Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Reçel me luleshtrydhe, receta që përgatitet për 30 minuta dhe ka një shije fantastike

Postuar: 04/04/2019 - 10:30

Në doni të ëmbëlsoni veten apo më të dashurit tuaj apo në doni një gosti të veçantë për miqtë përgatisni reçel me luleshtrydhe.

Të freskëta me shije delikate ato shndërrohen në një mrekulli të ëmbël teksa përgatiten në traditën më fantastike të amvisave shqiptare, atë të reçelit.

Ju sugjerojmë më poshtë një recetë fantastike, krejt të lehtë të përgatitjes së reçelit me luleshtrydhe në shtëpi.

Jo vetëm që mund të ëmbëlsoni veten dhe këdo në familje me këtë ëmbëlsirë të mrekullueshme por sigurisht mund ta përdorni edhe si një dhuratë të këndshme për miqtë apo të afërmit tuaj.

Përgatitja e Reçelit me Luleshtrydhe

Përbërësit

1 kg luleshtrydhe

800 gr sheqer

Lëngu i shtrydhur i një kokrre limoni

Përgatitja

Si fillim pastrojmë luleshtrydhet nga bishtat dhe i shpëlajmë me ujë të rrjedhshëm.

Më pas, i vendosim në një kullesë në mënyrë që t’u largohet uji.

Shtrojmë një shtresë me luleshtrydhe në tenxhere, një shtresë me sheqer, e kështu me radhë derisa masat e sheqerit dhe luleshtrydheve të mbarojnë.

I lëmë të pushojnë përreth 6 orë në mënyrë që luleshtrydhet të lëshojnë lëngun e tyre.

Më pas, AgroËeb ju udhëzon të vendosni tenxheren në zjarr të ngadaltë. Gjatë përgatitjes së reçelit së luleshtrydheve nuk duhet të hidhni ujë pasi luleshtrydhet kanë lëngun e tyre.

Gjatë zierjes duhet të bëni kujdes që të largoni shkumën që do të krijohet në sipërfaqen e tenxheres.

Do ta zieni deri në 30 minuta apo edhe pak më shumë derisa lëngu i reçelit të trashet.

Pak para se ta heqim tenxheren nga zjarri shtojmë lëngun e limonit, e trazojmë me kujdes për pak sekonda dhe e largojmë nga zjarri.

E lëmë të ftohet dhe e vendosim në kavanoza të sterilizuar dhe i vendosim në frigorifer.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 29/11/2019 - 15:51

Nëse dëshironi të hani pure patatesh apo sallatë patateje, atëherë ky truk do t’ju kursejë kohë sepse mund t’i qëroni patatet për një sekondë.
 

Postuar: 22/10/2019 - 09:18

Biskota të thjeshta në përgatitje dhe të shijshme kur i provon.

Përbërësit:

Postuar: 17/09/2019 - 14:26

Familja mbretërore njihet për luksin që jeton, por për mbretëreshën Elizabet II ushqimi i saj i p

Postuar: 10/08/2019 - 12:33

 Përbërësit dhe përgatitja:

500 g oriz carnaroli

Postuar: 09/08/2019 - 11:23

Përbërësit: 2 kunguj • 1 kokërr vezë • 4 lugë bukë e thekur e grirë (sipas nevojës, sep

Postuar: 08/08/2019 - 12:25

Përbërësit për 4 persona:

500g oriz Carnaroli •

150g djathë dhie i freskët