Gati lirimi i Sali Berishës dhe Jamarbër Malltezit nga burgu, ja çfarë përmban marrëveshja e Edi Ramës me “Rithemelimin”, nga shkatërrimi i SPAK dhe rrëzimi i ligjit të dekriminalizimit, te ngritja e komisionit anti-reformë
Ja çeta e grabitjes së pronave të ushtrisë, nga presidenti Bajram Begaj, te Xhaçka dhe Belinda Balluku, zbardhen shkeljet e rënda penale për interesat e oligarkëve, si u vendos në rrezik siguria kombëtare, operacionaliteti i Forcës Detare dhe detyrimet...
Katër atentate e plagosje në katër ditë ministrit të suksesshëm Taulant Balla, policia mbledh gëzhojat e ekzekutimeve
Spartak Ngjela: Serbët u infiltruan në Shqipëri në vitet ’92-’97 me ndihmën e qeverisë “Berisha” dhe u investuan për të shkatërruar ekonominë e vendit, ja dosja e ‘nxehtë’ që është mbuluar nga pluhuri i harresës dhe si SPAK mund të çojë pas hekurave 2 ...
16 vite nga masakra e “Gërdecit”, ja të fshehtat tronditëse të aferës së fabrikës së vdekjes, në “lojë” ishin 10 miliardë dollarë, nga zhdukja e dëshmitarëve, te kërcënimet e Shkëlzenit për Luan Hoxhën për t’i mbyllur gojën dhe alibitë e Berishës për t...
Nga zbërthimi i bisedave sekrete, te skema që ndoqi kreu i ARRSH për të përfituar miliona euro nga kompania e tij që e deklaroi të shitur, zbardhen të tjera detaje nga arrestimi i Evis Berberit dhe dy biznesmenëve, ja çfarë u zbulua nga celularët e sek...
Pas Ogerta Manastirliut, edhe Belinda Balluku drejt dorëheqjes dhe prangave, ja të gjitha skandalet ku është përfshirë zv/kryeministrja
Idajet Beqiri plas “bombën”, Flamur Noka dhe Luçiano Boçi shkuan në Janinë me një thes me para, ja personazhi misterioz që takuan për të goditur kundërshtarët e Sali Berishës në Tiranë, zbardhen pazaret
Qofte shtëpie me patate, krokante, të ngrohta dhe super të shijshme
Shkruar nga SOT.COM.AL 10 Shkurt 2019
Nëse doni të konsumoni diçka të shijshme për të plotësuar oreksin por edhe për ta kënaqur atë, zgjidhja më ideale do të ishin disa qofte krokante me patate.
Krejt lehtë për t’u përgatitur në shtëpi me përbërësit që gjenden në kuzhinën e secilit prej nesh.
Qoftëzat me patate përtej shijes unike të tyre janë tejet të shëndetshme e mbi të gjitha fantastike për të shoqëruar çdo vakt ushqimi, sidomos drekë apo darkë.
Përgatitja e tyre nuk kërkon shumë kohë por rezultati final është padyshim për të lëpirë gishtat.
Qoftet me patatet janë fantastike në shoqërimin e supave e gjellëve të ndryshme.
Për një vakt të lehtë ato mund të konsumohen thjeshtë me një sallatë të freskët, me më të mirat që stina ofron.
Gjithashtu, qoftëzat krokante me patate mund të shërbejnë mjaft mirë si pjesë e antipastave të ndryshme në raste festash e gëzimesh familjare.
Ju sugjerojmë më poshtë recetën fantastike të përgatitjes krejt lehtë në shtëpi të qofteve me patate.
Përgatitja e Qofteve me Patate në Shtëpi
(Receta më poshtë është për katër persona)
1 kg patate
2 filxhanë të vegjël me miell
2 kokrra vezë
Dy lugë gjelle djathë kaçkavall i grirë ose djathë i bardhë
Piper
Majdanoz
Galetë (Dy filxhanë kafeje me bukë të thekur të grirë në rende)
Vaj (Për një gatim të shëndetshëm, AgroWeb.org u këshillon të përdorni vaj ulliri)
Përgatitja
Qërojmë patatet dhe i hedhim në një tenxhere me ujë të nxehtë me kripë.
Pasi i zjejmë, i kalojmë në mixer për t’i bërë në formën e puresë.
Purenë e hedhim në një tas, shtojmë djathin kaçkavall ose të bardhin, miellin, vezët, gjalpin, piperin, majdanozin.
I përzjejmë të gjitha bashkë, derisa masa të bëhet e njëtrajtshme.
Brumi i qofteve me patateve ndahet në toptha të vegjël sa një kokërr arrë.
Kalohen në miell, pastaj në vezë të rrahura me pak ujë, më pas në galetë dhe skuqen në vaj të nxehtë.