Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Receta e biftekut me speca i gatuar ngadalë

Postuar: 23/08/2018 - 13:01

E butë dhe me shije, kjo recetë gatuhet në tenxhere të ngadaltë dhe pastaj shërbyehet mbi oriz, mbi petka me vezë etj.

Përbërësit

900 gr kontrafileto viçi (e prerë në shirita nga 6 cm)

pluhur hudhre (për shije)

3 lugë gjelle vaj vegjetal

1 kub supë viçi

1/4 filxhan ujë (të nxehtë)

1 lugë gjelle miell misri

1/2 filxhan qepë (të copëtuara)

2 spec (të mëdhenj zile të gjelbër, thuajse të copëtuar)

0.4 lt domate (të ziera, me lëng)

3 lugë gjelle salcë soje

1 lugë çaji sheqer (të bardhë)

1 lugë çaji kripë

Përgatitja

Spërkasim kontrafiletën me pluhur hudhre për shije. Në një tigan të madh në temperaturë mesatare, ngrohim vajin vegjetal dhe u japim ngjyrë kafe shiritave të mishit të viçit.

E zhvendosim në një tenxhere të ngadaltë.

Përzierje kubin e supës me ujë të nxehtë derisa të shkrihet, pastaj e përziejmë në miell misri derisa të shkrihet edhe mielli i misrit.

E derdhim në tenxheren me gatim të ngadaltë ku është mishi. Përziejmë në të qepë, specat jeshilë, domatet e ziera, salcën e sojes, sheqerin dhe kripën.

I mbulojmë dhe i gatuajmë për 3 deri në 4 orë në temperaturë të lartë, apo për 6 deri në 8 orë në temperaturë të ulët.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 6

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 21/09/2018 - 13:56

Një traditë e ëmbël dhe mbi të gjitha shumë e shijshme.

Postuar: 21/09/2018 - 11:16

A do të hash e të bësh qejf?

Postuar: 21/09/2018 - 10:47

Hurma është një frut vjeshtak që mund të gjendet në treg që në fillim të muajit shtator.

Postuar: 21/09/2018 - 10:28

Fjala “ashura” vjen nga arabishtja dhe rrjedh nga rrënja “ashr” që në gju

Postuar: 20/09/2018 - 18:21

Kjo supë mund të konsumohet sa herë që ndiheni të uritur dhe do t’ju ndihmojë të digjni kil

Postuar: 19/09/2018 - 13:57

Pa dyshim, jahnia shqiptare është ndër pjatat më të shijshme, të cilën amvisat kujdesen ta përgat

Postuar: 19/09/2018 - 12:41

Në shekullin e 10-të, mjekët arabë e përdornin sherebelën për të kthjelluar mendjen.