BREAKING NEWS

Ilir Demalia zbardh kulisat: Ju tregoj kurthin që Edi Rama po i ngre ‘Rithemelimit’, arsyet e vërteta të distancimit të grupit të Bardhit nga Lulzim Basha, panikun që ka shpërthyer brenda tyre dhe lajmet e hidhura që e presin Sali Berishën

Ilir Demalia zbardh kulisat: Ju tregoj kurthin që Edi Rama po i ngre
x
BREAKING NEWS

Idajet Beqiri: Kanë mbaruar hetimet për dosjen ‘CEZ-DIA’, përveç Metës, Berishës dhe Shkëlzenit rrezikon prangat një juriste amerikane, ish-presidenti po përgatitet për ditët e zeza në SPAK, ja strategjia që po ndjek për të shpëtuar nga arresti me burg...

Idajet Beqiri: Kanë mbaruar hetimet për dosjen ‘CEZ-DIA’,
x
BREAKING NEWS

Rama-Meta-Berisha ulen bashkë në tryezën e pazarit për të monitoruar SPAK dhe përmbysur reformën në drejtësi, ja pse është alarmuar “Treknëdëshi i Bermudës”

Rama-Meta-Berisha ulen bashkë në tryezën e pazarit për
x
BREAKING NEWS

Gati të fundoset grupi organizator i biznesit të armëve në Gërdec, prokurorët pritet të marrin në duar faktet nga Drejtësia Amerikane, nisen letër-porositë në SHBA, informacione do të merren edhe për Patrick Henryn, ja lidhja e tij me Delijorgjin dhe S...

Gati të fundoset grupi organizator i biznesit të armëve në
x
BREAKING NEWS

Daut Gumeni: Ja pse socialistët dhe Gentiana Sula bllokuan hapjen e dosjes së spiunit të Ilir Metajt, presim që ‘shiringa me ujë deti’ që u injektoi zyrtari i lartë i DASH prokurorëve të SPAK të sjellë arrestimin e ‘peshave të rënda’

Daut Gumeni: Ja pse socialistët dhe Gentiana Sula bllokuan hapjen e dosjes
x
BREAKING NEWS

Plas skandali, Kuvendi i Shqipërisë vihet nën akuzë për votimin pa kuorum të ligjit për Investimet Strategjike, ja si u shkallmua Kushtetuta nga mazhoranca, zbardhet mashtrimi

Plas skandali, Kuvendi i Shqipërisë vihet nën akuzë për
x
BREAKING NEWS

Pasuria e dyshimtë e “sheikut” të Kuvendit Laert Duraj që sfidon “ujqërit” e vjetër në politikë, banesë 200 mijë euro, 11 llogari bankare, fitime marramendëse nga qeratë, 180 mijë euro shitje pasurish, si i ka justifikuar milionat nga puna si emigrant,...

Pasuria e dyshimtë e “sheikut” të Kuvendit Laert Duraj
x
BREAKING NEWS

Ja pazaret e PS dhe Rithemelimit, si po mbrojnë korrupsionin e Klodian Allajbeut dhe Vilma Nushit, vjedhjet me “Hemodializën”, “Check Up”-in, “Laboratorët” dhe “Sterilizimin” janë të faktuara, priten arrestimet nga SPAK

Ja pazaret e PS dhe Rithemelimit, si po mbrojnë korrupsionin e Klodian
x

Guzhinë

Reçel shtëpie me pjeshkë, ëmbëlsi, aromë dhe shije magjepsëse

Reçel shtëpie me pjeshkë, ëmbëlsi, aromë dhe

Fantastike për t’i konsumuar në çdo kohë ashtu si edhe për t’i gatuar në mënyra të ndryshme plot shije. Cilësohen si frutat e arta të stinës, plot lëng e shije, të freskëta me aromë magjepsëse.

Fantastike për t’i konsumuar në çdo kohë ashtu si edhe për t’i gatuar në mënyra të ndryshme plot shije.

Reçeli i pjeshkës është shumë i lehtë në gatim por edhe tepër i shijshëm saqë shumë lehtë mund të kthehet në të preferuarin e të gjithë familjes.

Amvisat shqiptare janë duararta. Ato përgatisin reçel dhe prevede frutash të pashoqe.

Reçeli i pjeshkës është i ëmbël, përgatitet lehtë dhe ka një shije të pakrahasueshme kur shtrohet mbi një fetë bukë apo biskotë.

Stina e pjeshkëve zgjat më shumë se ajo e frutave të tjerë, ndaj jeni akoma në kohë që të përvishni mëngët dhe të gatuani reçel të cilin mund ta shfrytëzoni gjatë gjithë vitit.

Mund ta kosnumoni për një mëngjes të shijshëm dhe të shëndetshëm, mund të përgatisni ëmbëlsira të ndryshme, të shoqëroni akullore apo ta konsumoni edhe thjeshtë.

Përgatitja e Reçelit të Pjeshkës

Përbërësit

2 kg pjeshkë

1 kg sheqer

3 lugë çaji me lëng limoni

Udhëzimet

Lajini, qërojini dhe hiqni bërthamat e frutave. Prijini në copëza të vogla sipas preferencës.

Më pas, vendosini të gjithë përbërësit në një enë qelqi dhe lërini të qëndrojnë për një orë.

Më pas hidhini në një tenxhere të pastër dhe vendosini në zjarr.

Lërini të zjejnë për 25 minuta deri sa frutat të jenë shkrirë dhe shpërbërë duke krijuar një masë xhelatinoze.

Përziejeni masuen vazhdimisht përmes një luge druri dhe kujdesuni të hiqni çdo gjurmë shkume të krijuar në sipërfaqe.

Më pas, hidheni reçelin në kavanozë të sterilizuar duke lënë hapësirë në sipërfaqe.

Mbyllini me kapak dhe vendosini në një tenxhere të madhe me ujë të valuar për 10 minuta.

Kavanozët e pahapur mund të ruhen në temperaturën e ambientit për një vit.

Pasi t’i keni hapur kavanozët, futini dhe ruajini në frigorifer dhe duhet t’i konsumoni brenda tre javësh.