
Gazetari zbardh detaje të reja për autorët e sulmit ndaj Top Channel: Janë ndihmuar nga persona të tjerë

Janë drejt përfundimit, gazetari Hoxha zbërthen dosjet që do të përvëlojnë politikën shqiptare: Shumë shpejt do të ketë lëvizje të forta

Gazetari zbulon detaje nga sulmi ndaj Top CHannel: Ishin 3 atentatorë. Ja lëvizja e autorëve para se të qëllonin

"Diku kërciti dajaku në mbledhje në 1 të natës", Berisha tregon të vërtetat e thirrjes së kandidatëve në SPAK : U zgjodhën nga padrino i mafies më të fuqishme në Europë

Ervin Karamuço zbulon detajet e para nga sulmi ndaj Top Channel pak pas mesnate: Ka lidhje me...

Sulmi i rëndë ndaj Top Channel/ Gazetari i njohur reagon me tone të ashpra: Ministri Bledi Çuçi duhet të vendoste gishtin

Kolegji Zgjedhor rrëzon ankimimin e bërë nga Berisha, reagon analisti dhe tregon arsyen e vërtetë të përçarjes së PD-së

Kolegji Zgjedhor i jep goditjen e radhës Berishës

Qofte me patëllxhanë, receta super e shpejtë që do t’iu bëjë të lëpini gishtat

Shkruar nga SOT.COM.AL 2 Korrik 2020

Të thjeshta dhe perfekte për ditët kur nuk keni kohë dhe doni të përgatisni diçka të shpejtë por të shëndetshme.
Duke qenë se patëllxhani tanimë fillon të jetë në sezon, ju mund ta ruani këtë recetë dhe ta përdorni përgjatë gjithë verës.
Kur t’i provoni do të filloni t’i kombinoni me të gjithë recetat tuaja të preferuara duke filluar nga salca me domate e makaronave e deri tek shoqërimi i mishit të pjekur.
Janë fantastike dhe shumë të lehta për t’u përgatitur, prandaj nuk duhet t’i humbisni.
Përbërësit
2 patëllxhanë të qëruar dhe të prerë në copa
2 lugë gjelle vaj ulliri
1 qepë mesatare
1 hudhër
100g djathë i bardhë i thërrmuar
1 lugë çaji me kripë
Gjysmë luge çaji me piper të zi
100g bukë e thekur e thërrmuar
Majdanoz
Përgatitja
Vendosni një tigan në zjarr dhe hidhni një lugë gjelle me vaj ulliri.
Merrni qepën dhe pasi ta keni qëruar priteni sa më hollë.
Shtojeni qepën tek tigani dhe marinojeni me kripë dhe piper dhe skuqeni lehtë për 5 minuta.
Më pas hidhni dhe hudhrën e shtypur dhe përzjejeni me lugë druri.
Kur t’i keni prerë patëllxhanët hidhini në tigan dhe skuqini për 12 minuta duke u kujdesur që t’i përzieni mirë.
Kalojeni masën në një tas të madh dhe shtypeni ose duke përdorur një pirun ose me blender.
Do të keni krijuar një pastë në formën e një pureje, dhe shtoni majdanozin e grirë dhe përsëri pak piper.
Shtoni djathin dhe bukën e thekur të thërrmuar dhe përzjejeni mirë derisa të formoni një masë të njëtrajtshme.
Brumi i qofteve duhet të jetë i plotë dhe të mos ngjitet në duar.
Futeni tasin në frigorifer dhe lëreni për 20 minuta.
Më pas duke njomur duart me ujë formoni qoftet me patëllxhan
Tek tigani shtoni edhe pjesën tjetër të vajit të ullirit dhe filloni t’i skuqni nga të dyja anët.
Qoftet do të jenë gati kur të kenë marrë një ngjyrë të artë nga të dyja anët.
Shërbejini të ngrohta me salcë domatesh dhe specash ose me tarator apo salcë kosi./AgroWeb.org
Më të lexuarat


Përbërësi që duhet të shtoni kur bëni patate të pjekura

Ushqime që nuk duhet kategorikisht të ruhen në kuzhinë, ekspertët publikojnë listën

Kujdes, nga këto ushqime mund të bëhemi të varur

E mbushni gjelin e detit që gatuani për fundvit? Kujdes, ka disa arsye pse nuk duhet ta bëni

RECETA/ Ky është gatimi më i thjeshtë dhe i shijshëm!

RECETA/ Me siguri nuk e keni provuar kurrë, përbërësi shtesë që do t'i japë shije ndryshe lazanjës suaj

Pasi ta provoni do të mbetet gjithmonë ëmbëlsira e fundjavës suaj, si të përgatisni Tiramisu me Fistikë

Ju duhen vetëm 3 përbërës, provoni recetën më të thjeshtë të petullave që do lëpini gishtat

Do t’ju dalë njësoj si e pastiçerisë, kjo është receta e trileçes më e lehtë që keni parë ndonjëherë

E dinit këtë recetë? Ja si t'i bëni domatet e vogla turshi, kanë një shije të rrallë
