shkatërruar ekonominë e vendit, ja dosja e ‘nxehtë’ që është mbuluar nga pluhuri i harresës dhe si SPAK mund të çojë pas hekurave 2 ...

Spartak Ngjela: Serbët u infiltruan në Shqipëri në vitet
x
BREAKING NEWS

16 vite nga masakra e “Gërdecit”, ja të fshehtat tronditëse të aferës së fabrikës së vdekjes, në “lojë” ishin 10 miliardë dollarë, nga zhdukja e dëshmitarëve, te kërcënimet e Shkëlzenit për Luan Hoxhën për t’i mbyllur gojën dhe alibitë e Berishës për t...

16 vite nga masakra e “Gërdecit”, ja të fshehtat
x
BREAKING NEWS

Nga zbërthimi i bisedave sekrete, te skema që ndoqi kreu i ARRSH për të përfituar miliona euro nga kompania e tij që e deklaroi të shitur, zbardhen të tjera detaje nga arrestimi i Evis Berberit dhe dy biznesmenëve, ja çfarë u zbulua nga celularët e sek...

Nga zbërthimi i bisedave sekrete, te skema që ndoqi kreu i ARRSH
x
BREAKING NEWS

Pas Ogerta Manastirliut, edhe Belinda Balluku drejt dorëheqjes dhe prangave, ja të gjitha skandalet ku është përfshirë zv/kryeministrja

Pas Ogerta Manastirliut, edhe Belinda Balluku drejt dorëheqjes dhe
x
BREAKING NEWS

Idajet Beqiri plas “bombën”, Flamur Noka dhe Luçiano Boçi shkuan në Janinë me një thes me para, ja personazhi misterioz që takuan për të goditur kundërshtarët e Sali Berishës në Tiranë, zbardhen pazaret

Idajet Beqiri plas “bombën”, Flamur Noka dhe Luçiano
x

Guzhinë

Pure me patëllxhanë të pjekur me hudhra

Pure me patëllxhanë të pjekur me hudhra

Patëllxhani është një perime që bie gjithmonë në sy në stendat e fruta perimeve në kryeqytet dhe përtej tij.

Përdorimi i tij mbetet pjesë e traditës orientale të gatimit me shembullin më të mirë atë të tavës ‘imam bajalldi’, por edhe format e reja të gatimit si pjesë e turlive me zarzavate të ziera janë tradicionale për shqiptarët.

Për 4-5 persona nevojiten

1 kg patëllxhanë

4-5 lugë gjelle vaj ulliri

1 hudhër mesatare

Spec djegës

Kripë

Piper

Majdanoz i freskët i grirë hollë

Përgatitja

Këshillohet që për këtë gatim zgjidhet patëllxhanë me tul dhe pa fara.

Patëllxhanët vendosen të piqen në furrë me gjithë lëkurë, ose me pak vaj ulliri në tenxhere me presion.

Nëse vendosni t’i piqni të paprera duhet t’i lini përreth 1 orë në furrë të para ngrohur me 200 gradë celsius.

Për të parë nëse janë pjekur sa duhet mund t’i shpojmë me një pirun, nëse arrin që piruni të depërtojë lehtësisht patëllxhanët janë gati.

U qërohet cipa dhe grijmë hollë në një dërrasë druri. Në një pjatë të thellë vendosim disa letra kuzhine dhe aty lëmë patëllxhanët e prerë, në mënyrë që t’u largohet lagështira e tepërt.

Më pas i vendosim patëllxhanët e grirë në një tas, u shtojmë hudhra të shtypura, kripë dhe piper sipas dëshirës, vaj ulliri dhe pak spec djegës.

Nëse preferoni që kjo pure të ketë një përmbajtje kremoze atëherë shtojini të gjithë përbërësit në mikser duke hedhur gradualisht vajin e ullirit.

Masa përzihet lehtë me një lugë druri, në mënyrë që të mos prishet forma kubike e copave të patëllxhanit. Tasin me purenë e patëllxhanëve vendoseni për disa minuta në frigorifer të pushojë.

Për t’i shtuar akoma dhe më shumë shijen kësaj recete, sugjerohet që t’i shtoni dhe pak majdanoz të grirë hollë.

Kjo pure shërbehet e spërkatur me vaj ulliri dhe shoqërohet në mënyrë të përkryer me bukë të thekur.