Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Qofte me gjoks pule dhe limon

Postuar: 13/06/2018 - 08:31

Përgatitja e kësaj recete do t’ju japë mundësinë të shijoni një drekë të shijshme dhe freskuese. Qoftet e pulës me limon mund t’i përdorni dhe për aperitiv. Recetën me siguri do t'jua kërkojnë të gjithë ata që do t'i provojnë.

Përbërësit:

  • 4 feta gjoks pule
  • 1 limon
  • 1 gjethe menteje
  • mustardë
  • kripë
  • piper
  • 1 vezë (e verdha)
  • 4 lugë gjelle thërrime buke
  • 1 gotë kos

Përgatitja:

  • Grijeni mishin e pulës në pjesë më të vogla, hidhini lëng limoni dhe lëkurën mbajeni.
  • Në një tas përzieni pulën e grirë, një të katërtën e lëkurës dhe lëngun e limonit, të verdhën e vezës dhe bukën e grirë.
  • Shtoni 2 lugë mustardë, kripë dhe piper. Bëni formën e qofteve.
  • Përzieni kosin me menten (dhjetë gjethe të grira hollë).
  • Shtoni 2 lugë lëng limoni dhe një me lëkurë. Lëreni salcën me kosin në frigorifer.
  • Ngrohni vajin në tigan dhe skuqini qoftet derisa të jenë gatuar dhe brenda.
  • Shërbejini me salcën me kos, pak oriz të bardhë dhe sallatë. Ju bëftë mirë!

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 2

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 20/06/2018 - 13:21

Përbërësit

Postuar: 19/06/2018 - 14:57

Kremi i panës i shton më shumë shije një rizotoje me spinaq.

Postuar: 19/06/2018 - 14:21

Përbërësit

1 pjepër

Cipa dhe lëngu i 2 portokalleve

Postuar: 19/06/2018 - 13:28

Kremi i panës i shton më shumë shije një rizotoje me spinaq.

Postuar: 19/06/2018 - 08:03

Përbërësit

500 gr miell

2,5 decilitra ujë

Postuar: 18/06/2018 - 14:47

Përbërësit

500 gr mish viçi

300 gr lakër të bardhë

2-3 kokrra qepë

Postuar: 18/06/2018 - 14:17

Përbërësit

1 pako makarona

2 panxhar

1 gotë qumësht