
Nga Azem Hajdari, Shinasi Rama, Sali Berisha, Aleksandër Meksi, Gramoz Pashko, te Sabri Godo dhe Remzi Lani, Ilir Demalia nxjerr listën “bombë” të personazheve “VIP” që ishin pjesë e ish-Sigurimit të Shtetit dhe Partisë së Punës, ja pseudonimet...

Olsi Rama i përfshirë në trafiqe, Gazment Bardhi kërcënon Edi Ramën dhe pritet të bëjë publike më 14 dhjetor 2023 dosjen e vëllait të kryeministrit

Gjysma e qeverisë në burg dhe gjysma nën hetim, Edi Rama mbledh Kongresin e PS dhe nis sulm frontal kundër SHBA dhe SPAK, në panik nga republika e prokurorëve

SPAK lëshon 15 masa sigurie për aferën e inceneratorit të Tiranës, ja lista e plotë

Për kë do "kërcasin prangat"? Afera e inceneratorit të Tiranës, SPAK firmos 15 urdhër arreste, zbulohen emrat

Ja pse u thirr me urgjencë Lulzim Basha në SHBA, kush është sponsori i fuqishëm që fshihet pas aksionit të tij që pritet të tronditë themelet e “Trekëndëshit të Bermudës”

Ja si Berisha u përgatit të arratiset nga Shqipëria në ’97, roli i Pandeli Majkos, Rexhep Mejdanit, Bashkim Finos e Namik Dokles dhe telefonata “përtej Adriatikut” që ndryshoi rrjedhën e ngjarjeve, Gjon Bruçi zbardh anën e errët të Saliut

SPAK trondit çiftin Meta-Kryemadhi, prokurorët nisin sekuestrimet për dosjen e tyre të “zezë” të pastrimit të parave, ja çfarë po ndodh në GJKKO

Qofte shtëpie me spinaq dhe patate, receta më e shijshme që keni provuar ndonjëherë dhe që gjithë familja do e dashurojë

Shkruar nga SOT.COM.AL 16 Korrik 2020

Qoftet e shumë kërkuara dhe shumë të famshme janë një ndër gatimet më interesante të kuzhinës botërore.
Përgatitja e qofteve të shtëpisë është edhe një nga traditat më të hershme të kulinarisë shqiptare e cila vazhdon edhe sot.
Renditen si ndër ushqimet më të preferuara të të gjithë familjes nga të mëdhenj dhe të vegjël.
Gjithsesi nëse jeni lodhur nga përgatitja tradicionale e tyre me mish dhe po kërkoni një shije të re, jeni në vendin e duhur.
Receta e sotme ju sugjeron të provoni qoftet me spinaq dhe patate pasi kanë një shije të mrekullueshme.
Më poshtë do të gjeni të shpjeguar hap pas hapi mënyrën e saktë të përgatitjes së tyre.
Përbërësit
500 gr patate
250 gr spinaq
2 vezë
3-4 lugë gjelle djath kaçkavall i grirë
5 lugë gjelle thërrime buke të thekur
3-4 lugë gjelle miell
vaj për skuqje
kripë
Përgatitja
Për të nisur këtë recetë AgroWeb.org ju këshillon të lani dhe pastroni me kujdes fletët e spinaqit.
Më pas gatuajini për 10 minuta në një tigan ashtu siç janë, pa i shtuar ujë.
Kur të jenë gatuar thajini dhe lërini të ftohen në një enë të veçantë dhe më anë të një thikë të mprehtë pritini në fije të holla
Ndërkohë zieni patatet, qërojini më pas nga lëkura dhe shtypini me kujdes derisa të përfitoni purenë e patateve.
Në një enë të thellë bashkoni patatet me spinaqin duke shtuar vezët, djathin e grirë dhe kripë.
Përziejini mirë derisa të përfitoni një masë kompakte të trashë dhe në formën e brumit.
Në rast se kjo masë është shumë e qullët mund të shtoni dy lugë gjelle therrime buke të thekur për ta trashur.
Filloni të formoni masa të vogla rrethore me duar dhe sipas dëshirës mund të fusni brenda tyre edhe një copë djathi kaçkavall.
Rrotullojini me duar derisa të formohen toptha të vegjël.
Më pas zhyrtini në miell dhe thërrime buke të thekur në mënyrë që të qëndrojnë të lidhura.
Për pjekjen
Për këtë recetë mund të zgjidhni t’i skuqni apo t’i piqni qoftet tuaja.
Nëse do të zgjidhni t’i skuqni hidhni vajin në një tigan të thellë dhe prisni derisa të jetë i nxehtë.
Më pas shtoni qoftet dhe lërini të gatuhen derisa të kenë marrë një pamje të artë.
Nëse doni t’i përgatisni në furrë vendosini qoftet njëra pas tjetrës në një tavë të shtruar me letër pjekje.
Spërkatini me pak vaj ulliri dhe lërini të piqen në temperaturën 200 gradë për 10-15 minuta.
Mund t’i hiqni nga furra kur të kenë marrë një pamje të artë nga të gjitha anët.
Shërbejini të ngrohta në çdo vakt duke i shoiqëruar me produkte bulmeti sipas dëshirës./AgroWeb.org
Më të lexuarat


Përbërësi që duhet të shtoni kur bëni patate të pjekura

Ushqime që nuk duhet kategorikisht të ruhen në kuzhinë, ekspertët publikojnë listën

Kujdes, nga këto ushqime mund të bëhemi të varur

E mbushni gjelin e detit që gatuani për fundvit? Kujdes, ka disa arsye pse nuk duhet ta bëni

RECETA/ Ky është gatimi më i thjeshtë dhe i shijshëm!

RECETA/ Me siguri nuk e keni provuar kurrë, përbërësi shtesë që do t'i japë shije ndryshe lazanjës suaj

Pasi ta provoni do të mbetet gjithmonë ëmbëlsira e fundjavës suaj, si të përgatisni Tiramisu me Fistikë

Ju duhen vetëm 3 përbërës, provoni recetën më të thjeshtë të petullave që do lëpini gishtat

Do t’ju dalë njësoj si e pastiçerisë, kjo është receta e trileçes më e lehtë që keni parë ndonjëherë

E dinit këtë recetë? Ja si t'i bëni domatet e vogla turshi, kanë një shije të rrallë
