Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Qofte me ton në salcë domatesh

Postuar: 23/06/2018 - 23:46

Përbërësit

200 gr mish peshku

1 kokë qepë

2 thelpinj hudhre

3 bukë rriska

1 vezë

1 lëvore limoni

5 decilitra lëng domatesh

1 lugë e vogël biber i kuq

2 lugë miell

2 decilitra vaj

300 gr makarona

melmesa

Biber i zi

Hapat

1 Mishi i peshkut ton hiqet nga konserva dhe kullohet nga vaji, qepa dhe hudhra grihen shumë imët, ndërsa rriskat e bukës ngopen në ujë, kullohen mirë dhe copëtohen.

2 Në një enë të thellë bashkohen mishi i peshkut ton, buka e copëtuar, lëvorja e grirë e limonit, biberi i kuq, veza, qepa e hudhra dhe mëlmesa sipas shijës.

3 Të gjithë përbërësit përzihen mirë dhe me duart e lyera me vaj formësohen qoftet.

4 Qoftet fërgohen në pak vaj në të dy anët, sa të skuqen, pastaj hiqen nga vaji dhe lihen në vend të ngrohtë.

5 Në një tenxhere të veçantë derdhet 1 decilitër vaj, shtohet miell dhe kaurdiset 1 min, pastaj derdhen lëngu i domateve dhe 3 decilitra ujë, shtohen mëlmesa sipas shijës dhe të gjitha zihen, duke përzier gjatë kohës, derisa të fitohet dendësia e dëshiruar.

6 Në salcën e përgatitur shtohen qoftet e fërguara dhe zihen 10 minuta në temperaturë mesatare, duke përzier kohë pas kohe.
 7 Makaronat zihen në ujë me kripë dhe shërbehen si garnir për qofte.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 8

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 20/07/2018 - 23:41

Pastiço është një nga recetat më të preferuara shqiptare. Ajo e gjen vendin në tryezat tona të paktën një herë në javë.

Postuar: 20/07/2018 - 19:34

Akullorja e shtëpisë është padyshim një delikatesë fantastike, e cila shijon pa masë, sidomos tan

Postuar: 20/07/2018 - 19:30

Pasta Flora në fakt është një tortë e përbërë nga një petë brumi e shkrifët e mbushur me reçelra

Postuar: 20/07/2018 - 16:39

4-5 kunguj të njomë

1 kokërr vezë

300 gr djath të bardhë

1 tufë majdanoz

Postuar: 19/07/2018 - 22:45

300 gr makarona spageti

400 gr fileto pule

100 gr majonezë

Postuar: 19/07/2018 - 07:42

 Përbërësit:

4-5 patëllxhanë

Postuar: 18/07/2018 - 23:16

Përbërja

4 -5 feta proshutë

2 qepë të njoma

1 tufë sallatë jeshile