Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Qofte me gjoks pule dhe limon

Postuar: 13/06/2018 - 08:31

Përgatitja e kësaj recete do t’ju japë mundësinë të shijoni një drekë të shijshme dhe freskuese. Qoftet e pulës me limon mund t’i përdorni dhe për aperitiv. Recetën me siguri do t'jua kërkojnë të gjithë ata që do t'i provojnë.

Përbërësit:

  • 4 feta gjoks pule
  • 1 limon
  • 1 gjethe menteje
  • mustardë
  • kripë
  • piper
  • 1 vezë (e verdha)
  • 4 lugë gjelle thërrime buke
  • 1 gotë kos

Përgatitja:

  • Grijeni mishin e pulës në pjesë më të vogla, hidhini lëng limoni dhe lëkurën mbajeni.
  • Në një tas përzieni pulën e grirë, një të katërtën e lëkurës dhe lëngun e limonit, të verdhën e vezës dhe bukën e grirë.
  • Shtoni 2 lugë mustardë, kripë dhe piper. Bëni formën e qofteve.
  • Përzieni kosin me menten (dhjetë gjethe të grira hollë).
  • Shtoni 2 lugë lëng limoni dhe një me lëkurë. Lëreni salcën me kosin në frigorifer.
  • Ngrohni vajin në tigan dhe skuqini qoftet derisa të jenë gatuar dhe brenda.
  • Shërbejini me salcën me kos, pak oriz të bardhë dhe sallatë. Ju bëftë mirë!

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 8

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 16/08/2018 - 21:57

Problemi që haset më shumë kur mishi i pulës gatuhet në furrë, është se bëhet shumë i thatë.

Postuar: 14/08/2018 - 23:21

Kur përgatitni mish viçi në këtë mënyrë, e gjitha që ju mbetet është që të zgjidhni, salcë të mir

Postuar: 14/08/2018 - 22:48

Përbërësit

6 kokrra patate

300 gr djath të verdhë

200 gr pançetë

Postuar: 14/08/2018 - 22:45

Përbërësit

4-5 kunguj të njomë

1 kokërr vezë

300 gr djath të bardhë

Postuar: 14/08/2018 - 22:42

Përbërësit

1 kg mish qingji (pjesa e kofshës)

2 thelpinj hudhër

Postuar: 13/08/2018 - 22:01

Patëllxhani është një perime që bie gjithmonë në sy në stendat e fruta perimeve në kryeqytet dhe

Postuar: 13/08/2018 - 21:57

Përbërësit

2 gota miell

1 bustinë pluhur pjekës

2-3 gotë sheqer