Gati lirimi i Sali Berishës dhe Jamarbër Malltezit nga burgu, ja çfarë përmban marrëveshja e Edi Ramës me “Rithemelimin”, nga shkatërrimi i SPAK dhe rrëzimi i ligjit të dekriminalizimit, te ngritja e komisionit anti-reformë
Ja çeta e grabitjes së pronave të ushtrisë, nga presidenti Bajram Begaj, te Xhaçka dhe Belinda Balluku, zbardhen shkeljet e rënda penale për interesat e oligarkëve, si u vendos në rrezik siguria kombëtare, operacionaliteti i Forcës Detare dhe detyrimet...
Katër atentate e plagosje në katër ditë ministrit të suksesshëm Taulant Balla, policia mbledh gëzhojat e ekzekutimeve
Spartak Ngjela: Serbët u infiltruan në Shqipëri në vitet ’92-’97 me ndihmën e qeverisë “Berisha” dhe u investuan për të shkatërruar ekonominë e vendit, ja dosja e ‘nxehtë’ që është mbuluar nga pluhuri i harresës dhe si SPAK mund të çojë pas hekurave 2 ...
16 vite nga masakra e “Gërdecit”, ja të fshehtat tronditëse të aferës së fabrikës së vdekjes, në “lojë” ishin 10 miliardë dollarë, nga zhdukja e dëshmitarëve, te kërcënimet e Shkëlzenit për Luan Hoxhën për t’i mbyllur gojën dhe alibitë e Berishës për t...
Nga zbërthimi i bisedave sekrete, te skema që ndoqi kreu i ARRSH për të përfituar miliona euro nga kompania e tij që e deklaroi të shitur, zbardhen të tjera detaje nga arrestimi i Evis Berberit dhe dy biznesmenëve, ja çfarë u zbulua nga celularët e sek...
Pas Ogerta Manastirliut, edhe Belinda Balluku drejt dorëheqjes dhe prangave, ja të gjitha skandalet ku është përfshirë zv/kryeministrja
Idajet Beqiri plas “bombën”, Flamur Noka dhe Luçiano Boçi shkuan në Janinë me një thes me para, ja personazhi misterioz që takuan për të goditur kundërshtarët e Sali Berishës në Tiranë, zbardhen pazaret
Përbërësit
200 gr mish peshku
1 kokë qepë
2 thelpinj hudhre
3 bukë rriska
1 vezë
1 lëvore limoni
5 decilitra lëng domatesh
1 lugë e vogël biber i kuq
2 lugë miell
2 decilitra vaj
300 gr makarona
melmesa
Biber i zi
Hapat
1 Mishi i peshkut ton hiqet nga konserva dhe kullohet nga vaji, qepa dhe hudhra grihen shumë imët, ndërsa rriskat e bukës ngopen në ujë, kullohen mirë dhe copëtohen.
2 Në një enë të thellë bashkohen mishi i peshkut ton, buka e copëtuar, lëvorja e grirë e limonit, biberi i kuq, veza, qepa e hudhra dhe mëlmesa sipas shijës.
3 Të gjithë përbërësit përzihen mirë dhe me duart e lyera me vaj formësohen qoftet.
4 Qoftet fërgohen në pak vaj në të dy anët, sa të skuqen, pastaj hiqen nga vaji dhe lihen në vend të ngrohtë.
5 Në një tenxhere të veçantë derdhet 1 decilitër vaj, shtohet miell dhe kaurdiset 1 min, pastaj derdhen lëngu i domateve dhe 3 decilitra ujë, shtohen mëlmesa sipas shijës dhe të gjitha zihen, duke përzier gjatë kohës, derisa të fitohet dendësia e dëshiruar.
6 Në salcën e përgatitur shtohen qoftet e fërguara dhe zihen 10 minuta në temperaturë mesatare, duke përzier kohë pas kohe.
7 Makaronat zihen në ujë me kripë dhe shërbehen si garnir për qofte.