Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Qofte me ton në salcë domatesh

Postuar: 23/06/2018 - 23:46

Përbërësit

200 gr mish peshku

1 kokë qepë

2 thelpinj hudhre

3 bukë rriska

1 vezë

1 lëvore limoni

5 decilitra lëng domatesh

1 lugë e vogël biber i kuq

2 lugë miell

2 decilitra vaj

300 gr makarona

melmesa

Biber i zi

Hapat

1 Mishi i peshkut ton hiqet nga konserva dhe kullohet nga vaji, qepa dhe hudhra grihen shumë imët, ndërsa rriskat e bukës ngopen në ujë, kullohen mirë dhe copëtohen.

2 Në një enë të thellë bashkohen mishi i peshkut ton, buka e copëtuar, lëvorja e grirë e limonit, biberi i kuq, veza, qepa e hudhra dhe mëlmesa sipas shijës.

3 Të gjithë përbërësit përzihen mirë dhe me duart e lyera me vaj formësohen qoftet.

4 Qoftet fërgohen në pak vaj në të dy anët, sa të skuqen, pastaj hiqen nga vaji dhe lihen në vend të ngrohtë.

5 Në një tenxhere të veçantë derdhet 1 decilitër vaj, shtohet miell dhe kaurdiset 1 min, pastaj derdhen lëngu i domateve dhe 3 decilitra ujë, shtohen mëlmesa sipas shijës dhe të gjitha zihen, duke përzier gjatë kohës, derisa të fitohet dendësia e dëshiruar.

6 Në salcën e përgatitur shtohen qoftet e fërguara dhe zihen 10 minuta në temperaturë mesatare, duke përzier kohë pas kohe.
 7 Makaronat zihen në ujë me kripë dhe shërbehen si garnir për qofte.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 21

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 10/11/2018 - 11:04

Supë me bizele dhe spinaq është ajo çka i duhet trupit tuaj këto kohë.

Ja receta për përgatitjen e saj. Shijojeni! 

Përbërësit:

  • 200 g bizele 

  • 700 g spinaq

Postuar: 10/11/2018 - 10:50

Tanimë për të shijuar tortillat nuk është e thënë të shkoni patjetër në restorant.

Postuar: 09/11/2018 - 14:07

Me barishte, erëza dhe agrume…Ka kaq shumë ide për t’i dhënë kripës në kuzhinë një &

Postuar: 09/11/2018 - 12:16

Një recetë fantastike, e thjeshtë dhe unike në shije e cila padyshim, pasi ta keni provuar njëher

Postuar: 09/11/2018 - 11:52

Revania është një ndër ëmbëlsira më të vjetra shqiptare.

Postuar: 09/11/2018 - 11:41

Orizi është një nga përbërësit kryesorë të gatimeve tona.

Postuar: 05/11/2018 - 14:20

Është akoma vjeshtë dhe është fiks sezoni i gështenjave!